Συγκινητική εκδήλωση της «Ελπίδας» για τη γιορτή της μητέρας

Μια αξέχαστη εκδήλωση αφιερωμένη στη δύναμη της μητρότητας διοργάνωσε με αφορμή τον εορτασμό της Ημέρας της Μητέρας το σωματείο «Ελπίδα Σύλλογος Φίλων Παιδιών με καρκίνο», σε συνεργασία με την Πανελλαδική Οργάνωση Γυναικών «Παναθηναϊκή» στο κτίριο «Κωστής Παλαμάς» του Πανεπιστημίου Αθηνών, όπου βραβεύτηκαν 5 ξεχωριστές και ηρωϊκές μητέρες

Ο Λευτέρης Πετρούνιας με τη μητέρα του Σοφία Πετρούνια και τη Μαριάννα Βαρδινογιάννη.

Η πρόεδρος της «Ελπίδας» Μαριάννα Βαρδινογιάννη και η πρόεδρος της «Παναθηναϊκής» Μαρία Γιαννίρη τίμησαν πέντε μοναδικές ηρωικές μητέρες που με το παράδειγμα τούς αποδεικνύουν ότι η αγάπη της μάνας βρίσκεται παντού προσφέροντας δύναμη, έμπνευση και κουράγιο. Η εκδήλωση διοργανώθηκε στο κτίριο «Κωστής Παλαμάς» του Πανεπιστημίου Αθηνών με αφορμή τον εορτασμό της Ημέρας της Μητέρας.

Μαρία Γιαννίρη, Χρυσούλα Κοροβέση, Μαριάννα Βαρδινογιάννη

Τιμήθηκαν η ηγουμένη του Λυρείου Ιδρύματος, γερόντισσα Μαρία, η οποία με μητρική στοργή έχει αναθρέψει εκατοντάδες παιδιά, την κάτοικο της Μάνδρας Χρυσούλα Κοροβέση που κατάφερε να σώσει την κόρη και τον εγγόνο της από την καταστροφική πλημμύρα στην Μάνδρα, τη Μιρέλλα Κυμπουροπούλου, μητέρα του Στέλιου Κυμπουρόπουλου, τη Σοφία Πετρούνια, μητέρα του Χρυσού Ολυμπιονίκη Λευτέρη Πετρούνια, καθώς και την μητέρα οκτώ παιδιών πρεσβυτέρα Ευαγγελία Πρέντου.

Η Μαριάννα Βαρδινογιάννη και η Μαρία Γιαννίρη με τη μητέρα του Στέλιου Κυμπουρόπουλου, Μιρέλλα

«Οι σημερινές στιγμές είναι για όλους μας ξεχωριστές, χάρη σε αυτές τις μοναδικές Ελληνίδες που κατάφεραν να δαμάσουν το σκοτάδι και να το μετατρέψουν σε φως, να υπερνικήσουν τις δυσκολίες και να δημιουργήσουν ευκαιρίες, να αναζητήσουν και να βρουν την ελπίδα εκεί όπου όλα φαίνονται μάταια, να αποδεχτούν τις δοκιμασίες, χωρίς να συμβιβαστούν με αυτές, δίνοντας τη δική τους απάντηση. Να παραμείνουν ΜΗΤΕΡΕΣ με κάθε τίμημα! Και η αγάπη τους σήμερα είναι τόσο δυνατή που αγκαλιάζει τον κόσμο ολόκληρο», είπε, μεταξύ άλλων, η κυρία Βαρδινογιάννη υποδεχόμενη τις ξεχωριστές αυτές μητέρες και τους καλεσμένους της εκδήλωσης.

Μαρία Γιαννίρη, hγουμένη Μαρία, Μαριάννα Βαρδινογιάννη

Η πρόεδρος της «Παναθηναϊκής» Μαρία Γιαννίρη από την πλευρά της μίλησε για τη σημασία της μητρότητας αλλά και για την δική της μητέρα που της δίδαξε ότι η αγάπη της μητέρας προς το παιδί δεν έχει όρια. Αμέσως μετά οι πέντε βραβευθείσες μίλησαν μέσα από την καρδιά τους για τον τρόπο με τον οποίο εκείνες βίωσαν τη μητρότητα, προκαλώντας συγκίνηση και εμπνέοντας το ακροατήριο.

Η pρεσβυτέρα Ευαγγελία Πρέντου με την οικογένεια της παραλαμβάνει το βραβείο της από την Μαριάννα Βαρδινογιάννη και τη Μαρία Γιαννίρη

Την εκδήλωση έκλεισε η κυρία Βαρδινογιάννη με μια συγκινητική αναφορά στη δική της μητέρα: «Ευχαριστώ την μητέρα μου για τις αρχές και τις αξίες που μου δίδαξε. Ήταν πάντοτε για εμένα ένα παράδειγμα προσφοράς στο συνάνθρωπο. Ό,τι είμαι σήμερα το οφείλω σε αυτή», είπε η κυρία Βαρδινογιάννη.

Η Μαριάννα Βαρδινογιάννη με τις βραβευθείσες μητέρες. Από αριστερά, Ευαγγελία Πρέντου, Σοφία Πετρούνια, Μαριάννα Βαρδινογιάννη, Μιρέλλα Κυμπουροπούλου, Ηγουμένη Μαρία, Χρυσούλα Κοροβέση

 

Φωτό: Studio Panoulis

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Advertorials