Συμφωνία της Aegean με την Airbus αξίας 5 δισ. δολαρίων-

Πρόκειται για παραγγελία έως 42 νέων αεροσκαφών και αποτελεί τη μεγαλύτερη ιδιωτική επένδυση στην Ελλάδα δημιουργώντας νέες προοπτικές ανάπτυξης για την εταιρεία, τον κλάδο του τουρισμού και τη χώρα συνολικά.

ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ, TΗOMAS ENDERS (διευθύνων σύμβουλος της Airbus), ΕΥΤΥΧΙΟΣ ΒΑΣΙΛΑΚΗΣ (πρόεδρος της Aegean)

Το υπόστεγο της τεχνικής βάσης της Aegean στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος της Αθήνας ήταν ντυμένο στα χρώματα της Ελλάδας προκειμένου να υποδεχτεί σημαντικά ονόματα της χώρας  που έδωσαν το «παρών» σε μια ιδιαίτερα σημαντική στιγμή για την ελληνική αεροπορική εταιρεία. Πρόκειται για τη λαμπρή τελετή υπογραφής με την οποία επισημοποιήθηκε η συμφωνία της Αegean με την Airbus για την παραγγελία έως 42 νέων αεροσκαφών Α320neo και Α321neo, συνολικής αξίας 5 δισ. δολαρίων. Παράλληλα, ανακοινώθηκε επένδυση 30 εκατ. ευρώ σε καινούργιο εκπαιδευτικό κέντρο για την εξέλιξη της επόμενης γενιάς πτητικού προσωπικού.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΒΑΣΙΛΑΚΗΣ, ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΡΔΙΝΟΓΙΑΝΝΗΣ

Σε ένα τεράστιο video wall δέσποζε το λογότυπο της εταιρείας, ενώ, ακριβώς απ’ έξω, δύο αεροσκάφη (ένα της Aegean και ένα της Olympic Air) υποδέχονταν τους προσκεκλημένους, μέλη της κυβέρνησης και της αντιπολίτευσης, βουλευτές, πρέσβεις, επιχειρηματίες, στελέχη της τουριστικής βιομηχανίας, δημοσιογράφους και, φυσικά, το προσωπικό της εταιρείας.

Τη συμφωνία υπέγραψαν ο πρόεδρος της Aegean, Ευτύχιος Βασιλάκης, ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Δημήτρης Γερογιάννης και ο διευθύνων σύμβουλος της Airbus, Tom Enders. Η συμφωνία ύψους 5 δισ. δολαρίων σε τιμές καταλόγου, αποτελεί τη μεγαλύτερη ιδιωτική επένδυση στην Ελλάδα και δημιουργεί νέες προοπτικές ανάπτυξης για την εταιρεία, τον κλάδο του τουρισμού και τη χώρα συνολικά.

ΝΤΟΡΑ ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ, ΧΑΡΗΣ ΔΑΥΙΔ

Τα νέα αεροσκάφη προσφέρουν δυνατότητες νέων υπηρεσιών προς τους επιβάτες, καθώς και αυξημένη εμβέλεια για πρόσβαση σε νέους προορισμούς. Παράλληλα, ενισχύουν σημαντικά την ανταγωνιστικότητα της εταιρείας, μέσω των υπερσύγχρονων κινητήρων που βελτιώνουν την κατανάλωση καύσιμου και μειώνουν τις εκπομπές ρύπων. Ο Ευτύχιος Βασιλάκης δήλωσε κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης: «Η Aegean χτίστηκε 19 χρόνια πριν με όραμα τη δημιουργία ενός ποιοτικού αερομεταφορέα, που θα τιμά τον επιβάτη και τη χώρα. Είμαστε ιδιαίτερα υπερήφανοι καθώς σήμερα προχωρούμε σε μια διπλή επένδυση σε υπερσύγχρονο στόλο, αλλά και στην προοπτική εξέλιξης των ανθρώπων μας. Συνεχίζουμε με ακόμα καλύτερα εργαλεία, αλλά πάντα με την ίδια ευθύνη και προσήλωση».

ΕΛΙΝΑ ΒΑΣΙΛΑΚΗ, ΚΑΡΜΕΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΑΚΟΠΟΥΛΟΥ, ΡΕΝΑ ΚΩΝΣΤΑΝΤΑΚΟΠΟΥΛΟΥ

Από την πλευρά του ο Thomas Enders, Chief Executive Officer της Airbus, σημείωσε: «η Aegean είναι ένα εξαιρετικό παράδειγμα εταιρίας που επιτυγχάνει να επιχειρεί και να αντεπεξέρχεται στις προκλήσεις. H εταιρεία κατάφερε να αντιμετωπίσει την κρίση στην οικονομία της χώρας και να βγει ακόμα πιο ισχυρή. Η εστίαση της στους επιβάτες και η προσοχή της στην ποιοτική εξυπηρέτηση, την έχουν αναδείξει σε μια από τις πιο βραβευμένες αεροπορικές εταιρίες σε ικανοποίηση επιβατών. Είμαστε ιδιαίτερα υπερήφανοι που η Aegean επέλεξε την Airbus για να ενισχύσει την αποτελεσματικότητα του στόλου της στο μέλλον».

ΤΖΙΝΑ ΜΑΜΙΔΑΚΗ, ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΗΣ ΔΑΥΙΔ, ΕΥΤΥΧΙΟΣ ΒΑΣΙΛΑΚΗΣ, ΚΩΣΤΑΝΤΖΑ ΣΜΠΩΚΟΥ, ΑΧΙΛΛΕΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΑΚΟΠΟΥΛΟΣ, ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΔΑΥΙΔ

ΧΛΟΗ ΛΑΣΚΑΡΙΔΗ, ΟΔΥΣΣΕΑΣ ΛΑΣΚΑΡΙΔΗΣ

ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΚΑΙ ΕΥΤΥΧΙΟΣ ΒΑΣΙΛΑΚΗΣ

ΝΤΟΡΑ ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ, ΑΝΔΡΕΑΣ ΑΝΔΡΕΑΔΗΣ, ΦΩΦΗ ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ

ΑΧΙΛΛΕΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΑΚΟΠΟΥΛΟΣ, ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΠΕΛΟΥΖΟΣ

ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ, ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΦΕΣΣΑΣ

ΜΕΛΙΝΑ ΔΑΣΚΑΛΑΚΗ, ΛΙΖΑ ΤΑΝΕΣ, ΣΟΦΗ ΔΑΣΚΑΛΑΚΗ, ΣΟΦΗ ΚΟΥΤΑΛΙΔΗ

Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΧΡΗΣΤΟΣ ΣΠΙΡΤΖΗΣ ΚΑΙ Ο ΕΥΤΥΧΙΟΣ ΒΑΣΙΛΑΚΗΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΗΣ ΔΑΥΙΔ, ΧΡΗΣΤΟΣ ΙΩΑΝΝΟΥ

Φωτό: Studio Panoulis

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Business