Δείπνο για τη στήριξη των Special Olympics Hellas

Tο Ίδρυμα Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη και τα Special Olympics Hellas συνδιοργάνωσαν μια συγκινητική βραδιά για την ενίσχυση της ελληνικής αποστολής αθλητών στους Παγκοσμίους Αγώνες Special Olympics Abu Dhabi 2019

Ο Διονύσιος Κοδέλλας, η Μαριάννα Βαρδινογιάννη και ο υφυπουργός Αθλητισμού Γιώργος Βασιλειάδης

Σημαντικές προσωπικότητες από τον πολιτικό, διπλωματικό, ακαδημαϊκό, επιχειρηματικό, δημοσιογραφικό, καλλιτεχνικό και αθλητικό χώρο βρέθηκαν στο NJV Athens Plaza, προκειμένου να στηρίξουν με την παρουσία τους την ελληνική αποστολή αθλητών στους Παγκόσμιους Αγώνες Special Olympics Abu Dhabi 2019.

Η αθλήτρια των Special Olympics Hellas Όλγα Δασουρά, η Μαριάννα Βαρδινογιάννη, η Μαίρη Πάιατ, ο σύζυγός της και πρέσβης των ΗΠΑ Τζέφρι Πάιατ, και ο Διονύσιος Κοδέλλας, πρόεδρος των Special Olympics Hellas

Το δείπνο συνδιοργάνωσαν το Ίδρυμα Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη και τα Special Olympics Hellas και στην υποδοχή βρίσκονταν η πρόεδρος της Τιμητικής Επιτροπής των Special Olympics Hellas και Πρέσβυς Καλής Θελήσεως της Unesco, Μαριάννα Βαρδινογιάννη, μαζί με τον πρόεδρος των Special Olympics Hellas και πρέσβη επί τιμή, Διονύσιο Κοδέλλα.

Μιχάλης Χατζηγιάννης, Σάκης Ρουβάς

«Είμαι πραγματικά συγκινημένη που όλοι όσοι βρισκόμαστε εδώ γινόμαστε μια μεγάλη αλυσίδα αγάπης και δύναμης για τους αθλητές και τις αθλήτριές μας, που μας κάνουν να αισθανόμαστε υπερήφανοι κάθε φορά που συμμετέχουν σε διεθνείς και εθνικούς αγώνες. Υπερήφανοι για όλους αυτούς τους σπουδαίους πρωταθλητές της ζωής αλλά και για τις οικογένειές τους και τους προπονητές τους» τόνισε Μαριάννα Βαρδινογιάννη.

Τζωρτζίνα Χείλαρη, Μαρίνα Βερνίκου

Από την πλευρά του ο Διονύσιος Κοδέλλας, αφού ευχαρίστησε την κυρία Βαρδινογιάννη για την στήριξή της, μίλησε για τους στόχους των Special Olympics Hellas: «Η αποστολή των Special Olympics είναι να εντάξουν όλο και περισσότερα άτομα με νοητική αναπηρία στην κοινωνία και στον αθλητισμό. Το επίκεντρό μας δεν είναι μόνο η Αθήνα.

Μαριάννα Βαρδινογιάννη, Δημήτρης Κοντομηνάς, Λόρι Χόλκομπ

Τα τελευταία χρόνια βασίζουμε την στρατηγική μας, και έχουμε σε πολύ μεγάλο βαθμό καταφέρει, την ανάπτυξη των προγραμμάτων μας και εκτός Αθηνών με επίκεντρο την πάντα την Περιφέρεια. Στόχος μας είναι να αλλάξουμε τις αντιλήψεις και να ευαισθητοποιήσουμε τους νέους σε ολόκληρη την Ελλάδα για τα δικαιώματα των ατόμων με νοητική αναπηρία στον αθλητισμό. Αυτό το επιτυγχάνουμε έχοντας αρωγό στις δράσεις μας, για ακόμη μια χρονιά, το Υπουργείο Παιδείας», ανέφερε ο κ. Κοδέλλας.

Δήμητρα Φιλίππου, Άννυ Πετράκη

Το «παρών» στην εκδήλωση έδωσε και ο πρόεδρος των Special Olympics Europe – Eurasia, Ντέβιντ Εβανγκελίστα, ο οποίος μεταξύ άλλων ανέφερε: «Οι αθλητές των Special Olympics έχουν τόσα πολλά να διδάξουν την ανθρωπότητα. Θα έλεγα μάλιστα, ακολουθώντας αυτά που έγραψε και ο Καβάφης, ότι οι αθλητές των Special Olympics δεν βιάζονται να ολοκληρώσουν το ταξίδι, αλλά απολαμβάνουν την διαδρομή. Μας δίνουν το παράδειγμα για την δημιουργία ενός κόσμου χωρίς διακρίσεις, με σεβασμό στην μοναδικότητα του καθενός».

Ντέιβιντ Εβανγκελίστα, Όλγα Δασουρά, Μαριάννα Βαρδινογιάννη Νάνσυ Διαπούλη, Διονύσιος Κοδέλλας

Στην βραδιά συμμετείχαν και καταξιωμένες αθλήτριες των Special Olympics οι οποίες κατάφεραν να συγκινήσουν τους παρευρισκόμενους αποδεικνύοντας, με το παράδειγμά τους, ότι η δύναμη της θέλησης μπορεί να υπερνικήσει όλα τα εμπόδια.

Η Αλεξάνδρα Ποταμιάνου, ο πρόεδρος των Special Olympics Europe-Eurasia Ντέιβιντ Εβανγκελίστα, ο Ανδρέας Ποταμιάνος και ο Γιώργος Βαρδινογιάννης

Η αθλήτρια της κολύμβησης Όλγα Δασουρά έπαιξε ένα μικρό κομμάτι στο πιάνο, το οποίο, όπως είπε, ήταν αφιερωμένο στην Μαριάννα B. Βαρδινογιάννη, η οποία στέκεται αδιάκοπα στο πλευρό των αθλητών, ενώ η Νάνσυ Διαπούλη, επίσης αθλήτρια της κολύμβησης, ανέλαβε να «καλωσορίσει» όλους τους καλεσμένους της εκδήλωσης με θερμά λόγια.

Χριστίνα και Μύρων Τσατσάκης, Ντόρα Δημοπούλου

Το Άμπου Ντάμπι έχει αναλάβει να διοργανώσει από τις 8 μέχρι τις 22 Μαρτίου 2019 τους Παγκόσμιους Αγώνες Special Olympics στις πόλεις του Άμπου Ντάμπι και του Ντουμπάι, στους οποίους αναμένεται να συμμετάσχουν αθλητές από 170 χώρες, οι οποίοι θα αγωνιστούν σε 24 διαφορετικά αθλήματα, ενώ 20.000 εθελοντές και περίπου 500.000 θεατές θα βρίσκονται εκεί, για να χειροκροτήσουν τις προσπάθειες τους.

Λουκάς Παπαδήμος, Μαίρη Πάιατ

Η Ελλάδα στη μεγάλη αυτή διοργάνωση, θα συμμετάσχει με 91μελή αποστολή με τους αθλητές μας να λαμβάνουν μέρος σε 14 αθλήματα (κολύμβηση, στίβος, αντιπτέριση, καλαθοσφαίριση, bocce, bowling, ποδηλασία, ιππασία, ποδόσφαιρο unified, ρυθμική, κανόε-καγιάκ, ιστιοπλοΐα unified, επιτραπέζια αντισφαίριση και δυναμική άρση βαρών).

Σάνα Παπαδήμου, Ζέτα Αντσακλή

Αξίζει ακόμα να σημειωθεί ότι τα Special Olympics Ηellas θα διοργανώσουν την Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου 2019 την Τελετή Αφής της «Φλόγας της Ελπίδας» των Παγκόσμιων Αγώνων Special Olympics Αbu Dhabi 2019 στο Ζάππειο Μέγαρο.

Μάγδα Λιβέρη, Μαριάννα Βαρδινογιάννη, Διονύσιος Κοδέλλας

Αμέσως μετά την αφή της «Φλόγας της Ελπίδας,» θα ακολουθήσει λαμπαδηδρομία η οποία θα περάσει από σημαντικά μνημεία της Αθήνας, προτού να παραδοθεί η φλόγα στην πρεσβεία των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων.

Έλενα Φλωρίδη, Άντζελα Γκερέκου, Λία Παγώνη

Αξίζει να αναφερθεί ότι τα Special Olympics είναι ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός, ο οποίος ιδρύθηκε επισήμως το 1968 από τη Γιούνις Κένεντι-Σράιβερ (αδελφή του προέδρου των ΗΠΑ Τζον Φιτζέραλντ Κένεντι) και δίνει τη δυνατότητα σε παιδιά και ενήλικες με νοητική αναπηρία από 185 χώρες του κόσμου να αναπτύσσονται σωματικά, διανοητικά, κοινωνικά και πνευματικά και να συμμετέχουν στη χαρά που προσφέρει ο αθλητισμός.

Ζέτα Θεοδωρακοπούλου, Κωνσταντίνος και Καλλιόπη Ροδοπούλου, Γιώργος Καραγκούνης

Τα Special Olympics Hellas ιδρύθηκαν το 1987 και είναι ένα μη κερδοσκοπικό, αθλητικό και εκπαιδευτικό σωματείο που στηρίζεται καθ΄ ολοκληρία στον εθελοντισμό αριθμώντας 900 αφοσιωμένους εθελοντές-προπονητές, οι οποίοι προσφέρουν σε ετήσια βάση δυνατότητες προπόνησης σε 26 Ολυμπιακού τύπου αθλήματα (22 θερινά και 4 χειμερινά). Σήμερα τα Special Olympics Hellas δίνουν την ευκαιρία σε 2.000 και πλέον αθλητές να συμμετέχουν σε προπονήσεις και αγώνες.

Τζωρτζίνα Έλληνα, Ελένη Σαμαρά-Κωνσταντακάτου

Αγγελική Κανελλοπούλου, Γιάννης Σταθόπουλος, Βούλα Κοζομπόλη

Μελίνα και Μπίλυς Δασκαλάκης

Φλέρ Ποταμιάνου, Μάιρα και Κλαίρη Τσαβλίρη

Τατιάνα Κορωνιά, Αγγελική Τσίγκα, Νούλη Μανώλη

Ντίνα Πριτσιβέλη, Αλίνα Μινέττα, Κλαίρη Τσαβλίρη

Γιώργος Βαρδινογιάννης, Λόρι Χόλκομπ

Κώστας Σάκκαρης, Κωνσταντίνος Ροδόπουλος

Νούλη Μανώλη, Μιχάλης Χατζηγιάννης, Έλενα Φλωρίδη, Εύη Χαζτηδάκη, Ρόιτα Πικρού-Μωραϊτάκη

Δημήτρης Ιορδάνης, Γιώργος Καραγκούνης

 

Φωτό: Studio Panoulis

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Charity