Δείπνο για τα παιδιά της «Ελπίδας»

Στο ξενοδοχείο Hilton φοιτητές από την Ελλάδα και το εξωτερικό διοργάνωσαν ένα ξεχωριστό δείπνο αλληλεγγύης για τα παιδιά της «Ελπίδας». Επίσημος προσκεκλημένος ήταν ο Μιχάλης Χατζηγιάννης, ενώ όλα τα έσοδα της βραδιάς θα διατεθούν για τη στήριξη της Ογκολογικής Μονάδας Παίδων «Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη-Ελπίδα» και την αγορά υπερσύγχρονου ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού

O Μιχάλης Χατζηγιάννης με την πρόεδρο της «Ελπίδας», Μαριάννα Βαρδινογιάννη

Ένα εορταστικό δείπνο αγάπης για τη στήριξη των παιδιών της «Ελπίδας», με επίσημο προσκεκλημένο τον Μιχάλη Χατζηγιάννη, διοργάνωσαν, για τρίτη συνεχή χρονιά, φοιτητές από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Αμαλία Κούστα, Παντελής Καλογεράκος, Μαριάννα Βαρδινογιάννη, Γιώργος Μωραϊτάκης, Κατερίνα Καραβάτου

Η εκδήλωση φιλοξενήθηκε στο ξενοδοχείο Hilton και όπως και πέρυσι, η νέα γενιά στήριξε έμπρακτα το έργο του Συλλόγου Φίλων Παιδιών με καρκίνο «Ελπίδα», και της προέδρου του Μαριάννας Βαρδινογιάννη. Η φετινή εκδήλωση διοργανώθηκε για τη στήριξη της Ογκολογικής Μονάδας Παίδων «Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη-Ελπίδα» και την αγορά υπερσύγχρονου ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού για να λειτουργήσει η Μονάδα ως Κέντρο Αριστείας.

Μαριάννα Βαρδινογιάννη, Ρίτα Μωραϊτάκη, πριγκίπισσα Αικατερίνη

Επικεφαλής της οργάνωσης της εκδήλωσης ήταν οι φοιτητές Παντελής Καλογεράκος, Αμαλία Κούστα και Γιώργος Μωραϊτάκης, οι οποίοι, στην έναρξη της βραδιάς παρέδωσαν συμβολικά στην κυρία Βαρδινογιάννη μια καρδιά, η οποία, όπως χαρακτηριστικά της είπαν, «συμβολίζει την καρδιά της “Ελπίδας» που εδώ και 28 χρόνια, με πρωτοβουλία σας χτυπά δυνατά για τα παιδιά με καρκίνο».

Γιώργος Μωραϊτάκης, Μιχάλης Χατζηγιάννης, Μαριάννα Φλωρίδη

Συγκινημένη η κυρία Βαρδινογιάννη ευχαρίστησε τόσο τα παιδιά για την πολύτιμη στήριξή τους, όσο και όλους τους παρευρισκόμενους για την αγάπη τους στα παιδιά του συλλόγου της. «Το Πνεύμα των Χριστουγέννων σημαίνει αγάπη, αλληλεγγύη, κατανόηση και κοινωνική προσφορά, σημαίνει ελπίδα . Αυτές οι αξίες είναι διάχυτες σε αυτή την αίθουσα απόψε, όπως και σε ολόκληρο το έργο μας στο πλευρό των παιδιών και των συνανθρώπων μας. Η σκέψη μας βρίσκεται διαρκώς κοντά τους καθώς μάχονται για τη ζωή τους, για τις οικογένειές τους, για την αξιοπρέπειά τους», ανέφερε χαρακτηριστικά η κυρία Βαρδινογιάννη.

Αθανασία Μαρινάκη, Αλίνα Μινέττα

Κατά την διάρκεια της βραδιάς προβλήθηκαν ενημερωτικά βίντεο για την δράση της «Ελπίδας», καθώς και η νέα καμπάνια του συλλόγου, που έχει ως στόχο την ευαισθητοποίηση για τον παιδικό καρκίνο, με την συμμετοχή κορυφαίων αθλητών όπως των Γιάννη Αντετοκούμπο, Λευτέρη Πετρούνια, Άννας Κορακάκη, Νίκου Κακλαμανάκη, Μαρίας Σάκκαρη και Σοφίας Μπεκατώρου.

Γρηγόρης Κανόνης, Κλαίρη Τσαβλίρη-Κανόνη

Αμέσως μετά ακολούθησε ένα ξεχωριστό μουσικό πρόγραμμα από τον Μιχάλη Χατζηγιάννη,  ο οποίος ενθουσίασε τους παρευρισκόμενους που δεν σταμάτησαν να σιγοτραγουδούν στον ρυθμό των μεγάλων επιτυχιών του. Μαζί με τον Μιχάλη Χατζηγιάννη τραγούδησε και η γνωστή τραγουδίστρια Μελίνα Μακρή. Τον συντονισμό της βραδιάς έκανε η Κατερίνα Καραβάτου.

Μελίνα Δασκαλάκη, Ντίνα Πριτσιβέλη, Μανώλης Παπασάββας, Δημήτρης Θάνος

Μεγάλοι χορηγοί και υποστηρικτές της βραδιάς ήταν οι εταιρείες Bernhard Schulte Shipmanagement, Mystras Grand Palace Resort & Spa, Jaguar Land Rover και Alumil.

Ελένη Σαμαρά, Μπέκυ Στραβελάκη

Ακόμα, η εταιρεία «Βίκος», προσέφερε των νερών και αναψυκτικών και το Οινοποιείο Μπαραφάκας & Κτήμα Κυρ-Γιάννης τα κρασιά.  Επιπλέον, το ανθοπωλείο Petridis LV προσέφερε τον στολισμό της αίθουσας και η εταιρεία Fresh τα γλυκά.

Η Σοφία Γιαννικοπούλου με τις κόρες της Δανάη (αριστερά) και Αμαλία Κούστα

Η ιστορία της «Ελπίδας» ξεκινά το 1990 όταν η διαπίστωση πως έλειπαν από την Ελλάδα τα μέσα για τη θεραπεία των παιδιών που χρειάζονται μεταμόσχευση μυελού των οστών οδήγησε στην ίδρυση του συλλόγου.

Τζωρτζίνα Έλληνα, Ντίνα Πριτσιβέλη, Αλίνα Μινέττα, Ντόρα Δημοπούλου

Το 1993 δημιουργήθηκε η Μονάδα Μεταμόσχευσης Μυελού των Οστών στο Νοσοκομείο Παίδων «Αγία Σοφία» (για μεταμοσχεύσεις σε παιδιά που νοσούν από αιματολογικά, γενετικά και κληρονομικά νοσήματα, όπως λευχαιμία, συμπαγείς όγκοι, νευροβλαστώματα, μεσογειακή αναιμία και άλλα).

Μιχάλης Χατζηγιάννης, Μαριάννα Βαρδινογιάννη, Κατερίνα Καραβάτου

Το 1999 ακολούθησε η δημιουργία του Ξενώνα «Ελπίδα», στην περιοχή Γουδή, στον οποίο φιλοξενούνται παιδιά από την περιφέρεια της Ελλάδας μαζί με τις οικογένειές τους, που έχουν ανάγκη να διαμένουν στην Αθήνα για όσο διάστημα διαρκεί η θεραπεία τους.

Ο Μιχάλης Χατζηγιάννης ενθουσίασε το κοινό με την ερμηνεία του

Το 2010 αποτέλεσε έτος-σταθμό για τον σύλλογο αφού τότε εγκαινιάστηκε το πρώτο Παιδιατρικό Ογκολογικό Νοσοκομείο στην Ελλάδα, στο οποίο παρέχονται τα πιο σύγχρονα μέσα για την αντιμετώπιση όλων των μορφών παιδικού καρκίνου.

Ο αγαπημένος τραγουδιστής κατάφερε να κλέψει τις εντυπώσεις

Παράλληλα όμως με τα παραπάνω έργα ο σύλλογος έχει να επιδείξει και μια πλούσια επιστημονική και πολιτιστική δραστηριότητα σε εθνικό και διεθνές επίπεδο και έχει συμμετάσχει σε σημαντικές ανθρωπιστικές πρωτοβουλίες ιδίως σε περιόδους ενόπλων συγκρούσεων και φυσικών καταστροφών.

Φωτό: Studio Panoulis

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Charity