Η λαμπερή εκδήλωση της Ε.Κ.Ο. Ναυτιλίας Ν.Δ.

Παρουσία του υπουργού Ναυτιλίας Γιάννη Πλακιωτάκη, καθώς και σημαντικών παραγόντων από τον χώρο της Ναυτιλίας και των επιχειρήσεων, η Ειδική Κομματική Οργάνωση Ναυτιλίας Ν.Δ. διοργάνωσε την επίσημη εκδήλωσή της για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας στην Αίγλη Ζαππείου

Ο υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννης Πλακιωτάκης ανάμεσα στον πρόεδρο της Ε.Κ.Ο. Ναυτιλίας Ν.Δ  Λευτέρη Παπαναστασίου και τα υπόλοιπα μέλη του ΔΣ της οργάνωσης στην Αίγλη Ζαππείου..

Η Ε.Κ.Ο. Ναυτιλίας Ν.Δ. (Ειδική Κομματική Οργάνωση Ναυτιλίας Ν.Δ.)  διανύει αισίως τον 14ο μήνα λειτουργίας της, όμως αν και σχετικά νεοσύστατη στην κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας της οργάνωσης η Αίγλη Ζαππείου ήταν κατάμεστη από ανθρώπους και παράγοντες της ναυτιλίας, της πολιτικής και των επιχειρήσεων. Άλλωστε σε μια χώρα όπως η Ελλάδα, που αποτελεί «υπερδύναμη» στον χώρο του θαλάσσιου εμπορίου τα πράγματα δεν θα μπορούσαν να είναι διαφορετικά….

Από αριστερά: Κωνσταντίνος Κυρανάκης, Ευριπίδης Κουτσοχρήστος, Γιάννης Μπρατάκος, Διονύσης Χατζηδάκης, Χριστιάννα Καλογήρου, Λευτέρης Παπαναστασίου, Ιωάννης Πλακιωτάκης, Ανακρέων Ματαράγκας, Αλεξάνδρα Γκανά, Νέστορας Γρηγορόπουλος, Κωνσταντίνα Ασπρούδη, Γιώργος Ξηραδάκης

Στην υποδοχή συναντήσαμε τον πρόεδρος της Ε.Κ.Ο. Ναυτιλίας Ν.Δ Λευτέρη Παπαναστασίου, ο οποίος  ήταν περιτριγυρισμένος από τα υπόλοιπα μέλη του ΔΣ της οργάνωσης. Κατά την ομιλία του ο κ. Παπαναστασίου μεταξύ άλλων ανέφερε: «Η ελληνική Ναυτιλία είναι διαχρονικά η κινητήριος δύναμη της οικονομικής ζωής της Χώρας μας, ταυτόχρονα δε η παγκόσμια ηγέτιδα δύναμη. Ως εθνικό κεφάλαιο, πρέπει να έχει ενιαία φωνή, πάνω και πέρα από κόμματα και πολιτικές αντιπαραθέσεις, με στρατηγική και πνεύμα συναίνεσης και αυτό συντελείται στο ακέραιο από το αρμόδιο υπουργείο και την πολιτική του ηγεσία».

Ο υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννης Πλακιωτάκης

Στη διάρκεια του προηγουμένου έτους, όπως σημείωσε ο πρόεδρος, η Ε.Κ.Ο. Ναυτιλίας πραγματοποίησε Ολομέλειες, επισκέψεις σε Δήμαρχους, Ενώσεις, Σωματεία, Φορείς και παράγοντες της ναυτιλίας.
Σε αγαστή συνεργασία με το Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής διοργανώθηκε ημερίδα με θεματικό πυρήνα την Ναυτική Εκπαίδευση. Επίσης ιδρύθηκε η Ειδική Επιτροπή Ανεξάρτητων Εμπειρογνωμόνων που θα συμβάλλει ουσιαστικά στο δημιουργικό έργο της Οργάνωσης.

Ο πρόεδρος της Ε.Κ.Ο. Ναυτιλίας Ν.Δ  Λευτέρης Παπαναστασίου

Στην ομιλία του, ο υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννης Πλακιωτάκης, αφού εξήρε τις προσπάθειες της Ε.Κ.Ο. Ναυτιλίας Ν.Δ., αναφέρθηκε μεταξύ άλλων και στους διεθνείς διαγωνισμούς για τα 10 μεγάλα περιφερειακά λιμάνια της Ελλάδας: «Έχουμε δώσει πολιτική κατεύθυνση στο ΤΑΙΠΕΔ να προχωρήσει στην πρόσληψη συμβούλων ώστε να είμαστε ώριμοι μέσα στο Α’ εξάμηνο του 2020 να προχωρήσουμε σε διεθνείς διαγωνισμούς.

Θοδωρής Λέκκας, Μάγδα Λιβέρη, Στέλιος Καλογερογιάννης, Κωνσταντίνα Ασπρούδη

Η διαφορά μας σε σύγκριση με την προηγούμενη κυβέρνηση είναι ότι εμείς είμαστε ανοιχτοί σε οποιοδήποτε οικονομικό μοντέλο παραχώρησης ολικής ή μερικής, πώληση πλειοψηφικού ή μειοψηφικού πακέτου μετοχών.Μέσα στο 2020 θα προχωρήσουμε με Αλεξανδρούπολη, Ηγουμενίτσα και Ηράκλειο. Για όλα τα λιμάνια μας υπάρχει μεγάλο επενδυτικό ενδιαφέρον, διότι βρίσκονται στο σταυροδρόμι τριών ηπείρων και επιθυμούμε να αξιοποιήσουμε τις δυνατότητες κάθε λιμανιού ξεχωριστά».

Στιγμιότυπο από την εκδήλωση στην Αίγλη Ζαππείου

Μετά την ολοκλήρωση της ομιλίας του, ο κ. Πλακιωτάκης δέχθηκε και ερωτήσεις από το κοινό. Μάλιστα, σε μια από αυτές που αφορούσε την επένδυση και τη λειτουργία των Υδατοδρομίων στη χώρα μας, απάντησε ότι «Γίνεται προσπάθεια να δημιουργηθεί ένα πλαίσιο ευνοϊκό για την προσέλκυση υποψηφίων επενδυτών. Είναι στα χέρια τους, εφόσον κρίνουν ότι υπάρχουν γραμμές οι οποίες είναι βιώσιμες, να επενδύσουν στο συγκεκριμένο τομέα. Άρα, εμείς ως κυβέρνηση, δημιουργούμε αυτό το πλαίσιο. Από εκεί και πέρα περιμένουμε τις επενδύσεις».

Τέλος, η Ε.Κ.Ο. Ναυτιλίας Ν.Δ. ανανέωσε το ραντεβού της με τα αξιότιμα Μέλη της για τις επόμενες δράσεις και πρωτοβουλίες της που θα ακολουθήσουν κατά τη διάρκεια του 2020.

 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Business