«Από τις λεωφόρους της Νέας Υόρκης» μια μοναδική έκθεση στο Μουσείο Λαλαούνη

Ανακύκλωση, Βιωσιμότητα και Τάσεις στη Μόδα ή αλλιώς με τίτλο «From the Streets of New York», η έκθεση κέρδισε με την πρώτη ματιά τις εντυπώσεις μας. Τα εγκαίνιά της πραγματοποιήθηκαν στο Μουσείο Κοσμήματος Ηλίας Λαλαούνη, στους πρόποδες της Ακρόπολης παρουσία της Αμερικανίδας καλλιτέχνιδος Debra Rapoport, η οποία ταξίδεψε από της ΗΠΑ ειδικά για την εκδήλωση.

Αριστερά: Λάουρα Λαλαούνη-Δράγνη, Debra Rapoport, Ιωάννα Λαλαούνη και δεξιά: Η Debra Rapoport με τον σύντροφό της, Stan Satlin,

Πλήθος κόσμου ήρθε στο πανέμορφο Μουσείο Κοσμήματος Ηλία Λαλαούνη για να γνωρίσει την καλλιτέχνιδα Debra Rapoport και το ιδιαίτερο προσωπικό της στιλ, η οποία ταξίδεψε από τη Νέα Υόρκη συνοδευόμενη από τον σύντροφό της, προκειμένου να παραστεί στα εγκαίνια της έκθεσής της: Ανακύκλωση, Βιωσιμότητα και Τάσεις στη Μόδα ή αλλιώς «Από τις λεωφόρους της Νέας Υόρκης» («From the Streets of New York»).

Αικατερίνη Λαλαούνη, Ντόροθυ Χατζηνικολάου, Λάουρα Λαλαούνη- Δράγνη

Με το ανεξάντλητο ταλέντο της, προκαλεί τις συμβατικές απόψεις για την ομορφιά και τη γήρανση, εμμένοντας, με αυξανόμενο πάθος στη νεότητα και με την επιλογή μη- παραδοσιακών, ευτελών υλικών, πραγματεύεται θέματα όπως η ανακύκλωση και η βιωσιμότητα.

Καλλιόπη Καρβούνη, Μαίρη Φίξ

Το Μουσείο Κοσμήματος Ηλία Λαλαούνη επιδιώκει να δώσει το έναυσμα σε νέους δημιουργούς που διψούν για λύσεις στη βιωσιμότητα της τέχνης τους, και να γνωρίσουν τη Debra, η οποία έχει εδραιωθεί στους καλλιτεχνικούς κύκλουςτων ΗΠΑ, και χαίρει της αναγνώρισης σημαντικών της μουσείων και εκπαιδευτικών ιδρυμάτων.

Η Ιωάννα Λαλαούνη με τον γιο της, Οδυσσέα Τσουκόπουλο

Για την έκθεση, η καλλιτέχνης επέλεξε έργα της προσωπικής της συλλογής που επιδεικνύονται σε συνδυασμό με την φωτογραφική κάλυψη γνωστών φωτογράφων μόδας. Διάρκεια έκθεσης : 12 Φεβρουαρίου – 12 Απριλίου 2020.

Τάσος Κριεκούκης, Ζέτα Αντσακλή

Αικατερίνη Λαλαούνη, Aλεξάνδρα Πάλλη

Δόμνικα Γρηγοριάδη, Λάουρα Δράγνη

Αλέξανδρος Κασανδρινός, Στέλιος Κουδουνάρης

Λίλα Λαλαούνη, Debra Rapoport

Δανάη Παππά, Λάμπρος Λάζαρης

Βασίλης και Αλεξία Πονηράκη

Λάουρα Λαλαούνη-Δράγνη, Αλίκη Δρακούλη

Σοφία Ορφανού, Χριστίνα Νιώτη-Κιούση

Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Τουρισμού κύριος Κωνσταντίνος Λούλης και κυρία Ελένη Λούλη

Βαλιούση Μαυροσκώτη Μπίτσου, Χαρά Ισιδωρίδη, Μαρία Παναγούλια

Μωυσής και Ραχήλ Καπόν, Debra Rapoport

Αλεξάνδρα Κορτέση, Αγγελίνα Περδικάρη, Αλεξης Φυλακτόπουλος

Ο πρέσβης της Ιαπωνίας Yasuhiro Shimizu με τη σύζυγο του Yoshimi Shimizu και τη Λίλα Λαλαούνη

Η Debra Rapoport με την Britt Σπύρου, σύζυγο του πρέσβη της Αυστραλίας

 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Culture