Μονακό-Πειραιάς: ένα τολμηρό εγχείρημα για καλό σκοπό!

Έξι θαρραλέες Γαλλίδες αθλήτριες θα ξεκινήσουν κωπηλατώντας σε Paddle board στις 5 Ιουνίου, από το Yacht Club Monaco με σκοπό να τερματίσουν στις 20 Ιουνίου στον Ναυτικό Όμιλο Ελλάδας στον Πειραιά, διανύοντας μια απόσταση 1.890 χιλιομέτρων στην θάλασσα.  Τα ποσά που θα συγκεντρωθούν από τους χορηγούς θα διατεθούν στα παιδιά των σωματείων «Ελπίδα» και  Princess Charlene.

Με στόχο την κατάκτηση ενός – χωρίς προηγούμενο – παγκόσμιου ρεκόρ στον θαλάσσιο αθλητισμό, μια ομάδα έξι τολμηρών αθλητριών από την Γαλλία θα προσπαθήσει το ακατόρθωτο: Να διασχίσει κωπηλατώντας σε Paddle board, τον Νότιο Ειρηνικό ωκεανό από το Περού στην Γαλλική Πολυνησία!

Alexandra Lux, Γιάννης Μώραλης, Stephanie Barneix, Κωνσταντίνος Τσουβελεκάκης

Για το παραπάνω εγχείρημα απαιτείται να έχει προηγηθεί η διεξαγωγή ποικίλων και διαφορετικών τεστ με σκοπό να δοκιμάσουν τις αντοχές, τον εξοπλισμό, τον συντονισμό και την απόλυτη ασφάλειά της ομάδας και της όλης διοργάνωσης.

Οι πρωταθλήτριες στο άθλημα του Paddle board, Stephanie Barneix και Alexandra Lux μαζί με την πρόεδρο του συλλόγου, ΕΛΠΙΔΑ Μαριάννα Βαρδινογιάννη

Έτσι επέλεξαν να διεξάγουν φέτος το καλοκαίρι μια μικρότερη «αποστολή» στην Μεσόγειο, με αφετηρία στις 5 Ιουνίου, από το Yacht Club Monaco και τερματισμό την χώρα μας στον Ναυτικό Όμιλο Ελλάδας στον Πειραιά, όπου υπολογίζουν θα τερματίσουν στις 20 Ιουνίου.

Χριστόφορος Στράτος (έφορος Λιμένος και εγκαταστάσεων ΝΟΕ), Ελίζα Προκοπίου (αντιπρόεδρος ΝΟΕ), Pascal Granero (γενικός διευθυντής Ιδρύματος Princess Charlene), Alexandra Lux (πρωταθλήτρια paddle board), Μελίνα Δασκαλάκη (μελος ΔΣ ΕΛΠΙΔΑ), Stephanie Barneix (αρχηγός της ομάδας και πρωταθλήτρια paddle board), Sebastien Gattuso (εκπρόσωπος Ιδρύματος Princess Charlene).

Το τολμηρό εγχείρημα της ομάδας των έξι νεαρών αθλητριών, όλες τους επαγγελματίες ναυαγοσώστες με τίτλους πρωταθλητριών στο άθλημα του Paddle Board, έρχεται να διαδώσει ένα ισχυρό μήνυμα ότι μέσω του αθλητισμού και των σπορ, μπορούμε να βοηθήσουμε τα παιδιά και οικογένειες που έχουν ανάγκη. Από το Μονακό στην Αθήνα.

Κωνσταντίνος Τσουβελεκάκης, Pascal Granero

Η ομάδα των έξι αθλητριών θα διανύσει μια απόσταση 1.890 χιλιομέτρων στην θάλασσα, συνεχώς και ασταμάτητα για 15 μέρες και νύχτες! Η ολοκλήρωση της αποστολής θα εορταστεί στην Αθήνα και στο Μονακό. Το πρωτοφανές εγχείρημα έχει φιλανθρωπικό και επιστημονικό χαρακτήρα.

Ευγενία Χανδρή, Αγγελική Σάκκαρη

Την φιλοσοφία του project και την ανάλυση όλων των πτυχών της εκστρατείας, παρουσίασαν η αρχηγός της αποστολής Stephanie Barneix, μαζί με την συναθλήτρια Alexandra Lux, σε ειδική εκδήλωση που διοργανώθηκε στον Ναυτικό Όμιλο Ελλάδας (ΝΟΕ) παρουσία των εκπροσώπων του ιδρύματος Princess Charlene Foundation, Pascal Granero και Sebastian Gattuso καθώς και μελών ΔΣ του Σωματείου ΕΛΠΙΔΑ.

Ασπασία Ράλλη, Γιάννης Μώραλη, Ειρήνη Νταϊφά, Μελίνα Δασκαλάκη

Το πρωί της ίδιας ημέρας προηγήθηκε επίσκεψη στην Ογκολογική Μονάδα Παίδων «Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη-ΕΛΠΙΔΑ». Εκεί τις αθλήτριες και τους εκπροσώπους του Iδρύματος Princess Charlene υποδέχτηκαν η Πρόεδρος του Σωματείου «ΕΛΠΙΔΑ-Σύλλογος Φίλων Παιδιών με καρκίνο» Μαριάννα Βαρδινογιάννη και ο Κοινός Διοικητής των Νοσοκομείων Παίδων Αθηνών «Η ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ» και «Π.&Α. ΚΥΡΙΑΚΟΥ» Εμμανουήλ Παπασάββας.

Μια επίσκεψη υψηλού συμβολισμού μέσα από την οποία η Stephanie Barneix έστειλε ένα δυνατό μήνυμα στους μικρούς μαχητές της ζωής πως με την εσωτερική μας δύναμη μπορούμε να καταφέρουμε τα πάντα!

Stephanie Barneix, Μάγδα Λιβέρη, Alexandra Lux

Τα ποσά που θα συγκεντρωθούν από χορηγούς, φίλους και υποστηρικτές θα διατεθούν υπέρ των σκοπών του σωματείου «ΕΛΠΙΔΑ-Σύλλογος Φίλων Παιδιών με καρκίνο» και του Ιδρύματος Princess Charlene.

Νινέτα Βαφειά, Ρωμανός Ροδόπουλος, Μάριος Κάτσικας, Αννα Κομνηνού Κούμπα

Οι χορηγίες και δωρεές ξεκινούν από € 100. Οι ενδιαφερόμενοι χορηγοί / υποστηρικτές, μπορούν αν καταβάλουν μέσω του παρακάτω συνδέσμου το ποσό που επιθυμούν Faire un don à HOPE TEAM EAST (helloasso.com) Πληροφορίες www.capoptimist.com

Παναγιώτης Κυριαζής

Στέφανος Χατζηγεωργίου, Μαρκέλλα Μαυριδόγλου, Κωνσταντίνα Αγαπητού, Ευγενία Χανδρή

Χρύσανθος Πανάς, Alexandra Lux, Λένα Αυγενάκη, Stephanie Barneix

Χρυσούλα Κέρος, Θέμις Καλπίνη, Μάσα Φασούλα, Ζελιάνα Χωρέμη

Νίκος Μακρόπουλο, Ειρήνη Νταϊφά

Pascal Granero (γενικός διευθυντής Ιδρύματος Princess Charlene)

Στιγμιότυπο από την παρουσίαση στον Ναυτικό Όμιλό Ελλάδας

Η αρχηγός της ομάδας Stephanie Barneix, η πρόεδρος του ΕΛΠΙΔΑ Μαριάννα Βαρδινογιάννη και η Alexandra Lux μέλος της ομάδας

Pascal Granero (γενικός διευθυντής Ιδρύματος Princess Charlene), Μαριάννα Βαρδινογιάννη (Πρόεδρος του Σωματείου ΕΛΠΙΔΑ)

Photo: Studio Panoulis

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Charity