«Αχαιών Αγάπης Γεύμα» στην Πάτρα από την «Καλλιπάτειρα»

Η πρόεδρος της «Καλλιπάτειρας» Κατερίνα Παναγοπούλου και η συντονίστρια του παραρτήματος Πάτρας Μαρία Μανουσάκη-Μαλλιώρη υποδέχτηκαν προσωπικότητες και φίλους του σωματείου στην Αχαΐα σε μια αξέχαστη εκδήλωση, η οποία ήταν αφιερωμένη στην ελληνογαλλική φιλία. Επίσημος προσκεκλημένος ήταν ο Γάλλος πρέσβης Patrick Maisonnave, ενώ τα έσοδα της βραδιάς θα διατεθούν για την ενίσχυση του συλλόγου «Μαχητές».

Ο Γάλλος πρέσβης Patrick Maisonnave και η σύζυγός του με την πρόεδρο της «Καλλιπάτειρας» Κατερίνα Παναγοπούλου, την Έμη Λιβανίου, τη συντονίστρια του παραρτήματος Πάτρας Μαρία Μανουσάκη-Μαλλιώρη και τη Γεωργία Πετροπούλου

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η ετήσια εκδήλωση «Αχαιών Αγάπης Γεύμα» του Πανελληνίου Αθλητικού Σωματείου Γυναικών «Καλλιπάτειρα» παράρτημα Πάτρας  στην αίθουσα Privelege Event House Patras. Τα έσοδα της βραδιάς θα διατεθούν για την ενίσχυση του συλλόγου «Μαχητές» (Σύλλογος Γονέων Ατόμων με Νοητική Στέρηση).

Η Κατερίνα Παναγοπούλου και ο Γάλλος πρέσβης Patrick Maisonnave

H πρόεδρος της «Καλλιπάτειρας», Κατερίνα Παναγοπούλου και η συντονίστρια του παραρτήματος Πάτρας Μαρία Μανουσάκη-Μαλλιώρη καλωσόρισαν χαμογελαστές τους 400 και πλέον καλεσμένους τους. Στην ομιλία της η κ. Μανουσάκη-Μαλλιώρη ανέφερε πως η φετινή εκδήλωση ήταν αφιερωμένη  στην ελληνογαλλική φιλία και στην διαφύλαξη των αδελφικών σχέσεων Ελλάδας και Γαλλίας που υφάνθηκαν εδώ και  δύο αιώνες, οι οποίοι συμπίπτουν χρονικά με τα 200 χρόνια της Ελληνικής Επανάστασης.

Η Κατερίνα Παναγοπούλου, ο Patrick Maisonnave και η Μαρία Μανουσάκη-Μαλλιώρη

Επίσης, ειδική αναφορά έγινε στο Γαλλικό Ινστιτούτο της Πάτρας, στις δράσεις του καθώς και στη διευθύντρια του Γεωργία Πετροπούλου, ενώ βέβαια ιδιαίτερη ήταν η μνεία στην προσωπικότητα του πρέσβη της Γαλλίας Patrick Maisonnave, ο οποίος στη συνέχεια βραβεύτηκε από την πρόεδρό της «Καλλιπάτειρας» Κατερίνα Παναγοπούλου.

Στην ομιλία του ο Πρέσβης της Γαλλίας αναφέρθηκε με ιδιαίτερη θέρμη στην ελληνογαλλική φιλία, τον πολιτισμό της Ελλάδας και την προσφορά της στην παγκοσμιότητα. Μίλησε για την Καλλιπάτειρα ως ιστορικό πρόσωπο και έκλεισε με ευχές και έπαινο για την πρόεδρο κυρία Παναγοπούλου, τη συντονίστρια και τα μέλη της «Καλλιπάτειρας».

Ο Χαράλαμπος Μπονάνος αντιπερειφερειάρχης Αχαΐας με τον Patrick Maisonnave

Επιπλέον η κυρία Μαρία Μανουσάκη –Μαλλιώρη έκανε ιδιαίτερη αναφορά στον ιερό σκοπό της βραδιάς που είναι η ενίσχυση του συλλόγου «Μαχητές», καθώς και στο έργο της κυρίας Πετροπούλου στο Γαλλικό Ινστιτούτο Πάτρας. Στη συνέχεια χάρισε στον πρέσβη της Γαλλίας ένα καλάθι με τοπικά προϊόντα, καθώς και βιβλία, τα οποία πρόσφερε το Επιμελητήριο Αχαΐας, μεταξύ αυτών και ένα βιβλίο για τον Ολυμπισμό.

Η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του παραρτήματος από τις Κατερίνα Παναγοπούλου και Μαρία Μανουσάκη-Μαλλιώρη

Ακολούθησε το καλωσόρισμα και η ομιλία από τον Χαράλαμπο Μπονάνο αντιπερειφερειάρχη Αχαΐας, ο οποίος προσέφερε και ένα δώρο από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας στον Γάλλο πρέσβη.

Ο Χαράλαμπος Μπονάνος αντιπερειφερειάρχης Αχαΐας με την Έμη Λιβανίου

Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε απονομή τιμητικής πλακέτας στην κυρία Παναγοπούλου από τον καθηγητή Γιάννη Δρίτσα για την στήριξη του Κλινικού Παρατηρητηρίου. Τέλος, έγινε ιδιαίτερη αναφορά για την βράβευση του παραρτήματος της «Καλλιπάτειρας» στην Πάτρα στα Πρόσωπα της Χρονιάς 2019 που διοργανώθηκε από την εφημερίδα «Πελοπόννησο» και το Ινστιτούτο Πρόσωπα . Ακολούθησε η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του παραρτήματος από τις κυρίες Παναγοπούλου και Μανουσάκη.

Το γευστικό δείπνο επιμελήθηκε το Privelege Event House Patras και ο Κώστας Νικολόπουλος, το επιδόρπιο και η βασιλόπιτα ήταν δημιουργία Max Perry. Τα δύο φλουριά της πίτας προσέφεραν το γνωστό κοσμηματοπωλείο Mentis και η εταιρεία Anek Lines Superfast Ferries.

Η Μαρία Μανουσάκη-Μαλλιώρη με τον Πατρινό τραγουδιστή Χρήστο Κωνσταντόπουλο και τους μουσικούς του

Τραγούδησε  ο αγαπημένος Πατρινός τραγουδιστής Χρήστος Κωνσταντόπουλος πλαισιωμένος από τους μουσικούς του, ο οποίος χάρισε πραγματικά μία εξαιρετική βραδιά με την υπέροχη φωνή, Η εκδήλωση, που συνδιοργάνωσε η Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, είχε την υποστήριξη του Επιμελητηρίου Αχαΐας.

Την συζήτηση συντόνισε ο δημοσιογράφος Κωνσταντίνος Φλαμής, ενώ την πρόσκληση φιλοτέχνησε η γνωστή εικαστικός Μαρία Χονδραλή.

Το «Αχαιών Αγάπη Γεύμα» είναι η ετήσια βασική εκδήλωση του παραρτήματος της «Καλλιπάτειρας» στην Πάτρα, η οποία θέτει σε επίκεντρο τον συνάνθρωπο και καθιερώθηκε ως μία εκδήλωση φιλαλληλίας. Στόχο της έχει να ενισχύσει τους συνεκτικούς μεταξύ των πολιτών της πόλης προβάλλοντας την παραγωγική δραστηριότητα, επιβραβεύοντας δράσεις ανθρώπων που ξεχώρισαν ο καθένας στον τομέα του και αναδεικνύοντας το πνεύμα συλλογικότητας και κοινωνικής αλληλεγγύης που δικαιώνει την ανθρώπινη υπόστασή.

Χορηγοί του Αχαιών Αγάπης Γεύμα 2020 ήταν οι: ΚΡΕΟΣΥΣ Μαλλιώρης, Λούξ Μαρλαφέκας, ΚΟΤΡΟΤΣΟΣ,ΜΑΜΟΣ, ΜΕΝΤΙS, Camari, Χονδραλής Ευθύμιος, Φασόλοι, MAX PERRY, Απόστολος Τέκος φαρμακείο, ΑΝΕΚ Lines-Superfast, Άρτα πτηνοτροφικός συνεταιρισμός, Αχαϊκή Μανούσος, , ΧΙΩΝ, Μύλοι Κεπενού, Ξενοδοχείο, MEDI PRINOU, ODEON, Ανθοπωλείο Θεοφίλη, Raxevsky, Shoe Land, Μαρυ Ζωγοπούλου Ανδρουτσέλη, Χαριτίνη Πετροπούλου δερματολόγος – αφροδισιολόγος, , BLUE LAND Καραθανασόπουλος , ΔΗΜΑΡ ΜΕΡΕΖΙΑΣ & ΣΙΑ Ο.Ε., Beauty Touch, shoe land, , HELEN Hairstyle, ΜΑΝΤΕΙΟ πρακτορείο ΟΠΑΠ, αποθήκη χαρτικών Καραμπετ Σααντ, Αναστασία Τσάκαλου φαρμακείο,ELEGANT,ORI,KΩΣΤΑΚΟΣ οπτικά,TRAKADAS ceramics-ceramiques, Aννα Ροδοπούλου Φωτοτυπίες-είδη βιβλιοπωλείου, Ελένη Γέμου –Λαμπροπούλου Ραφείο Χειροποίητες δημιουργίες,Molto Di Lusso,PALAZZO,HANDMADE CREATIONS D&Z,PAOLAS TOWN Mύκονος, VETRO,ΚAKKOS BAY,BLUE MARINE, ROUND TRAVEL,XEROX N. Aρβανιτόπουλος, ΛΑΜΠΡΟΠΟΥΛΟΣ ΕΛΑΣΤΙΚΑ,ΚΟΝΤΟΧΡΗΣΤΟ Κοτόπουλα, ΗΟΜΕ-ΗΟΜΕ, Θέατρο Κατερίνας Βασιλάκου, MALLIA HOLYDAY,ΥΔΝΟΝ, ΤΣΕΡΕΜΕΓΚΛΗΣ Τηλεφωνεία, Λυσίας LAW FIRM AND ASSOCIATES.

Χορηγοί Επικοινωνίας: ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ, Pelop.gr, ΡΑΔΙΟ ΓΑΜΜΑ, Super Β, 4Press, thebest.gr, Dete.gr, Max FM, κοσμος, PLP.

Το στολισμό του χώρου επιμελήθηκαν τα μέλη του παραρτήματος Πάτρας με την ευγενική χορηγία του ανθοπωλείου ΘΕΟΦΙΛΗ.

 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Charity