Η Νάνο-Αυξητική & το τέλειο στήθος

Ο πλαστικός χειρουργός, Έκτορας Χατζηπαναγής, πτυχιούχος της ιατρικής σχολής του πανεπιστημίου του Cambridge και αναπληρωτής καθηγητής πλαστικής χειρουργικής στο Τεχνικό Πανεπιστήμιο του Μονάχου, εισάγει στην Ελλάδα μια νέα προσέγγιση στην αυξητική στήθους, την οποία έχει αναπτύξει σε συνεργασία με τους συναδέλφους του στη Γερμανία, όπου και έχει εργαστεί τα τελευταία 10 χρόνια

Δρ. Έκτορας Χατζηπαναγής με τη Γερμανίδα συνάδελφό του, Dr. Charlotte Kleeberger

Η αυξητική στήθους είναι μια από τις πιο δημοφιλείς επεμβάσεις πλαστικής χειρουργικής παγκοσμίως και γίνεται κατά κανόνα με την τοποθέτηση ενθεμάτων σιλικόνης. Η διαδικασία αυτή αποσκοπεί στο να τονίσει ή και να φέρει ισορροπία στο μέγεθος των μαστών ή και στο να αλλάξει το περίγραμμα του στήθους.

Ο πλαστικός χειρουργός, Έκτορας Χατζηπαναγής, ο οποίος είναι πτυχιούχος της ιατρικής σχολής του πανεπιστημίου του Cambridge (Ηνωμένο Βασίλειο) και αναπληρωτής καθηγητής πλαστικής χειρουργικής στο Τεχνικό Πανεπιστήμιο του Μονάχου εισάγει στην Ελλάδα μια νέα προσέγγιση στην αυξητική στήθους, την οποία έχει αναπτύξει σε συνεργασία με τους συναδέλφους του στο Μόναχο της Γερμανίας, όπου και έχει εργαστεί τα τελευταία 10 χρόνια. Πρόκειται για τη Νάνο-Αυξητική που  είναι μια νέα προσέγγιση στην αυξητική στήθους, η οποία εγγυάται φυσικά και αρμονικά αποτελέσματα με ασφάλεια και σιγουριά.

«Η Νάνο-Αυξητική είναι μια καινοτόμος τεχνική αυξητικής στήθους με ενθέματα σιλικόνης τελευταίας γενιάς, σχεδιασμένα με νανοτεχνολογία, σε συνδυασμό με τον λεπτομερή προεγχειρητικό σχεδιασμό που απαιτείται για την ακριβή τοποθέτηση τους στον θώρακα της ασθενούς. Η Νάνο-Αυξητική με μικρή τομή γίνεται πραγματικότητα χωρίς πόνο, ενώ το ένθεμα τοποθετείται ανάλογα με τα ιδιαίτερα ανατομικά χαρακτηριστικά της ασθενούς. Συγκεκριμένα, το ένθεμα μπορεί να τοποθετηθεί πάνω ή κάτω από τον μείζων θωρακικό μυ ή και με συνδυασμό των δύο θέσεων μέσω της τεχνικής του διπλού επιπέδου. Η τεχνική διπλού επιπέδου (dual-plane technique) προσφέρει λύσεις σε περιπτώσεις όπου υπάρχει σημαντική πτώση του μαστού, δίνοντας ένα αρμονικό και φυσικό αποτέλεσμα», αναφέρει ο κ. Χατζηπαναγής.

Στόχος της τεχνικής αυτής είναι να δημιουργεί μια φυσικά ενισχυμένη εμφάνιση και ελκυστικό σχήμα στήθους, αντί απλά να εστιάζει στο μέγεθος του στήθους ή στον όγκο του ενθέματος. Σε αντίθεση με την κοινή προσέγγιση, το μέγεθος του ενθέματος είναι στην πραγματικότητα η τελευταία παράμετρος που λαμβάνεται υπόψη κατά τον προγραμματισμό της επεμβατικής διαδικασίας. Πρωτεύοντα ρόλο κατέχουν το πλάτος του ενθέματος, το ύψος και η προβολή του, και μόνο κατόπιν της αξιολόγησής αυτών των παραμέτρων λαμβάνεται υπόψη και ο όγκος.

«Η ακριβής επιλογή του μεγέθους του ενθέματος και η τοπογραφική του τοποθέτηση στο θωρακικό τοίχωμα μέσω προσεκτικού προεγχειρητικού σχεδιασμού, περιλαμβάνει πολλαπλές μετρήσεις της ανατομίας του θώρακα του ασθενούς και 3D προ-χειρουργική προσομοίωση», τονίζει ο Έκτορας Χατζηπαναγής.

Αυτά διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο ώστε το αποτέλεσμα να είναι φυσικό και σε αρμονία με τα φυσικά χαρακτηριστικά του ασθενούς, δηλαδή ένα ενισχυμένο στήθος με απαλή κλίση (σε σχήμα δάκρυ), που προσομοιάζει το εναρμονισμένο φυσικό στήθος. «Η επιλογή του κατάλληλου ενθέματος είναι σημαντική για την αποφυγή επιπλοκών, όπως η διπλή φούσκα (‘’double bubble’’) και η συμμαστία (‘’kissing implants’’). Φυσικά, το πληρέστερο, πιο εμφανές προφίλ εξακολουθεί να είναι μια δημοφιλής επιλογή μεταξύ ασθενών, όσο όμως η ανατομία του ίδιου του στήθους και τα χαρακτηριστικά των μαλακών ιστών του μαστού μπορούν να το υποστηρίξουν.

Ο Έκτορας Χατζηπαναγής είναι αναπληρωτής καθηγητής πλαστικής χειρουργικής στο Τεχνικό Πανεπιστήμιο του Μονάχου, όπου εργάστηκε για 10 χρόνια αποκτώντας πολύτιμη εμπειρία και συμμετέχοντας σε ερευνητική ομάδα που αναπτύσσει καινοτόμες θεραπείες στην πλαστική χειρουργική και την αναγεννητική ιατρική.

Τα ενθέματα σιλικόνης μπορεί να είναι στρογγυλά, ωοειδή ή σε σχήμα δάκρυ (ανατομικά ενθέματα) και είναι διαθέσιμα σε διάφορα μεγέθη και προβολές. Τα στρογγυλά ενθέματα χρησιμοποιούνται συνήθως για να αυξήσουν την πληρότητα του άνω πόλου του στήθους, ενώ τα ενθέματα ωοειδούς σχήματος ή σε σχήμα δάκρυ είναι σχεδιασμένα για να μιμούνται καλύτερα το φυσικό σχήμα του στήθους με περισσότερη πληρότητα στον κάτω πόλο. Η τοποθέτηση των ενθεμάτων σε σχήμα δάκρυ απαιτεί μια πιο προηγμένη τεχνική εφόσον μπορεί να έχει επιπλοκές, όπως περιστροφή του ενθέματος και άλλες ανεπιθύμητες αισθητικά επιπλοκές» αναφέρει ο γιατρός.

Μια νέα εξέλιξη για τις γυναίκες που αναζητούν την πιο φυσική εμφάνιση και αίσθηση αποτελούν τα εργονομικά ενθέματα. Τα ενθέματα αυτά έχουν μεν μια βασική στρογγυλή μορφή αλλά υιοθετούν αυτόματα το πιο φυσικό σχήμα του δακρύου όταν τοποθετηθούν στο στήθος και όταν ο ασθενής κινείται ή είναι όρθιος. Επίσης, μια καινοτομική λύση προσφέρουν τα εργονομικά ενθέματα με συμπαγή γέλη σιλικόνης (cohesive silicone gel implant), τα οποία διατηρούν το στρογγυλό τους σχήμα και είναι ιδανικά για όσους ασθενείς αναζητούν μεγαλύτερη πληρότητα στο άνω πόλο, χωρίς τον κίνδυνο περιστροφής του ενθέματος.

«Η εξωτερική επιφάνεια των ενθεμάτων νέας  γενιάς είναι μοναδική εφόσον η εξελιγμένη νάνο-επιφάνειά τους (nano-technology surface) προάγει μια πιο φυσική αλληλεπίδραση μεταξύ του ενθέματος και του περιβάλλοντος ιστού, επιτρέποντας στο ένθεμα να εναρμονιστεί καλύτερα με την κανονική κίνηση του μαστού. Ως αποτέλεσμα, ο κίνδυνος δημιουργίας χοντρής κάψας δηλαδή δημιουργία σκληρού περιβλήματος γύρω από το ένθεμα, μειώνεται σημαντικά. Αυτό συνεπάγεται λιγότερο πόνο για την ασθενή, καθώς και μειωμένο κίνδυνο αλλοίωσης του σχήματος του ενθέματος με την πάροδο του χρόνου» καταλήγει ο. Χατζηπαναγής.

Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφθείτε: www.perfect-blue.com

 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Beauty