Η Μητρόπολη Πειραιώς υποδέχεται την προσφορά της «Ελπίδας» και του Ιδρύματος «Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη»

Τα δέματα, που παραδόθηκαν μέσα στη Μεγάλη Εβδομάδα, περιείχαν τρόφιμα για το πασχαλινό τραπέζι και είδη πρώτης ανάγκης και προσφέρθηκαν σε συνανθρώπους μας μέσω των Ενοριακών Φιλοπτώχων Ταμείων της τοπικής Εκκλησίας.

Στιγμιότυπο από την παράδοση των δεμάτων

Με συγκινητικό τρόπο η Ι. Μητρόπολη Πειραιώς υποδέχτηκε την προσφορά του Ιδρύματος «Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη» και του Σωματείου «ΕΛΠΙΔΑ – Σύλλογος φίλων παιδιών με καρκίνο» που προσέφεραν δέματα αγάπης για άπορες οικογένειες και ηλικιωμένους.

Η Μαριάννα Βαρδινογιάννη συνομιλεί με τον Μητροπολίτη Πειραιώς Σεραφείμ

Τα δέματα παρέλαβε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πειραιώς κύριος Σεραφείμ, ο οποίος στην σύντομη επικοινωνία (μέσω Skype) που είχε με την κυρία Βαρδινογιάννη εξέφρασε την ευγνωμοσύνη και την χαρά του για αυτή την «πνευματική ανακούφιση και Ευλογία», όπως χαρακτηριστικά είπε.  Μάλιστα συγκινημένος από την κίνηση ανθρωπιάς της κυρίας Βαρδινογιάννη ο Μητροπολίτης Πειραιώς της προσέφερε μια εικόνα της Παναγίας Θεοτόκου για να ευλογεί και να προστατεύει την ίδια, τον σύζυγό της κύριο Βαρδή Βαρδινογιάννη την οικογένειά τους και το έργο τους.

Αξίζει να σημειωθεί πως η προσφορά του Ιδρύματος «Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη» γίνεται με τα κονδύλια που είχαν προϋπολογιστεί για τις δράσεις του Ιδρύματος για το Επετειακό Έτος «Θερμοπύλες – Σαλαμίνα 2020», τα οποία θα διατεθούν εξ ολοκλήρου για τη στήριξη ευπαθών ομάδων, όπως ανακοινώθηκε πρόσφατα.

Ο Μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ προσφέρει μια εικόνα στην κυρία Βαρδινογιάννη

Η προσφορά της «Ελπίδας» γίνεται με κονδύλια του Κοινωνικού Ταμείου Αλληλεγγύης του Συλλόγου για το 2020 που διατίθενται για τη στήριξη ευπαθών ομάδων απέναντι στην κρίση της πανδημίας.

 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Charity