Μεγάλη δωρεά 50 εξοπλισμένων σταθμών ΜΕΘ από την καπνοβιομηχανία «Καρέλια»

Η οικογένεια Καρέλια, η οποία συγκαταλέγεται στους καλύτερους εργοδότες της χώρας αυξάνοντας τους μισθούς των εργαζομένων της και μοιράζοντάς τους κάθε χρόνο παροχές αρκετών εκατομμυρίων ευρώ, για άλλη μια φορά ξεχώρισε για την κοινωνική ευαισθησία της. Έτσι, αποδεικνύοντας εμπράκτως την αλληλεγγύη της τη δύσκολη αυτή συγκυρία που διανύουμε προσφέρει στη μάχη κατά του κορονοϊού 50 εξοπλισμένους σταθμούς ΜΕΘ.

Η Βικτωρία, ο Ανδρέας και ο Ευστάθιος Καρέλιας
Φέροντας πίσω της μια μακριά ιστορία στον χώρο της ελληνικής βιομηχανίας και αποτελώντας ένα μεγάλο κεφάλαιο για την πόλη της Καλαμάτας, όπου και εδρεύει από το έτος της δημιουργίας της το 1888, η καπνοβιομηχανία «Καρέλια Α.Ε» συγκαταλέγεται στις μέρες μας μεταξύ των πιο επιτυχημένων ελληνικών επιχειρήσεων. Από την αρχή μέχρι και σήμερα, εδώ δηλαδή και 132 χρόνια, στο τιμόνι της βρίσκεται η οικογένεια Καρέλια, τα μέλη της οποίας πέρα από το αδιαμφισβήτητο επιχειρηματικό τους δαιμόνιο έχουν αποδείξει εμπράκτως και την κοινωνική τους ευαισθησία.
Έτσι μεταξύ άλλων η οικογένεια Καρέλια συγκαταλέγεται στους καλύτερους εργοδότες της χώρας αυξάνοντας τους μισθούς των εργαζομένων της και μοιράζοντάς τους κάθε χρόνο παροχές αρκετών εκατομμυρίων ευρώ. Επίσης, βρίσκονται πίσω από μια σειρά δωρεών στην πόλη της Καλαμάτας και της ευρύτερης περιοχής της Μεσσηνίας θέλοντας να συνεισφέρουν σε διάφορους τομείς της ζωής των εκεί κατοίκων, ενώ το 2016 η πρόεδρος της καπνοβιομηχανίας Βικτωρία Καρέλια πραγματοποίησε ένα όνειρο ετών δημιουργώντας και δωρίζοντας στη μεσσηνιακή πρωτεύουσα τον υπερσύγχρονο εκθεσιακό χώρο του Λυκείου Ελληνίδων Καλαµάτας, που στεγάζει τη Συλλογή Ελληνικών Ενδυµασιών «Βικτωρία Γ. Καρέλια».

Η πρόεδρος της καπνοβιομηχανίας Βικτωρία Καρέλια

Έχοντας υπόψιν τα παραπάνω η πρόσφατη απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της καπνοβιομηχανίας «Καρέλια Α.Ε» να δωρίσει 50 υπερσύγχρονους, πλήρως εξοπλισμένους σταθμούς Μ.Ε.Θ. (Μονάδων Εντατικής Θεραπείας) στο Υπουργείο Υγείας δεν αποτέλεσε έκπληξη για εκείνους που γνωρίζουν την ιστορία της εταιρείας και της ιδιοκτήτριας οικογένειας.
Αξίζει να αναφερθεί ότι η κατανομή των σταθμών Μ.Ε.Θ. στις νοσοκομειακές μονάδες του Ε.Σ.Υ. θα πραγματοποιηθεί σύμφωνα με τις οδηγίες του Υπουργείου Υγείας με στόχο τη βέλτιστη αξιοποίησή τους σε περιοχές της χώρας ή σε νοσοκομειακές δομές που πάσχουν εντονότερα από την έλλειψη επαρκούς ιατρικού εξοπλισμού.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Charity