Το Κρίνο της Ήρας, το γούρι για το 2019 του Zolota

Ο οίκος παρουσίασε το γούρι του για τη νέα χρονιά, το οποίο είναι εμπνευσμένο από την ελληνική μυθολογία. Μέρος των εσόδων από τις πωλήσεις του θα διατεθεί στα παιδιά της ΕΛΕΠΑΠ

Στο παραδοσιακό κατάστημα του οίκου Zolotas στην Πανεπιστημίου παρουσιάστηκε η συλλογή κοσμημάτων HERA (Ήρα) η οποία αποτελεί και το νέο γούρι του οίκου για το 2019. Πιστός στην ελληνική πολιτιστική κληρονομιά, ο Zolotas δημιούργησε το Κρίνο της Ήρας ένα μοναδικό, πολύτιμο γούρι, εμπνευσμένο από το ολόλευκο άνθος του κρίνου το όποιο σύμφωνα με τον μύθο, συνδέθηκε με την Ήρα, την προστάτιδα θεά της γυναίκας και της γονιμότητας. Τα πολύτιμα φυλαχτά της συλλογής HERA πανταντίφ, βραχιόλια και σκουλαρίκια, προσφέρονται σε ασήμι, επίχρυσο ασήμι και χρυσό διακοσμημένα με σμάλτο ή πολύτιμες πέτρες. Για 12η συνεχή χρονιά, ο Οίκος Zolotas διατηρεί το φιλανθρωπικό του χαρακτήρα αφιερώνοντας μέρος των πωλήσεων της συλλεκτικής αυτής συλλογής στο φιλανθρωπικό, μη κερδοσκοπικό σωματείο της ΕΛΕΠΑΠ, με σκοπό να συνδράμει ουσιαστικά στα «Βήματα Ζωής» των παιδιών και ενηλίκων με αναπηρία.

Η πρόεδρος του οίκου Zolotas, Marianne Le Clere-Papalexis, και ο καλλιτεχνικός διευθυντής και CEO, Georges Papalexis, μεταξύ άλλων υποδέχτηκαν την πρόεδρο της ΕΛΕΠΑΠ, Μαριάννα Μόσχου,  καθώς και τα μέλη τοy ΔΣ του σωματείου, Ηρώ Κόβα, Χριστίνα Μαρούγκα-Κατσουρίδη και Άννα Μαραβέα.

H πρόεδρος του οίκου Zolotas, Μαριάννα Παπαλέξη, με τον γιο της καλλιτεχνικό διευθυντή και CEO του οίκου, Γιώργο Παπαλέξη, μπροστά από κοσμήματα της συλλογής HERA που αποτελούν το γούρι 2019.

Από το 1895 μέχρι και σήμερα, ο οίκος ZOLOTAS δημιουργεί και καθιερώνει το γούρι της χρονιάς, που σύμφωνα με την παράδοση προσφέρεται για την καλοτυχία. Κάθε χρόνο, η ετήσια αυτή συλλεκτική συλλογή αφιερώνεται σε έναν κοινωνικό σκοπό. Το 2019, η HERA έχει ως στόχο να συνδράμει ουσιαστικά στην ενίσχυση του αξιέπαινου φιλανθρωπικού έργου της ΕΛΕΠΑΠ και να στηρίξει τα «Βήματα Ζωής» των παιδιών και ενηλίκων με αναπηρία, αφιερώνοντας μέρος των πωλήσεών της προς όφελος του σκοπού αυτού.

Γιώργος Παπαλέξης, Ηρώ Κόβα

«Το κρίνο της Ήρας» είναι το γούρι του οίκου για το 2019. Η συλλογή HERA περιλαμβάνει πανταντίφ, βραχιόλια και σκουλαρίκια, τα οποία προσφέρονται σε ασήμι, επίχρυσο ασήμι και χρυσό διακοσμημένα με σμάλτο ή πολύτιμες πέτρες

Στο E, 784 της Ιλιάδας γίνεται αναφορά στο Κρίνο της Ήρας. Το λευκό κρυστάλλινο χέρι της θεάς, το καθάριο άγγιγμα της Ήρας. Και στο χέρι της, στην άκρη των λεπτών δαχτύλων της, ένα κρίνο. Σμιλεμένο μέσα στο φως των αιώνων, παντοτινό σύμβολο της γυναικείας χάρης, το κρίνο, το αρχαίο λείριον, υπήρξε εξαρχής ένα ευγενές στοιχείο της μυθολογίας.

Από τους ηλιακούς λωτούς της Αιγύπτου μέχρι τον Πρίγκιπα με τα Κρίνα και τις Γαλάζιες Κυρίες της Μινωικής Κρήτης, το ολόλευκο άνθος του κρίνου συνδέθηκε από τους Έλληνες με την Ήρα, την προστάτιδα θεά της γυναίκας και της γονιμότητας. Σύμφωνα με τον μύθο, όταν γεννήθηκε ο Ηρακλής, ο Δίας θέλησε να τον κάνει αθάνατο. Γι’ αυτό, όμως, έπρεπε να πιει γάλα θεϊκό. Ο Δίας μέθυσε την Ήρα, κι όταν αυτή αποκοιμήθηκε, έφερε τον Ηρακλή στο στήθος της. Όμως αυτή ξύπνησε, σηκώθηκε απότομα, και το γάλα της πετάχτηκε στον αέρα. Όσες σταγόνες έφτασαν πολύ ψηλά σχημάτισαν τον Γαλαξία, κι όσες έπεσαν στη Γη έγιναν κρίνα.

Για το νέο έτος 2019, ο οίκος Ζolotas προσφέρει τη ζεστή και καθάρια θηλυκότητα της Ήρας με ένα μοναδικό γούρι. Το φως του ουρανού συναντά τη γονιμότητα της Γης, για να μας δώσει το νέο άνθος του χρόνου, ένα λαμπερό λευκοπέταλο κρίνο. Το Κρίνο της Ήρας, το πρώτο λουλούδι του νέου χρόνου, θα γεμίσει με χάρη κάθε νέα αρχή στην αυγή του 2019.

Μέρος των εσόδων από τις πωλήσεις της συλλογής θα διατεθούν στην ΕΛΕΠΑΠ

Φωτογραφίες: Studio Panoulis

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Charity