Ένα διαφορετικό Πάσχα για τη Μαριάννα Βαρδινογιάννη

Το φετινό Πάσχα ήταν διαφορετικό για τη Μαριάννα Βαρδινογιάννη, η οποία στα 30 χρόνια της «ΕΛΠΙΔΑΣ» δεν πέρασε ποτέ Μ. Εβδομάδα που να μην ευχηθεί από κοντά αγκαλιάζοντας τα παιδιά της «ΕΛΠΙΔΑΣ» και να μην μοιραστεί με τους γονείς τους τις αγωνίες και τις ελπίδες τους. Όμως εκείνη παρά τις αντιξοότητες βρήκε τον τρόπο για άλλη μια χρονιά να βρίσκεται το ίδιο δυναμικά και αποτελεσματικά στο πλευρό τους.

Ο διοικητής των Νοσοκομείων Παίδων Μανώλης Παπασάββας, η Αγάπη Ντούμου και η Δήμητρα Μάη συνομιλούν με τη Μαριάννα Βαρδινογιάννη μέσω skype

Η χαρά των παιδιών και των γονιών τους στην Ογκολογική Μονάδα Παίδων ήταν μεγάλη όταν η Μαριάννα Βαρδινογιάννη επικοινώνησε μαζί τους μέσω skype. Αυτή η διαφορετική συνάντηση ήταν ιδιαίτερα συγκινητική για την κ. Βαρδινογιάννη, όπως η ίδια εξομολογήθηκε στους συνεργάτες της αμέσως μετά τη λήξη της συνομιλίας της με τα παιδιά της «Ελπίδας».

Γιατί μέσα στις δύσκολες μέρες που διανύουμε και ενόψει των Άγιων Ημερών του Πάσχα η κυρία Βαρδινογιάννη ήταν για ακόμα μια φορά παρούσα στο πλευρό των ανθρώπων της Ογκολογικής Μονάδας Παίδων για να δώσει σε όλους δύναμη και κουράγιο και συνομίλησε μαζί τους δημιουργώντας μια γέφυρα αγάπης έστω και από απόσταση.

Η Μαριάννα Βαρδινογιάννη συνομιλεί με τον μικρό Χρήστο

«… Μόλις τελειώσουν όλα αυτά θα έρθω στο Νοσοκομείο και θα σε σφίξω στην αγκαλιά μου! Να είσαι δυνατός και να ξέρεις πως θα είμαι στο πλευρό σου για ό,τι με χρειαστείς!», ήταν τα λόγια της κυρίας Βαρδινογιάννη στον 8χρονο Χρήστο.  Έναν πραγματικό μαχητή της ζωής: Πρωτοδιαγνώστηκε με καρκίνο το 2014 και από τότε αντί να παίζει ανέμελος με τα άλλα παιδιά αναγκάστηκε να δίνει μια πραγματική μάχη με έναν σκληρό αντίπαλο. Και μέχρι τώρα έχει βγει νικητής, παρά τις συνεχείς δυσκολίες. Γιατί ο Χρήστος είναι η ίδια η ΕΛΠΙΔΑ, είναι το κάθε ένα παιδί της ΕΛΠΙΔΑΣ, που δεν σταματά να αγωνίζεται για την ίδια του τη ζωή! Συγκινημένος ο μικρός Χρήστος της απάντησε πως ανυπομονεί να τη δει από κοντά.

Στο ίδιο κλίμα κύλησε και η συνομιλία με την Χαρά, μητέρα του 2,5 ετών Παναγιώτη που διαγνώστηκε με οξεία λεμφοβλαστική λευχαιμία.  Δάκρυα συγκίνησης πλημμύρισαν τα μάτια της Χαράς όταν μέσα από την οθόνη του υπολογιστή αντίκρισε την κυρία Βαρδινογιάννη.  «… Δεν μπορώ να φανταστώ πώς θα μπορούσαμε να αντιμετωπίσουμε αυτό που μας έχει συμβεί αν δεν ήμασταν σε αυτό το περιβάλλον… Σας ευχαριστούμε για όλα», είπε ανάμεσα σε άλλα η Χαρά στην κυρία Βαρδινογιάννη.

Η Μαριάννα Βαρδινογιάννη συνομιλεί με τη Χαρά, μητέρα παιδιού που νοσηλεύεται

Δυνατά συναισθήματα και δάκρυα συγκίνησης πλημμύρισαν την Ογκολογική Μονάδα όταν η πρόεδρος της «ΕΛΠΙΔΑΣ» επικοινώνησε με εκπροσώπους όλων των εργαζομένων και του νοσηλευτικού προσωπικού της Ογκολογικής Μονάδας, καθώς είναι το πρώτο Πάσχα που η κυρία Βαρδινογιάννη δεν βρέθηκε, λόγω των συνθηκών, στο πλευρό των εργαζομένων να τους ευχαριστήσει σφίγγοντας τους στην αγκαλιά της όπως κάνει κάθε χρόνο.

Μάλιστα ως μια μικρή ένδειξη ευγνωμοσύνης στον υπεράνθρωπο αγώνα που καταβάλουν κάτω από αντίξοες συνθήκες, η κυρία Βαρδινογιάννη θέλησε να τους ευχαριστήσει έμπρακτα φροντίζοντας να τους παρέχει στήριξη τις Άγιες Ημέρες του Πάσχα.  Έτσι, μοιράστηκαν σε όλους δωροεπιταγές από σούπερ μάρκετ για να προμηθευτούν τα απαραίτητα για το Πάσχα για τους ίδιους και τις οικογένειές τους.

Ο Ευγένιος Γουσέτης συνομιλεί με την Μαριάννα Βαρδινογιάννη

Από την πλευρά τους, οι εργαζόμενοι του Νοσοκομείου ευχαρίστησαν την κυρία Βαρδινογιάννη, συγκινημένοι που ακόμα και κάτω από τόσο δύσκολες συνθήκες παραμένει έμπρακτα στο πλευρό τους στηρίζοντας την Μονάδα με όλες της τις δυνάμεις.

Ο διοικητής των Νοσοκομείων Παίδων Μανώλης Παπασάββας, η Αγάπη Ντούμου και η Δήμητρα Μάη συνομιλούν με την κυρία Βαρδινογιάννη μέσω skype

Ακόμα ιδιαίτερη ήταν η συγκίνηση της εργαζόμενης στην καθαριότητα Μαρία Θάνου και της εργαζόμενης στην ασφάλεια Δήμητρα Μάη όταν συνομίλησαν με την κυρία Βαρδινογιάννη.

Η Χαραλαμπία Τζαβάρα

Τέλος ευχές αντάλλαξε η πρόεδρος της «Ελπίδας» και με τον διοικητή του Νοσοκομείου γιατρό (ογκολόγο) Ευγένιο Γουσέτη, καθώς και το ιατρονοσηλευτικό προσωπικό ανάμεσά τους: την προϊσταμένη ΤΑΟ  Σοφία Βασίλα, την προϊσταμένη ΜΜΜΟ Χαραλαμπία Τζαβάρα, την προϊσταμένη ΚΕΘ Χαρούλα Μπουκουβάλα, τον διοικητής των Νοσοκομείων Παίδων Μανώλη Παπασάββα και την Τομεάρχη της Ογκολογικής Μονάδας Αγάπη Ντούμου.

Η Μαριάννα Βαρδινογιάννη κατά τη συνομιλία της με τους εργαζομένους του Νοσοκομείου

Η Χαρούλα Μπουκουβάλα συνομιλεί με την πρόεδρο της «Ελπίδας»

Η Σοφία Βασίλα

Η Μαριά Θάνου

 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Charity