Το Ίδρυμα «Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη»  και η «Ελπίδα» στηρίζουν το έργο αγάπης της Ι. Μητροπόλεως Φθιώτιδος

Άπορες οικογένειες που τελούν υπό την φροντίδα και προστασία της Ιεράς Μητρόπολης Φθιώτιδας στηρίζουν με δέματα αγάπης το φετινό Πάσχα το Ίδρυμα «Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη» και το Σωματείο «ΕΛΠΙΔΑ- Σύλλογος φίλων παιδιών με καρκίνο».

Αριστερά: Η Ιερά Μητρόπολη Φθιώτιδας. Δεξιά: Η Μαριάννα Βαρδινογιάννη συνομιλεί μέσω skype με τον Μητροπολίτη Συμεών

Μετά από απόφαση της Προέδρου της Τιμητικής Κοσμητείας του Επετειακού Έτους «Θερμοπύλες –Σαλαμίνα 2020»  Μαριάννας Β. Βαρδινογιάννη όλα τα κονδύλια του Ιδρύματος «Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη» που είχαν προϋπολογιστεί για τους εορτασμούς του Επετειακού Έτους θα διατεθούν για τη στήριξη των συνανθρώπων μας που πλήττονται περισσότερο από την πανδημία του κορωνοιόυ.  Μάλιστα, στρατηγική απόφαση του Ιδρύματος με τα κονδύλια αυτά  ήταν να στηριχθούν ευάλωτες ομάδες πληθυσμών στις περιοχές της Σαλαμίνας και των Θερμοπυλών.

Ο Μητροπολίτης Συμεών και συνεργάτες του από τη Μητρόπολη Φθιώτιδας παραλαμβάνουν τα δέματα αγάπης

Για τον λόγο αυτό η  Μαριάννα Βαρδινογιάννη, ανταποκρινόμενη στην παράκληση του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Φθιώτιδος κ. Συμεών προχώρησε σε μια αποστολή αγάπης και ελπίδας μέσα στις Άγιες Ημέρες του Πάσχα.

Άτομα που ανήκουν σε ευάλωτες κοινωνικές ομάδες σε όλο το μήκος της εδαφικής έκτασης της τεράστιας Μητροπόλεως Φθιώτιδος, η οποία καλύπτει σχεδόν πέντε χιλάδες τετραγωνικά χιλιόμετρα, θα λάβουν και αυτές τις ημέρες, εν μέσω κορωνοϊού, το δέμα της αγάπης με τρόφιμα και είδη άμεσης ανάγκης.

Το καραβάνι της αγάπης έφτασε στο Πνευματικό και Διοικητικό Κέντρο της Ιεράς Μητροπόλεως Φθιώτιδος, την Τρίτη 14 Απριλίου 2020, το οποίο και παρέλαβε με ευγνωμοσύνη ο ίδιος ο Σεβασμιώτατος κ. Συμεών.

Ο Μητροπολίτης Συμεών συνομιλεί μέσω skype με τη Μαριάννα Βαρδινογιάννη

Μέχρι την Μεγάλη Πέμπτη θα έχουν προωθηθεί τα δέματα σε 24 διαφορετικά σημεία του Νομού Φθιώτιδος με προσωπική φροντίδα του ίδιου του κ. Συμεών και των συνεργατών του από το Γενικό Φιλόπτωχο Ταμείο και τα Ενοριακά Φιλόπτωχα Ταμεία της Μητροπόλεως. Οι καταγεγραμμένες άπορες οικογένειες, οι πτωχότεροι των πτωχών, με συγκεκριμένα εισοδηματικά και κοινωνικά κριτήρια, θα έχουν την δυνατότητα να περάσουν τις γιορτινές μέρες του Πάσχα με το δώρο της αγάπης που θα φτάσει στο σπιτικό τους.

Ο Σεβασμιώτατος κ. Συμεών, μόλις παρέλαβε τα δέματα, επικοινώνησε μέσω skype με την κυρία Μαριάννα Βαρδινογιάννη και της εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του και τις ευχαριστίες τόσο του ιδίου όσο και της τοπικής Εκκλησίας.

 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Charity