Το BCA εγκαινιάζει για τους φοιτητές του το smart hotel!

Με μια λαμπερή εκδήλωση το BCA εγκαινίασε στο εντυπωσιακό βιοκλιματικό μπλε κτήριό του στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας την πρώτη προσομοίωση boutique hotel στην Ελλάδα, η οποία δημιουργήθηκε αποκλειστικά για την εξάσκηση φοιτητών ξενοδοχειακών και τουριστικών σπουδών.

Ο Χάρης και ο Μπίλλης Δασκαλάκης υποδέχονται τον δήμαρχο Αθηναίων Κώστα Μπακογιάννη και τον υπουργό Ναυτιλίας Γιάννη Πλακιωτάκη
Σύσσωμη η οικογένεια Δασκαλάκη, ιδιοκτήτρια του BCA, υποδέχτηκε μια σειρά από επώνυμους προσκεκλημένους, οι οποίοι έδωσαν το «παρών» στα εγκαίνια της πρώτης προσομοίωσης boutique hotel στην Ελλάδα, που δημιουργήθηκε αποκλειστικά για την εξάσκηση φοιτητών ξενοδοχειακών και τουριστικών σπουδών.

Μαριλού Δασκαλάκη, Ευγενία Μανωλίδου

Η πρώτη προσομοίωση boutique hotel στην Ελλάδα, δημιουργήθηκε στο εντυπωσιακό βιοκλιματικό μπλε κτήριο των 4.400 τετραγωνικών του Αλέξανδρου Τομπάζη στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας, που το BCA έχει μετατρέψει σε ένα από τα πιο σύγχρονα City Campuses της Ευρώπης. Σε αυτόν λοιπόν τον χώρο δημιουργήθηκε ένας εξαιρετικά επιτυχημένος συνδυασμός υψηλής αισθητικής, τεχνολογιών αιχμής και σύγχρονης αντίληψης για το εκπαιδευτικό λειτούργημα.

Εμμανουέλα Βασιλάκη, Σόφη Κουταλίδη, Μελίνα Δασκαλάκη, Χριστίνα Τσατσάκη, Κάρεν Μαυρίδη

Το BCA έχει συνάψει συνεργασίες προς όφελος των φοιτητών του με εταιρείες οι οποίες προσφέρουν τεχνογνωσία και εκπαίδευση στο σύνολο των τομέων που μπορεί να κληθεί να διοικήσει ένα στέλεχος του ξενοδοχειακού management, από τα εξελιγμένα προγράμματα που χρησιμοποιούνται στο Front Office & Reservations  μέχρι την τελετουργία του καφέ και τα μυστικά της δουλειάς ενός Barista Specialist.

Ο Μπίλλης Δασκαλάκης με τον Γ.Γ. Τουρισμού Κώστα Λούλη

Ο τομέας του τουρισμού και των ξενοδοχειακών επιχειρήσεων αναπτύσσεται αλματωδώς σε όλον τον κόσμο και οι καλά εκπαιδευμένοι επαγγελματίες έχουν πολλές ευκαιρίες για γοητευτική καριέρα και γρήγορη εξέλιξη. Το BCA είναι το πρώτο κολλέγιο στη χώρα που συνέδεσε, εδώ και 50 χρόνια, τις σπουδές με τις ανάγκες της αγοράς.

Ο Κύρος Δασκαλάκης με τον Υφ. Τουρισμού Μάνο Κόνσολα και τον Αλέξανδρο Παπανδρέου

Θοδωρής Αγιοστρατίτης, Χάρης Δασκαλάκης

Προσφέρει, σε συνεργασία με κορυφαία ευρωπαϊκά πανεπιστήμια, σπουδές στον Ξενοδοχειακό και Τουριστικό τομέα, στα Ναυτιλιακά, στη Διοίκηση Επιχειρήσεων, στο Marketing και, μέσω του θυγατρικού κολλεγίου Athens Tech, στην Πληροφορική.

Ντίνα Πριτσιβέλη, Χριστιάνα Καίσαρη

«Καλωσορίσατε στο μέλλον. Το αύριο, σήμερα! Αυτή, νομίζω, είναι η σκέψη που μας έρχεται όταν μπαίνουμε σ΄ αυτόν τον πραγματικά πρότυπο και καινοτόμο χώρο” είπε ο Κώστας Μπακογιάννης στον χαιρετισμό του.

Γιάννης Πλακιωτάκης, Νίκος Δασκαλαντωνάκης

Ενώ ο υφυπουργός Τουρισμού, Μάνος Κόνσολας προσέθεσε: «Είπε ο δήμαρχος προηγουμένως ότι σήμερα είμαστε στο μέλλον και είναι αλήθεια. Γιατί το μέλλον είναι οι ανθρώπινοι πόροι, είναι η επένδυση στη στροφή στην ποιότητα, είναι η επένδυση στα νέα προγράμματα σπουδών, είναι η επένδυση στην καινοτομία. Διαθέτει τα τμήματα και τις υπηρεσίες ενός πραγματικού ξενοδοχείου, ώστε οι φοιτητές να σπουδάζουν στο “πεδίο της μάχης” και να είναι έτοιμοι να στελεχώσουν θέσεις ευθύνης αμέσως μετά την αποφοίτησή τους».

Νιόβη Καλλέργη, Αλέξανδρος Λυκουρέζος

Μαρία Ηλιάδη, Μάγδα Λιβέρη, Νανά Βενέτη-Ντιν, Νάιτζελ Ντιν

Μαρίτα, Δημήτρης και Σόφη Δασκαλάκη

Πένυ και Γιάννης Παπαπολίτης, Χάρης Δασκαλάκης

Λίζα και Μηνάς Τάνες

Γιώργος και Ηρώ Κόβα, Χάρης Δασκαλάκης

Μύρων Τσατσάκης, Αλίς και Πάνος Πετρόπουλος

Ιωάννα Στραγάλη, Μελίνα Δασκαλάκη, Μαρίτα Μαργαρώνη, Τάνια Παπακωνσταντίνου

Άρης Κεφαλογιάννης, Κύρος Δασκαλάκης

Μαριλού Δασκαλάκη σε Ευγενία Μανωλίδου γεύσεων και οίνου

Χάρης και Μπίλλης Δασκαλάκης, Κώστας Μπακογιάννης, Γιάννης Πλακιωτάκης,

Κώστας Λούλης, Νίκος Δασκαλαντωνάκης

Ελένη και Κωνσταντίνος Λούλης, Μάνος Κόνσολας, Χάρης Δασκαλάκης

Άποψη από το BCA smart hotel

Άποψη από τη βραδιά των εγκαινίων

 

Τα εγκαίνια του νέου χώρου τίμησαν με την παρουσία τους ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νέας Ιωνίας, Φιλαδελφείας, Ηρακλείου & Χαλκηδόνος Γαβριήλ. Ο Υπουργός Ναυτιλίας Γιάννης Πλακιωτάκης, ο Υφ. Τουρισμού Μάνος Κόνσολας, ο Δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης, ο Γ.Γ. Τουρισμού Κώστας Λούλης, ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Γρηγόρης Τάσιος, η αντιπρόεδρος του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος Χριστίνα Τετράδη, ο Νίκος Δασκαλαντωνάκης, Πρόεδρος της GRECOTEL, ο Γιάννης Φιλίππου, η Εμμανουέλα Βασιλάκη, ο Γιάννης Πλατσιδάκης και πολλοί ακόμα επιχειρηματίες, στελέχη, φοιτητές, γονείς και απόφοιτοι.
Φωτό: Papadakispress

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Business