Η «Βραδιά του Ευχαριστώ» από το Κάνε Μια Ευχή

Το 2018 εκπληρώθηκαν 245 ευχές μεταμορφώνοντας τις ζωές παιδιών με πολύ σοβαρές ασθένειες. Η ετήσια εκδήλωση αναγνώρισης της υποστήριξης από δωρητές, χορηγούς και εθελοντές του Κάνε-Μια-Ευχή, έλαβε χώρα στο Θέατρο του Κολλεγίου Αθηνών σε μια ιδιαίτερα συγκινητική βραδιά

Richard Jackson, πρόεδρος του Ελληνοαμερικανικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος, Φαίη Σκορδά, Σάντρα Ζαφειρακοπούλου, Νίκος Τσαβλίρης πρόεδρος του Δ.Σ. Ελληνοαμερικανικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος και Αλεξάνδρα Αϊβαλιώτη

Γέμισε από παιδικές φωνούλες το Θέατρο του Κολλεγίου Αθηνών στη «Βραδιά του Ευχαριστώ», που διοργάνωσε το Make-A-Wish (Κάνε-Μια-Ευχή Ελλάδος). Πρόκειται για την ετήσια εκδήλωση απολογισμού και αναγνώρισης της υποστήριξης από δωρητές, χορηγούς και εθελοντές προς τον Οργανισμό.

Γκαμπριέλα Γκαλίνι, Στέλιος Γραφάκος, Αλέκα Σεραφειμίδου

Από το 1996, που ιδρύθηκε, το Make-A-Wish (Κάνε-Μια-Ευχή Ελλάδος) έχει εκπληρώσει περισσότερες 2.130 ευχέςοι 245 εκ ων οποίων πραγματοποιήθηκαν το 2018, μεταμορφώνοντας τις ζωές παιδιών με πολύ σοβαρές ασθένειες. Περισσότεροι από 700 φίλοι του Κάνε-Μια-Ευχή Ελλάδος ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα. Παρόντες στη βραδιά ήταν βέβαια και οι μικροί νικητές της ζωής επιθυμώντας και εκείνοι μη τη σειρά τους να πουν «Ευχαριστώ».

Σπήλιος, Δανάη, Αναστασία και Πάνος Μανιάς

Οκτώ παιδιά ευχής «ερμήνευσαν» ένα ξεχωριστό τραγούδι που έγραψε μία μητέρα (παιδιού ευχής) μαζί με το παιδί της και έχοντας τη βοήθεια του στιχουργού, Γιάννη Μαλλιά, και του συνθέτη και ερμηνευτή, Ιορδάνη Παύλου.

Η πρόεδρος του Κάνε-Μια-Ευχή-Ελλάδος Αναστασία Μανιά (στο μέσον) με τη γενική διευθύντρια του Οργανισμού  Σάντρα Ζαφειρακοπούλου και τη Φαίη Σκορδά

 Εθελοντές, δωρητές και χορηγοί του Οργανισμού που συνέβαλαν στην επίτευξη των παιδικών ευχών, βίωσαν τη μεταμορφωτική δύναμη μιας ευχής μέσα από δρώμενα, βίντεο και μαρτυρίες των παιδιών και των γονέων τους.

Ανάμεσα στου τιμηθέντες ήταν και ο Γιάννης Πλούταρχος

Κορυφαία στιγμή της βραδιάς η εμφάνιση του Λέανδρου, 25 ετών, ο οποίος 10 χρόνια μετά την εκπλήρωση της ευχή του έπαιξε στο πιάνο μία δική του σύνθεση και χόρεψε στους ρυθμούς του A million dreams. Συγκίνηση πλημμύρισε το θέατρο όταν μία μαμά παιδιού, 17 χρόνια μετά την πραγματοποίηση της ευχής της κόρης της, ν’ αποκτήσει ένα εκκλησάκι στο Αίγιο, ήρθε να πει το δικό της «Ευχαριστώ».

Η Demy

Η Αναστασία Μανιά, πρόεδρος του Οργανισμού, κατά τη διάρκεια της ομιλίας της, ανέφερε: «Η ζωή δεν έχει νόημα αν δεν την μοιράζεσαι. Η ζωή δεν έχει αξία αν δεν αφήνει αποτύπωμα προσφοράς στην κοινωνία. Η ζωή δεν είναι όμορφη αν δεν ταξιδεύεις με αποσκευές την ελπίδα, τη χαρά και τη δύναμη. Η εμπειρία της εκπλήρωσης εκτείνεται πλέον στο χρόνο και το Ταξίδι της ευχής είναι αυτό που θα μεταμορφώσει τα παιδιά. Σε αυτόν το δικό μας αγώνα… κανείς δεν περισσεύει. Το αστερόπλοιό μας είναι μεγάλο και χωράτε όλοι. Αρκεί να πιστεύετε… στη δύναμη της καλής ψυχολογίας».

Δωρητές και χορηγοί στη σκηνή του Θεάτρου του Κολλεγίου Αθηνών

Η  Σάντρα Ζαφειρακοπούλου, γενική διευθύντρια, διάβασε μία σελίδα από το ημερολόγιό της, μία μαρτυρία στην οποία αποτυπώθηκε η μαγεία που κρύβει η επαφή με τα παιδιά που νοσούν αλλά και η δυσκολία της προσέλκυσης πόρων ενός φιλανθρωπικού οργανισμού.

Δωρητές και χορηγοί στη σκηνή του Θεάτρου του Κολλεγίου Αθηνών

Υποστηρικτές της βραδιάς: Ελληνοαμερικανικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα, Cocoon Catering, Οινοποιείο Ζαχαριάς, Εστιατόριο OPUS, The Letter Co, designers-on-call, Power Μedia Productions, beetroot, Media Vibes. Ευχαριστούμε τη Μαρίζα Παπαδημητρίου, για την επιμέλεια του δρώμενου.

Σάντρα Ζαφειρακοπούλου

Λίγα λόγια για το Κάνε-Μια-Ευχή Το Make-A-Wish εκπληρώνει ευχές που έχουν τη δύναμη να μεταμορφώσουν τις ζωές παιδιών με πολύ σοβαρές ασθένειες. Μια ευχή αποτελεί αναπόσπαστο μέρος του ταξιδιού για τη θεραπεία, γι’ αυτό ο Οργανισμός δεσμεύεται να εκπληρώνει την ευχή κάθε παιδιού που πληρεί τα κριτήρια του.

Φαίη Σκορδά, Σάρα Εσκενάζυ

Έρευνες καταδεικνύουν ότι τα παιδιά, στα οποία έχει εκπληρωθεί η ευχή τους, μπορούν να ανακτήσουν τη σωματική και συναισθηματική δύναμη που χρειάζονται για να αντιμετωπίσουν μια πολύ σοβαρή ασθένεια.

Bo, Γεωργία Βρανά

Με έδρα το Φοίνιξ της Αριζόνα, το Make-A-Wish είναι ο κορυφαίος Οργανισμός εκπλήρωσης ευχών στον κόσμο, που απευθύνεται σε παιδιά στην Ελλάδα και σε 50 ακόμη χώρες παγκοσμίως. Ενωμένοι όλοι μαζί, γενναιόδωροι χορηγοί, υποστηρικτές, οι εργαζόμενοι και οι 300 εθελοντές μας σε όλη τη χώρα, εκπληρώνουν κατά μέσο όρο μια ευχή κάθε 40 ώρες. Από το 1996, που ιδρύθηκε, το Make-A-Wish (Κάνε-Μια-Ευχή Ελλάδος) έχει εκπληρώσει περισσότερες 2.130 ευχές, οι 245 εκ ων οποίων πραγματοποιήθηκαν το 2018. Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε το www.makeawish.gr.

Bo, Γεωργία Βρανά

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Charity