Ξεχωριστές συναντήσεις

Από το «Μπαρμπουνάκι» της Πάρου, του αγαπημένου μας Γιώργου Παπαϊωάννου, βρεθήκαμε στο όμορφο ξενοδοχείο Corfu Palace στην Κέρκυρα και έπειτα στα διάσημα εστιατόρια «Νusret» και Nikkei στη Μύκονο για να καταλήξουμε τελικά στα μοναδικά Κουφονήσια απολαμβάνοντας τη φιλοξενία των τουριστικών επιχιερήσεων του αεικίνητου Μάνου Μαύρου. Και μέσα σε όλα προλάβαμε να πιούμε έναν εσπρέσο παρέα με τον Νίκο Πάππα, πρόεδρο της Espresse Α.Ε., αλλά και να επισκεφτούμε το ξενοδοχείο Porto Palace στη Θεσσαλονίκη.

«Μπαρμπουνάκι»: Ο απόλυτος γαστρονομικός προορισμός των Κυκλάδων

Η μεγάλη αγάπη του Γιώργου Παπαϊωάννου για τα θαλασσινά, τον οδήγησε να υλοποιήσει το «Μπαρμπουνάκι». Ένα άκρως επιτυχημένο εστιατόριο όπου μπορείς κανείς να απολαύσει τις μυστικές οικογενειακές συνταγές με τα πιο φρέσκα θαλασσινά. Στο «Μπαρμπουνάκι» της Πάρου συναντήθηκαν γνωστοί φίλοι και απόλαυσαν τα πιο φρέσκα θαλασσινά της Μεσογείου, σε ένα μοναδικό σκηνικό.

Ο Γιώργου Παπαϊωάννου ανάμεσα στο προσωπικό του

Ο Έλληνας μάστερ των θαλασσινών, Γιώργου Παπαϊωάννου, έχει διακριθεί με το Βραβείο Ελληνικής Κουζίνας το 2016. Για τους λάτρεις της γαστρονομίας το «Μπαρμπουνάκι» βρίσκεται σε Αθήνα (Ν. Ερυθραία, Χαλάνδρι, Κολωνάκι, Μητροπόλεως, Γλυφάδα) και Κυκλάδες (Σαντορίνη, Πάρος).

 

 Τιμητική βράβευση στο ιστορικό ξενοδοχείο της Κέρκυρας

Στο νησί των Φαιάκων ο Χρήστος Φωκάς, μεγάλος ευεργέτης του Μουσείου Καποδίστρια στην Κέρκυρα, βραβεύτηκε από τον Ροταριανό Όμιλο «Ιωάννης Καποδίστριας». Στο εμβληματικό ξενοδοχείο Corfu Palace, με την ευκαιρία της αλλαγής ηγεσίας του Ροταριανού Ομίλου, αποφασίστηκε η βράβευση του Χρήστου Φωκά για την πολυετή και ανιδιοτελή προσφορά του προς την γενέτειρά του Κέρκυρα. Ο νεοεκλεγείς πρόεδρος του ομίλου, Δημήτριος Μπουζούκης, προσφώνησε τον Ευπατρίδη Ροταριανό συνάδελφο Χρήστο Φωκά με τα παρακάτω λόγια:

Χρήστος Φωκάς, Αλέξανδρος Ανεμογιάννης

«Είναι ιδιαίτερη χαρά και τιμή στην πρώτη μου εμφάνιση ως πρόεδρος να μου δίνεται η δυνατότητα να τιμήσω εκ μέρους του Ομίλου μου έναν άνθρωπό όπου έχει κάνει πράξη στο απόλυτο την ανιδιοτελή προσφορά στην κοινωνία: Ζει στην Ελβετία, αλλά η καρδιά του είναι στην Κέρκυρα. Σιωπηρά βοηθάει χωρίς δεύτερη σκέψη ανθρώπους που έχουν ανάγκη.

Christian Φωκάς, Natasha Φωκάς, Χρήστος Φωκάς, Elfi Φωκάς, Δημήτρης Μπουζούκης (νέος πρόεδρος), Στέλλα Κουλουριδάκη, Κατερίνα Φαρούγγια, Αλέξανδρος Ανεμογιάννης

Στηρίζει τον Κερκυραϊκό Πολιτισμό. Διαφημίζει τον τόπο του σε όλο τον κόσμο. Έχει μία υπέροχη οικογένεια. Αποτελεί για όλους εμάς τους νεότερους ένα μοναδικό παράδειγμα! Είναι Ροταριανός, βραβευμένος με την ανώτατη διάκριση Paul Harris Fellow. Τα λόγια είναι λίγα για να περιγράψουν αυτήν τη σημαντική προσωπικότητα», τόνισε ολοκληρώνοντας την ομιλία του.

Ένα καινοτόμο camp καλλιέργειας επιχειρηματικού πνεύματος για μικρούς μαθητές

Στις εγκαταστάσεις του American College of Thessaloniki – ACT πραγματοποιήθηκε ένα καινοτόμο πρόγραμμα καλλιέργειας επιχειρηματικού πνεύματος με τίτλο Young Business Creators. Συμμετείχαν παιδιά τα οποία είχαν ολοκληρώσει την Δ΄, Ε΄ και ΣΤ΄ τάξη του Δημοτικού Σχολείου.

Η πρόεδρος του Συλλόγου «ΣΤΟΡΓΗ», Τίμη Μπακατσέλου,  λαμβάνει τη δωρεά από τα παιδιά του Young Business Creators για την ενίσχυση των σκοπών του συλλόγου

Το θερινό αυτό πρόγραμμα υλοποιήθηκε από το Κέντρο Επιχειρηματικότητας του American College of Thessaloniki – ACT. Οι μικροί μαθητές μέσω καθοδήγησης και ομαδικής εργασίας, ως νεαροί επιχειρηματίες, έμαθαν να χτίζουν τις μικρές επιχειρήσεις τους. Ξεκίνησαν από τη σύλληψη της ιδέας, τον σχεδιασμό, το brand name, την παραγωγή των προϊόντων τους, μέχρι  και την πώληση τους. Επισκέφθηκαν επιχειρήσεις της Θεσσαλονίκης  και είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τη λειτουργία της σύγχρονης επιχείρησης, τη διαφήμιση και τους  τρόπους προώθησης της επιχείρησής τους, ανάλογα με το target group στο οποίο  απευθύνονται.

Στιγμιότυπο από την ομιλία τη Τίμη Μπακατσέλου

Την τελευταία μέρα του προγράμματος τα παιδιά  παρουσίασαν τα προϊόντα τα οποία είχαν φτιάξει σε γονείς, συγγενείς και φίλους με ένα bazaar το οποίο διοργάνωσαν στο ACT. Το ποσό το οποίο συγκέντρωσαν από την πώληση των έργων τους, προσφέρθηκε στο Σύλλογο Φίλων των Καρκινοπαθών Παιδιών «ΣΤΟΡΓΗ», για τους σκοπούς του Συλλόγου. Η pρόεδρος του Συλλόγου «ΣΤΟΡΓΗ» Τίμη Μπακατσέλου συνεχάρη και ευχαρίστησε τους διοργανωτές και τους «μικρούς επιχειρηματίες».

Σάκης και Κατερίνα περνούν μία μέρα μαζί στην παραλία

Στο πρώτο επεισόδιο του IGTV Show #GIGABEACHES by COSMOTE, είδαμε τον παρουσιαστή Σάκη Τανιμανίδη να προσκαλεί τον Λευτέρη Πετρούνια σε ένα day trip στο βαθύτερο σημείο της Μεσογείου.

Σάκης Τανιμανίδης, Κατερίνα Στικούδη

Στο δεύτερο επεισόδιο οι εκπλήξεις του GIGA BEACHES συνεχίστηκαν. Ο γνωστός παρουσιαστής συναντά την Κατερίνα Στικούδη, αυτή την φορά στην ελληνική παραλία με την μεγαλύτερη αμμουδιά. Οι δυο τους ποζάρουν με άνεση στο φακό και φαίνεται να χαίρονται τη θάλασσα και τον ήλιο!

Λευτέρης Πετρούνιας, Σάκης Τανιμανίδης

Το #GIGABEACHES by COSMOTE, το πρώτο IGTV Show στην Ελλάδα είναι εδώ, με παρουσιαστή τον Σάκη Τανιμανίδη. Το GIGABEACHES ήρθε για να αποδείξει πως η Ελλάδα δεν έχει μόνο τις ομορφότερες αλλά και τις μεγαλύτερες GIGA παραλίες! GIGA σε αμμουδιά, GIGA σε μήκος, GIGA και σε βάθος.

Ανακαλύψτε τις υπέροχες ομορφιές των Μικρών Κυκλάδων

Ο Μάνος Μαύρος, επιχειρηματίας των Μικρών Κυκλάδων, ανέλαβε να μας ξεναγήσει στις ομορφιές που κρύβουν τα Κουφονήσια και να μας καθοδηγήσει στο νησί. Ο ίδιος σε μικρή ηλικία – το καλοκαίρι του 2001 – ήρθε για πρώτη φορά σε επαφή με τον τουρισμό. Με την σωστή καθοδήγηση από τον έμπειρο πατέρα του, ο οποίος είχε ήδη ξεκινήσει τις τουριστικές επιχειρήσεις στα Κουφονήσια από το 1974, έμαθε κάθε κρυφή γωνιά του νησιού.

Atlantida Hotel

Τα Κουφονήσια είναι ένας μοναδικός προορισμός με πολλές επιλογές φιλοξενίας. Ένα από τα πρώτα ξενοδοχεία του είναι το Atlantida Hotel, ενώ το Paradise Resort Hotel, κτισμένο το 2006, αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα ξενοδοχειακά συγκροτήματα του νησιού. Ακόμα μια επιλογή στην περιοχή Χαροκόπου, είναι το Harokopou Studios.

Ο ιδιοκτήτης Μάνος Μαύρος

Ακόμα, στο κεντρικό και πιο πολυσύχναστο σοκάκι του νησιού, μπορούν οι επισκέπτες να απολαύσουν κρέπες και γλυκά μαζί με τον καφέ τους, στο cafe-bar Pirata Nero, την πιο γνωστή κρεπερί στα Κουφονήσια. Ανάμεσα στις ομορφιές, που μπορεί να ανακαλύψει κανείς, είναι η ξενάγηση στα μικρά μοναδικά νησάκια των Μικρών Κυκλάδων της άγονης γραμμής. Η εταιρία Seagnatour rent a boat, αναλαμβάνει να φέρει τους επισκέπτες κοντά στις πιο ιδιαίτερες ακρογιαλιές, με την δυνατότητα της ενοικίασης ταχύπλοου σκάφους. Μια θαλάσσια ξενάγηση στα όμορφα Κουφονήσια με καπετάνιο ή και χωρίς.

Paradise_Resort Hotel

Όμιλος επιχειρήσεων Manos Mavros: www.paradisekoufonisi.gr | www.hotel-atlantida.gr | www.harokopou-studios.gr | Pirata Nero Koufonisia | www.seagnatour.gr

Ποιους συναντήσαμε στο «Νusret» της Μυκόνου

Το νέο εστιατόριο του διάσημου Salt Bae ανοίξει έχει ανοίξει στη Μύκονο και από την πρώτη ημέρα των εγκαινίων του αποτέλεσε πόλο έλξης για τους επισκέπτες του νησιού. Το «Νusret», έχει γίνει αγαπημένο στέκι για πολλούς επώνυμους Έλληνες και ξένους.

Nusret Gökçe aka Salt Bae, Υβόννη Μπόσνιακ, Γιώργος Ντάβλας, Αντώνης Ρέμος

Ο Αντώνης Ρέμος με την σύζυγό του Υβόννη και τον Γιώργο Ντάβλα, δείπνησαν στο επιτυχημένο εστιατόριο, απόλαυσαν το εκπληκτικό φαγητό από τον Nusret Gokce, καθώς και την ειδυλλιακή τοποθεσία πάνω από την Χώρα, με θέα το απέραντο γαλάζιο του Αιγαίου, αποτελούν τα κύρια χαρακτηριστικά για να επισκεφτεί κανείς το νέο εστιατόριο του Salt Bae.

Γνωστή εταιρία καφέ σάρωσε στα Coffee Business Awards 2019

Περισσότερα από 520 άτομα, στελέχη του κλάδου, εκπρόσωποι θεσμικών φορέων και επίσημοι προσκεκλημένοι παρακολούθησαν την τελετή απονομής των «Coffee Business Awards 2019», στην οποία βραβεύτηκαν οι κορυφαίες εταιρείες και επαγγελματίες του χώρου του καφέ και της καφεστίασης.

Κώστας Καπερώνης, Νίκος Παππάς

Η Espresse Α.Ε. βραβεύτηκε στην κατηγορία Top Coffee Society Influencer, με τον πρόεδρο & διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρίας, Νίκο Παππά, να παραλαμβάνει το τιμητικό βραβείο από τον εμπνευστή και ειδικό σύμβουλο των «Coffee Business Awards 2019», κο Κώστα Καπερώνη. Τα «Coffee Business Awards» οργανώθηκαν για πρώτη φορά στην Ελλάδα ενώ οι νικητές αναδείχθηκαν μέσα από παράλληλη ψηφοφορία κριτικής επιτροπής και κοινού. Στο πλαίσιο της εκδήλωσης χαιρετισμό απηύθυνε η πρέσβης της Βραζιλίας στην Αθήνα Cesario Melantonio Neto, αναφέροντας ότι «Υπάρχει χώρος για περισσότερη συνεργασία μεταξύ επιχειρήσεων των δύο χωρών».

Λαμπερά πρόσωπα από την Ελλάδα και το εξωτερικό στο Nikkei

Το Nikkei συγκεντρώνει τις καλύτερες γεύσεις από την κουζίνα της Ιαπωνίας και τις συνδυάζει με την εκρηκτική περουβιανή γεύση. Το εστιατόριο αποτελεί τη fusion επιλογή, δημιουργώντας ένα μενού με μεγάλη ποικιλία και υψηλή γευστική απόλαυση.

Γιώργος Μελισσάρης (εκ των ιδιοκτητών), Νίκος Βέρτης

Φέτος λαμπερά πρόσωπα από την Ελλάδα και το εξωτερικό, επισκέφθηκαν το Nikkei στη Μύκονο. Nikkei – Αθήνα: Ξανθίππου 10 & Δεινοκράτους 1,  Nikkei – Μύκονος: Πλατεία Αγίας Κυριακής.

Ο Jose Fonte (ποδοσφαιριστής της γαλλικής Λιλ και της Εθνικής Πορτογαλίας) φωτογραφήθηκε με τον υπεύθυνο του εστιατορίου Nikkei και τον Τζιμ Μπελούσι

Aνακαλύψτε το Uber του Delivery

Οι υπηρεσίες παράδοσης με courier, τουλάχιστον στην Ελλάδα, δεν έχουν εξελιχθεί ιδιαίτερα τις τελευταίες δεκαετίες. Η εφαρμογή MR PENGU είναι παρόμοια με το Postmates της Αμερικής, υπό την έννοια ότι επιτρέπει στους καταναλωτές να αγοράζουν από τοπικά καταστήματα χρησιμοποιώντας το τηλέφωνό τους και να παραλαμβάνουν σε λιγότερο από 30 λεπτά.

  • Μπορείς ζητήσεις ότι χρειαστείς όλο το 24ωρο και από όποιο φυσικό κατάστημα επιθυμείς (αρκεί να είναι ανοιχτό).
  • Δεν είναι βασισμένο στην Λογική του eshop μιας και κάνει ότι θα έκανες εσύ, μια βόλτα στα μαγαζιά ή να πεταχτείς μέχρι την πλατεία να πάρεις παγωτά!
  • Εκτός από τις μικροαγορές μπορείς να του ζητήσεις να μεταφέρει έγγραφα ή το γνωστό ταπεράκι με τον αγαπημένο μουσακά της «μαμάς».
  • Η εφαρμογή υποστηρίζει ακόμα και μεταφορά χρημάτων.
  • Έχεις ξεκάθαρη εικόνα για το που είναι ο οδηγός και πότε πλησιάζει στον χώρο σου, όπως επίσης έχεις και την δυνατότητα να επικοινωνήσεις μαζί του.

 

Με την εφαρμογή, δίνετε τη δική σας θέση GPS και φτάνουν στην τοποθεσία σας όσα έχετε ζητήσει. Επιπλέον, μπορείτε να παρακολουθείτε την πρόοδο της παραγγελίας σας μέχρι το κατώφλι της πόρτας σας. Το μόνο που έχετε να κάνετε όταν πρόκειται να παραγγείλετε, είναι να πληρώσετε την τιμή του ίδιου του προϊόντος, καθώς και μια αμοιβή παράδοσης.

Η εφαρμογή MR PENGU στην ουσία δημιουργεί μια κουλτούρα που απεικονίζει αυτό ακριβώς που θέλει η νέα γενιά – καινοτομία, ευκολία και ταχύτητα. Η πλατφόρμα επιτρέπει στους χρήστες να αγοράζουν σχεδόν τα πάντα με το πάτημα ενός κουμπιού στο smartphone τους. Συνδέει επίσης την παραγγελία με τους κοντινότερους διαθέσιμους courier με αποτέλεσμα να ελαχιστοποιεί την απόσταση σε συνάρτηση με το χρόνο.

Ο Ρένος Ρώτας στο ξενοδοχείο Porto Palace στην Θεσσαλονίκη

Σε ένα ιστορικό κτίριο του 1913 στεγάζεται το ξενοδοχείο Porto Palace. Ο ηθοποιός Ρένος Ρώτας που συμμετέχει στη περιοδεία της παράστασης «Ο κατά φαντασίαν ασθενής», επέλεξε το γνωστό ξενοδοχείο για τις ολιγοήμερες διακοπές του. «Ο κατά φαντασίαν ασθενής» είναι το τελευταίο έργο του κορυφαίου Γάλλου δραματουργού που σκηνοθετεί ο Πέτρος Φιλιππίδης, ο οποίος υπογράφει τη μετάφραση μαζί με τον Δημήτρη Φιλιππίδη, κρατώντας παράλληλα τον πρωταγωνιστικό ρόλο. Στο πλευρό έχει έναν εξαιρετικό θίασο, που περιοδεύει μαζί του σε μεγάλα φεστιβάλ ανά την Ελλάδα.

Ο Ρένος Ρώτας στο ξενοδοχείο Porto Palace στην Θεσσαλονίκη

Το ξενοδοχείο Porto Palace βρίσκεται στην περιοχή του Νέου Λιμανιού της Θεσσαλονίκης και είναι εύκολα προσβάσιμο από το αεροδρόμιο. Επιπλέον είναι πολύ κοντά στο κέντρο της πόλης και δίπλα στο σιδηροδρομικό σταθμό.

Πρόβα κοστουμιού για τον Σάκη Τανιμανίδη

Ο Σάκης Τανιμανίδης εμπιστεύτηκε ξανά τον κορυφαίο σχεδιαστή, Τάκη Γιαννέτο, για την ημέρα του γάμου του αδερφού του. Ο Τάκης Γιαννέτος εμπνεύστηκε τις μοναδικές γαμπριάτικες δημιουργίες του, από τα χρώματα της ελληνικής θάλασσας και ναυσιπλοΐας, κάνοντας τον Σάκη να λέει «μου λείπει το καπέλο του εφοπλιστή».

Τάκης Γιαννέτος, Σάκης Τανιμανίδης

Ο δημοφιλής παρουσιαστής έκλεψε την παράσταση με ένα καρό slim summer check jacket και royal grey slim fit παντελόν.

 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Advertorials