Δείπνο του MDA Ελλάς στο «Παλλάς Αθηνά» του Ιδρύματος Λάτση

Στην υψηλών προδιαγραφών αίθουσα «Ελλάς Φως», την οποία παραχώρησε το Κοινωφελές Ίδρυμα «Ιωάννη Σ. Λάτση» στο MDA, περίπου 220 σημαντικά ονόματα κυρίως από τον επιχειρηματικό κόσμο της χώρας στήριξαν με την παρουσία τους τη δημιουργία της 1ης Ειδικής Μονάδας Νευρομυϊκών Παθήσεων Ενηλίκων στην Αθήνα

Η Βάνα Λαβίδα (πρόεδρος του MDA Ελλάς), ο Αμερικανός πρέσβης Τζέφρι Πάιατ, η σύζυγός του Μαίρη Πάιατ και ο Αθανάσιος Λαβίδας.
Στο επιβλητικό κτίριο «Παλλάς Αθηνά» του Κοινωφελούς Ιδρύματος «Ιωάννη Σ. Λάτση» στην Κηφισιά πραγματοποιήθηκε το δείπνο του MDA Ελλάς. Στο δείπνο, που φιλοξενήθηκε στην αίθουσα «Ελλάς Φως», παρευρέθηκαν 220 εκλεκτοί καλεσμένοι στηρίζοντας με την παρουσία τους το έργο του MDA Ελλάς.

Φωτεινή Λιβανού, Βάνα Λαβίδα.

Η εκδήλωση είχε ως στόχο την ανακοίνωση της έναρξης της δημιουργίας της 1ης Ειδικής Μονάδας Νευρομυϊκών Παθήσεων Ενηλίκων στην Αθήνα, που θα στεγαστεί στις εγκαταστάσεις του Λατσείου Κέντρου Εγκαυμάτων, στο Γενικό Νοσοκομείο Ελευσίνας «Θριάσιο» αλλά και την οικονομική ενίσχυση του εγχειρήματος.

Κατερίνα και Μαρίλη Λαβίδα.

Στη σύντομη ομιλία της η πρόεδρος και ιδρύτρια του MDA Ελλάς Βάνα Λαβίδα αναφέρθηκε στο έργο του σωματείου, στις τρεις μονάδες νευρομυρικών παθήσεων που έχουν ήδη δημιουργηθεί σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Πάτρα, ενώ βέβαια έκανε ειδική αναφορά στο νέο στόχο του σωματείου τη δημιουργία της της 1ης Ειδικής Μονάδας Νευρομυϊκών Παθήσεων Ενηλίκων στην Αθήνα:

Από αριστερά, Φαίη και Μαρία Μπαρμπαλιά, Κατερίνα Ποταμιάνου.

«Έπειτα από την ηλικία των 16 ετών, για τα παιδιά μας στην Αθήνα που μέχρι τότε μπορούν να παρακολουθούνται στη μονάδα μας στο Νοσοκομείο Παίδων «Η Αγία Σοφία», δεν υπάρχει μονάδα ενηλίκων για ολιστική ιατρική παρακολούθηση. Στη Θεσσαλονίκη και στην Πάτρα οι μονάδες νευρομυϊκών παθήσεων του MDA παρακολουθούν και ενήλικους ασθενείς, ενώ στην Αθήνα είναι μόνο για παιδιά. Πρόκειται για ένα μεγάλο κενό που προσπαθούμε να καλύψουμε, δήλωσε η κ. Λαβίδα, η οποία στο τέλος ευχαρίστησε με ιδιαίτερη θερμότητα το Κοινωφελές Ίδρυμα «Ιωάννη Σ. Λάτση» και τη Μαριάννα Λάτση για όλη τη βοήθεια και την υποστήριξη που παρέχουν στο σωματείο.

Νάνσυ Βογιατζόγλου, Μάγια Μαρτίνου.

Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε διαδραστική συγκέντρωση πόρων, η οποία θα αποτελέσει σημαντική ενίσχυση για την υλοποίηση της Μονάδας. Κομβικό σημείο της βραδιάς ήταν η προβολή βίντεο του έργου του MDA, ενώ συγκινητική ήταν η ομιλία εκπροσώπου γονέων-μελών του σωματείου.

Γιώργος Μελάς, Αλεξάνδρα Μαρτίνου.

Τη βραδιά χρωμάτισε η Ελένη Αράπογλου (κόρη του Τάκη Αράπογλου) που ήρθε από την Νέα Υορκη ειδικά για το MDA, παρουσιάζοντας ένα Jazz μουσικό αφιέρωμα εμπνευσμένο από τραγούδια που μιλούν για την ελπίδα, τη δύναμη και την αγάπη. Μαζί της οι καταξιωμένοι μουσικοί Πέτρος Κλαμπάνης στο κοντραμπάσο, Ο Αλέξανδρος Δράκος-Κτιστάκης στα τύμπανα, ο Γιάννης Παπαδόπουλος στο πιάνο και ο Στέλιος Χατζηκαλέας στην τρομπέτα.

Γιώργος Ντάβλας, Τζένη Μπαλατσινού, Βάνα Λαβίδα.

Ένα σημαντικό επίτευγμα του MDA πραγματοποιείται μετά από πολλές προσπάθειες. Πρόκειται για την πρώτη ειδική Μονάδα Νευρομυϊκών Παθήσεων, στην ευρύτερη περιοχή της Αττικής, όπου θα παρέχεται ολιστική ιατρική φροντίδα σε πάνω από 300 ενήλικα Μέλη του Σωματείου.

Ελίνα Βασιλάκη, Ελευθερία Αγγελοπούλου.

Μεγάλος χορηγός Medi Prinou, Υποστηρικτές : Creation Event Rentals, Anatol Jewelry, KRS Foundation, Παύλος The Flower Workshop, Κτήμα Γεροβασιλείου, 3 Έψιλον, Sweet Spot, Ecali Club.

Από αριστερά, Λούλου Ζέιν, Κατερίνα Γιαβρίδη, Καθλίν Μαρκοπούλου.

Το MDA Ελλάς (Σωματείο για τη φροντίδα των ατόμων με νευρομυϊκές παθήσεις) ξεκίνησε τη δράση του στη χώρα μας τον Ιανουάριο του 2000, έχοντας την πεποίθηση ότι μια συντονισμένη προσπάθεια από πολλές πλευρές, από την πολιτεία, τους ιδιωτικούς φορείς, αλλά και τους μεμονωμένους πολίτες, μπορεί να κάνει θαύματα.

Νινέτα Βαφειά, Ηρώ Κόβα.

Σήμερα στο MDA Ελλάς είναι εγγεγραμμένες πανελλαδικά πάνω από 1200 οικογένειες εκ των οποίων κάποιες έχουν πλέον του ενός Μέλους που ασθενεί. Το MDA Ελλάς δεν έχει και δεν είχε καμία κρατική επιχορήγηση σε όλη την πορεία του έργου του.  Ως εκ τούτου όλες οι δράσεις μας υλοποιούνται με την ευαισθητοποίηση της  ιδιωτικής πρωτοβουλίας.

Θεανώ Παπαθανασίου, Ρενέ Ίσσαρη, Σεμίραμις Παληού, Κορίνα Καμμένου.

Η σημαντικότερη πηγή εσόδων για τους σκοπούς του MDA Ελλάς, αλλά και μέσο για τη γνωστοποίηση του έργου του στο ευρύτερο κοινό αποτελούν οι εκδηλώσεις  που οργανώνονται κάθε χρόνο Περισσότερες πληροφορίες για το έργο του MDA Ελλάς μπορείτε να βρείτε στο www.mdahellas.gr

Σάντρα Πρετεντέρη, Νάντια Θεοχαράκη.

Μαριέλα Φυλακτοπούλου, Βικτώρια Σβώλου, Θάνος Ασημακόπουλος, Ζανέτ Καλατζάκου.

Ο Αλέξανδρος Πρίνος από τα Medi Prinou (ο μεγάλος χορηγός της βραδιάς) με τη Βάνα Λαβίδα.

Μαρίζα Φασιανού, Χρήστος και Ρούλη Τσουκαλά.

Χριστίνα Τσατσάκη, Μελίνα Δασκαλάκη.

Ειρήνη Βεργίτση, Μαίρη Κατσογιώργη.

Τηλέμαχος, Κατερίνα, Βάνα και Αθανάσιος Λαβίδας

Μαρίνα Σοφρωνή, Βασίλης Βλαχογιάννης, Αντογόνη Καρρά.

Κωνσταντίνος Μπουτάρης, Μαρία Τσουκαλή, Νίκη Μπουτάρη, Λουκάς Τσουκαλής.

Βαρβάρα Βερνίκου, Νίκος Μακρόπουλος, Κωνσταντίνα Αγαπητού.

Αθηνά Πικραμένου, Τάκης Αράπογλου, Παναγιώτης Πικρραμένος.

Οδυσσέας και Νικόλ Κυριακοπούλου.

Ράνια και Κωνσταντίνος Ράικος, Βάσω Τσίντζου.

Μυρτώ και Άννα Κροντηρά.

Δημήτρης και Αλίκη Εμμανουήλ, Αθανάσιος Λαβίδας.

Η ερμηνεύτρια Ελένη Αράπογλου ταξίδεψε από τη Νέα Υόρκη ειδικά για τη βραδιά και παρουσίασε ένα τζαζ μουσικό αφιέρωμα, εμπνευσμένο από τραγούδια που μιλούν για την ελπίδα, τη δύναμη και την αγάπη.

Φωτό: Papadakispress

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Charity