Οι εορτασμοί για τα 150 χρόνια της Μεγάλης Βρεταννίας ξεκίνησαν με ένα συναρπαστικό ταξίδι στον χρόνο

Το εμβληματικό ξενοδοχείο Μεγάλη Βρεταννία γιορτάζει τα 150 χρόνια του με μια μοναδική οπτικοακουστική έκθεση «Ένα Ταξίδι στον Χρόνο: The Immersive Experience», στην οποία το «παρών» έδωσαν πλήθος λαμπερών προσωπικοτήτων. Η συγκεκριμένη έκθεση σηματοδοτεί την έναρξη μια σειράς εορταστικών εκδηλώσεων που θα δοθούν κατά τη διάρκεια της χρονιάς για τη γενέθλια επέτειο της αγαπημένης μας Grand Bretagne.

Xλόη Λασκαρίδη, Κωστάντζα Σμπώκου- Κωνσταντακοπούλου, Αχιλλέας Κωνσταντκόπουλος

Για μία εβδομάδα το ballroom του ξενοδοχείου Μεγάλη Βρεταννία μετατράπηκε σε αίθουσα προβολής φιλοξενώντας τη συναρπαστική οπτικοακουστική έκθεση:«Ένα Ταξίδι στον Χρόνο: The Immersive Experience». Πρόκειται για ένα μοναδικό οπτικοακουστικό υλικό, μια ξεχωριστή διαδραστική εμπειρία, που αφηγείται την 150χρονη ιστορία του ξενοδοχείου.

Χομ Πάρβιζ, Χλόη Λασκαρίδη, Αχιλλέας Κωνσταντακόπουλος

Κατά τη διάρκεια της εβδομάδας πραγματοποιήθηκαν ειδικές προβολές, τις οποίες παρακολούθησαν πλήθος εκπροσώπων της επιχειρηματικής, πολιτικής, κοινωνικής και δημοσιογραφικής ζωής της χώρας, αλλά και επαγγελματίες του κλάδου της φιλοξενίας. Στην υποδοχή συναντήσαμε τον γενικό διευθυντή Χομ Πάρβιζ, τη Μαρία Κοτζάμπαση και την Αννέτα Σβορώνου. Το «παρών» έδωσαν και μέλη της οικογένειας Λασκαρίδη, στην οποία ανήκει το ξενοδοχείο σήμερα ,καθώς και μέλη της οικογένειας Δοξιάδη, στην οποία άνηκε η Μεγάλη Βρεταννία στο παρελθόν.

Απόστολος και Μαρία Δοξιάδη, βασίλισσα Άννα-Μαρία και πρίγκιπας Νικόλαος

Αξίζει να αναφέρουμε πως η συγκεκριμένη έκθεση σηματοδοτεί την έναρξη μια σειράς εορταστικών εκδηλώσεων που θα δοθούν κατά τη διάρκεια της χρονιάς για τη γενέθλια επέτειο της αγαπημένης μας Grand Bretagne.

Νίκος Νανόπουλος, Βαγγέλης Χρόνης, Αχιλλέας Κωνσταντακόπουλος

Σχετικά με την έκθεση
Γυρνώντας το ρολόι 150 χρόνια πίσω, η έκθεση «Ένα Ταξίδι στον Χρόνο: The Immersive Experience» αξιοποίησε την τεχνική του projection mapping σε πολλαπλές επιφάνειες, μεταμορφώνοντας το θρυλικό Grand Ballroom της Μεγάλης Βρεταννίας, σε ένα πολύχρωμο, πολυδιάστατο και εντυπωσιακό σκηνικό. Συνδυάζοντας εικόνες, ήχους και διηγήσεις, κατάφερε να ταξιδέψει τους επισκέπτες στην ιστορία της Μεγάλης Βρεταννίας.

Ελένη Διδασκάλου, Χριστίνα Παπαθανασίου, Μαρία Κουτζαμπάση

Με αφετηρία το 1874, έτος ίδρυσης του ξενοδοχείου και μέσα από σπάνια ντοκουμέντα και ξεχωριστά πρωτοσέλιδα εποχής, ανέδειξε βήμα-βήμα την εντυπωσιακή πορεία της Μεγάλης Βρεταννίας μέχρι σήμερα, παράλληλα με κομβικές στιγμές της ιστορικής εξέλιξης της χώρας:

Από την πρωταγωνιστική θέση του ξενοδοχείου στην αναβίωση των Ολυμπιακών Αγώνων το 1896, τη δυναμική του συμβολή στην ανάπτυξη του κλάδου της φιλοξενίας στη χώρα, την κρίσιμη σχέση του με τα γεγονότα του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, τη συγκρότηση της Κυβέρνησης Εθνικής Ενότητας στον 5ο όροφο το 1974, τις περίφημες χοροεσπερίδες και πολλές άλλες στιγμές-ορόσημα για την πολιτική, κοινωνική και αστική ζωή της χώρας, η έκθεση «Ένα Ταξίδι στον Χρόνο: The Immersive Experience» αφηγήθηκε όλα εκείνα που καθιστούν τη Μεγάλη Βρεταννία, τη ναυαρχίδα της ελληνικής φιλοξενίας, αλλά και ένα σύμβολο της αστικής ζωής της χώρας.

Αικατερίνη Λαλαούνη, Τίμος Τζάννες

Η έκθεση, πραγματοποιήθηκε από τις 11 έως και τις 18 Φεβρουαρίου, το πλαίσιο των ετήσιων εορτασμών για τα 150 Χρόνια του ξενοδοχείου, με τίτλο «150 Χρόνια Μεγάλη Βρεταννία: Always Grand».  Το Design & Execution της έκθεσης ανέλαβε η YARD Athens, σε Concept & Curation της Όλγας Μαυροειδή. Τη στρατηγική Επικοινωνίας και Προβολής της έκθεσης έχει σχεδιάσει η V+O Communication.

Παύλος Τσίμας, Μαρία Κουτζάμπαση

Τα ξενοδοχεία Μεγάλη Βρεταννία και King George, των οποίων την λειτουργική διεύθυνση έχει η Marriott International, Inc., είναι ιδιοκτησία της Εταιρείας Ελληνικών Ξενοδοχείων ΛΑΜΨΑ Α.Ε, συμφερόντων του ομίλου Λασκαρίδη.

Μαρία Παπαθανασίου-Αρώνες, Ευγενία Χριστοδουλάκου

Η Marriott International, Inc. (NASDAQ: MAR) είναι η μεγαλύτερη εταιρεία ξενοδοχείων στον κόσμο, με έδρα την Bethesda, Maryland, USA,  με 8,700 ξενοδοχεία και περισσότερες από 30 αλυσίδες σε 139 χώρες, της ιδιοκτησίας ή της διαχείρισής της. Η Marriott αποτελεί μια από τις κορυφαίες πολυεθνικές εταιρείες διαχείρισης και franchise ξενοδοχείων και τουριστικών θέρετρων. Η εταιρεία προσφέρει επίσης και το προνομιούχο πρόγραμμα επιβράβευσης Marriott Bonvo

Ελένη Αγιοστρατίτη, Σίλια Κωνσταντινίδη

Τίμος Τζάννες, Κώστας και Βασίλης Καίσαρης

Μαρία και Απόστολος Δοξιάδης, Ειρήνη Γερουλάνου

Μαρία Μπόμπολα, Τατιάνα Παππά

Αννέτα Σβορώνου, Χομ Πάρβιζ

Νίκος Νανόπουλος, Μίκης Μοντιάνο

Το ballroom της Μεγάλης Βρεταννίας μετατράπηκε σε αίθουσα προβολής φιλοξενώντας τη συναρπαστική οπτικοακουστική έκθεση:«Ένα Ταξίδι στον Χρόνο: The Immersive Experience»

Το ballroom της Μεγάλης Βρεταννίας μετατράπηκε σε αίθουσα προβολής φιλοξενώντας τη συναρπαστική οπτικοακουστική έκθεση:«Ένα Ταξίδι στον Χρόνο: The Immersive Experience»

Το ballroom της Μεγάλης Βρεταννίας μετατράπηκε σε αίθουσα προβολής φιλοξενώντας τη συναρπαστική οπτικοακουστική έκθεση:«Ένα Ταξίδι στον Χρόνο: The Immersive Experience»

Το ballroom της Μεγάλης Βρεταννίας μετατράπηκε σε αίθουσα προβολής φιλοξενώντας τη συναρπαστική οπτικοακουστική έκθεση:«Ένα Ταξίδι στον Χρόνο: The Immersive Experience»

 

 

Photo: Studio Panoulis

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Business