Καλλιπάτειρα: Η Κατερίνα Παναγοπούλου και ο Γάλλος πρέσβης Patrick Maisonnave στο Αχαιών Αγάπης Γεύμα

Η «Καλλιπάτειρα» Παράρτημα Πάτρας διοργανώνει στις 8 Φεβρουαρίου την ετήσια βασική εκδήλωσή της, η οποία φέτος είναι αφιερωμένη στην ελληνογαλλική φιλία που γιορτάζει δύο αιώνες και συμπίπτει χρονικά με τα 200 χρόνια της Ελληνικής Επανάστασης. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, στην οποία θα είναι παρούσα και η πρόεδρος του σωματείου Κατερίνα Παναγοπούλου θα τιμηθεί ο Γάλλος πρέσβης Patrick Maisonnave. Τα έσοδα θα διατεθούν για την ενίσχυση του συλλόγου «Μαχητές».

Η Κατερίνα Παναγοπούλου, πρόεδρος της «Καλλιπάτειρας» και το παράρτημα του σωματείου στην Πάτρα μας δίνουν ραντεβού στις 8 Φεβρουαρίου στο «Αχαιών Αγάπης Γεύμα», που αποτελεί την ετήσια βασική εκδήλωση του παραρτήματος της «Καλλιπάτειρας» στην Πάτρα.

Φέτος το «Αχαιών Αγάπης Γεύμα» τιμά την ελληνογαλλική φιλία που γιορτάζει τα 200 χρόνια. Έτσι σε συνεργασία με το Γαλλικό Ινστιτούτο της Πάτρας θα τιμηθεί ο πρέσβης της Γαλλίας στην Ελλάδα, Patrick Maisonnave.

Η Κατερίνα Παναγοπούλου, πρόεδρος της «Καλλιπάτειρας», και η Μαρία Μανουσάκη, συντονίστρια του παραρτήματος στην Πάτρα, σε παλαιότερη εκδήλωση του σωματείου.

Η πρόεδρος της «Καλλιπάτειρας» Κατερίνα Παναγοπούλου και η συντονίστρια του σωματείου στην Πάτρα Μαρία Μανουσάκη θα υποδεχτούν στις 8 Φεβρουαρίου στο Privilege Event House μέλη και φίλους της «Καλλιπάτειρας» στην Αχαΐα σε μια βραδιά με εκπλήξεις και καλή μουσική (ο Χρήστος Κωνσταντόπουλος και οι μουσικοί του θα πλαισιώσουν μουσικά τη βραδιά).

O πρέσβης της Γαλλίας στην Ελλάδα, Patrick Maisonnave.

Μια εκδήλωση, αφιερωμένη στην ελληνογαλλική φιλία και στην διαφύλαξη των αδελφικών σχέσεων μεταξύ Ελλάδας και Γαλλίας, που υφάνθηκαν εδώ και δύο αιώνες, οι οποίοι συμπίπτουν χρονικά με τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση, με τους Γάλλους Φιλέλληνες να στέκονται στο πλευρό των Ελλήνων. Τα έσοδα της εκδήλωσης θα διατεθούν για την ενίσχυση του συλλόγου «Μαχητές» (Σύλλογος Γονέων Ατόμων με Νοητική Στέρηση).

Η Κατερίνα Παναγοπούλου, πλαισιωμένη από τις Μαρία Μανουσάκη, Αγάπη Πολίτη και Μαρία Αντωνακάκη, σε παλαιότερη εκδήλωση κοπής της πίτας του παρατήματος της «Καλλιπάτειρας» στην Πάτρα.

Το «Αχαιών Αγάπη Γεύμα» είναι η ετήσια βασική εκδήλωση του παραρτήματος της «Καλλιπάτειρας» στην Πάτρα, η οποία θέτει σε επίκεντρο τον συνάνθρωπο και καθιερώθηκε ως μία εκδήλωση φιλαλληλίας. Στόχο της έχει να ενισχύσει τους συνεκτικούς μεταξύ των πολιτών της πόλης προβάλλοντας την παραγωγική δραστηριότητα, επιβραβεύοντας δράσεις ανθρώπων που ξεχώρισαν ο καθένας στον τομέα του και αναδεικνύοντας το πνεύμα συλλογικότητας και κοινωνικής αλληλεγγύης που δικαιώνει την ανθρώπινη υπόστασή.

Η Κατερίνα Παναγοπούλου ανάμεσα σε μέλη της «Καλλιπάτειρας» από παλαιότερη εκδήλωση του παρατήματος του σωματείου στην Πάτρα.

Μέχρι τώρα από το Αχαιών Αγάπης Γεύμα έχουν ενισχυθεί οι σύλλογοι «Φλόγα», «Κιβωτός της Αγάπης», ΚΕΔΜΟΠ (Κέντρο Ενημέρωσης και Προσέλκυσης Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών) του Πανεπιστημίου Πατρών, «ΧΑΡΙΣΕ ΖΩΗ» και «Μαχητές».

Η Κατερίνα Παναγοπούλου, πρόεδρος της «Καλλιπάτειρας» και η Μαρία Μανουσάκη, συντονίστρια του παραρτήματος στην Πάτρα, σε παλαιότερη εκδήλωση του σωματείου.

Δράσεις της Καλλιπάτειρας παράρτημα Πάτρας

Η Καλλιπάτειρα Παράρτημα Πάτρας υποστηρίζει και ενισχύει, από την ίδρυσή του, το «Κλινικό Παρατηρητήριο» διαγνωστικής εκτίμησης και αντιμετώπισης εξαρτήσεων και εθισμού στο διαδίκτυο, του τμήματος επιστήμων της εκπαίδευσης και κοινωνικής εργασίας του πανεπιστημίου Πατρών. Υποστηρίζει έτσι με υπευθυνότητα και ευαισθησία τα θέματα των νέων, με τα οποία ασχολείται το «Κλινικό παρατηρητήριο», παρέχοντάς τους εναλλακτικούς τρόπους, με θετικό πάντα πρόσημο για τη ζωή τους, όπως ο αθλητισμός, ο πολιτισμός και ο εθελοντισμός, δηλαδή ακριβώς τους τομείς δράσης και τις αρχές που  πρεσβεύει η «Καλλιπάτειρα».

Η Κατερίνα Παναγοπούλου σε εκδήλωση της «Καλλιπάτειρας» Παράρτημα Πάτρας.

«Περπατώντας με αγάπη για τη Λίλη» τη γέφυρα Ρίου – Αντιρρίου δείχνοντας ότι όταν υπάρχει διάθεση δέσμευσης σε ατομικό επίπεδο, μέσα σε μία ομαδική προσπάθεια, τότε είναι αυτό που κάνει μια ομάδα, μια κοινωνία και ένα πολιτισμό να φέρνει αποτελέσματα. Έτσι τα μέλη και οι φίλοι του σωματείου περπάτησαν δυο φορές μαζί για τη ζωή την αλληλεγγύη και την προσφορά. Ένα περπάτημα αγάπης και ενίσχυσης για τη Λίλη (για εμψυχώσουν τη Λίλη ένα κοριτσάκι που έπασχε από καρκίνο).

«Περπατώντας για τη Λίλη», μια εκδήλωση της «Καλλιπάτειρας» Παράρτημα Πάτρας.

Επιπλέον η Καλλιπάτειρα Παράρτημα Πάτρας καθιέρωσε την κινηματογραφική προβολή αγάπης, με την ευγενή χορηγία της «Odeon» Veso Mare ενισχύοντας έτσι νέους της πόλης, οι οποίοι μετά από ατυχήματα έχουν έλθει αντιμέτωποι με την κινητική αναπηρία. Ανάμεσα στους ασθενείς που «αγκαλιάζει» το σωματείο είναι  και τα μέλη του Συλλόγου Φίλων  Κλινικής Αποκατάστασης Ασθενών με Κακώσεις Νωτιαίου Μυελού Π.Γ.Ν.Πατρών «Δημήτρη και Βέρας Σφήκα».

«Περπατώντας για τη Λίλη», μια εκδήλωση της «Καλλιπάτειρας» Παράρτημα Πάτρας.

Ακόμα η Καλλιπάτειρα Παράρτημα Πάτρας στηρίζει το Οικοτροφείο Θηλέων Πάτρας. Για τους παραπάνω λόγους το σωματείο τιμήθηκε με το πρώτο βραβείο στην κατηγορία Κοινωνία για τη δράση και την προσφορά του από την εφημερίδα «Πελοπόννησο» στην εκδήλωση Πρόσωπα της Χρονιάς.

Η Κατερίνα Παναγοπούλου, πρόεδρος της «Καλλιπάτειρας» και η Μαρία Μανουσάκη, συντονίστρια του παραρτήματος στην Πάτρα, σε παλαιότερη εκδήλωση του σωματείου.

Από παλαιότερη εκδήλωση της «Καλλιπάτειρας» Παράρτημα Πάτρας.

Από παλαιότερη εκδήλωση της «Καλλιπάτειρας» Παράρτημα Πάτρας.

 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Charity