Μέχρι την Κρήτη έφτασε η προσφορά αγάπης του συλλόγου «Ελπίδα» και του Ιδρύματος «Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη»

Η παράδοση των δεμάτων, που θα καλύψουν τις ανάγκες οικονομικά ασθενών, ανήμπορων και μοναχικών συνανθρώπων μας σε 85 χωριά της περιοχής Αγίου Βασιλείου και Αμαρίου (στην Ιερά Μητρόπολη Λάμπης, Συβρίτου και Σφακίων), πραγματοποιήθηκε μέσα στη Μεγάλη Εβδομάδα..

Η σημαντική βοήθεια και αλληλεγγύη που προσφέρουν το Ίδρυμα «Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη» και η «Ελπίδα» για να στηρίξουν τους συνανθρώπους μας που πλήττονται περισσότερο από την υγειονομική κρίση του Covid-19 έφτασε και στην Κρήτη και συγκεκριμένα στην Ιερά Μητρόπολη Λάμπης, Συβρίτου και Σφακίων.

Η παράδοση των δεμάτων, που θα καλύψουν τις ανάγκες οικονομικά ασθενών, ανήμπορων και μοναχικών συνανθρώπων μας σε 85 χωριά της περιοχής Αγίου Βασιλείου και Αμαρίου, πραγματοποιήθηκε την Μ. Τρίτη 14 Απριλίου 2020.

Τα πακέτα αγάπης συνόδευσαν τα ζεστά λόγια καρδιάς της Μαριάννας Β. Βαρδινογιάννη:  «Ο σύζυγος μου Βαρδής, εγώ και όλη μας η οικογένεια σας στέλνουμε ευχές για υγεία και δύναμη αυτές τις Άγιες ημέρες του Πάσχα.   Με ταπεινότητα συμβάλουμε στο θεάρεστο έργο σας το οποίο απλώνεται σε 85 χωριά από 3 δήμους της ιστορικής, αγαπημένης μας πατρίδας.  Οι μέρες που ζούμε είναι πολύ δύσκολες και η χώρα μας δοκιμάζεται .  Σας ευχαριστούμε που  μας δίνετε το τρόπο μέσα από τα μονοπάτια αγάπης της Μητροπόλεως Λάμπης, Συβρίτου και Σφακίων και μέσα από το θεάρεστο έργο σας να φτάσει και η δική μας συμβολική βοήθεια και οι ευχές μας για το Πάσχα σε εκείνους τους ηλικιωμένους συνανθρώπους μας που είναι μακριά, σε ορεινά και δύσβατα μέρη.  Η Κρήτη ανέκαθεν νικούσε σε μάχες με λάβαρα την τιμή, την πατρίδα, την θρησκεία και την οικογένεια.  Αυτές οι αξίες μάς κρατούν και τώρα ενωμένους, δίνοντάς μας ελπίδα, δύναμη και προοπτική.  Και έργα αλληλεγγύης και αγάπης όπως το δικό σας, μας δίνουν έμπνευση και παράδειγμα.  Σας ευχόμαστε Καλή Ανάσταση και Καλό Πάσχα με υγεία, δύναμη, αγάπη και ειρήνη».

«Η πάντοτε ευεργετική σύμπραξή σας, όπως και άλλων φίλων της εκκλησίας, χαρίζει στο έργο της δυνατότητες πολλές θάρρος και πρόκληση για να συνεχίζουμε την προσπάθεια μας υπέρ των αδυνάτων της περιοχής μας», δήλωσε ο Μητροπολίτης Λάμπης, Συβρίτου και Σφακίων κ. Ειρηναίος ευχαριστώντας τον Βαρδή και την Μαριάννα Βαρδινογιάννη για την ουσιαστική στήριξη και προσφορά τους.

Σε ανάρτησή του το Πολιτιστικό – Κοινωνικό Κέντρο Αμαρίου ευχαριστεί το ίδρυμα για την προσφορά:

«Μια γενναιόδωρη δωρεά δέχτηκε η Ι. Μητρόπολη από το Ίδρυμα Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη και τον Σύλλογο για τα παιδιά με καρκίνο «Ελπίδα» με την προσωπική φροντίδα της κ. Μαριάννας Βαρδινογιάννη. Η δωρεά περιλαμβάνει μεγάλες ποσότητες τροφίμων (κρεατικά και ψάρια) που θα καλύψουν τις ανάγκες των 2 επισιτιστικών μας δομών.
Η δωρεά αυτή έρχεται να προστεθεί σε άλλες μεγάλες δωρεές που έχουν προσφερθεί, κατά την 30χρονη Αρχιερατεία του Μητροπολίτη μας κ. Ειρηναίου (1990-2020), από τον Όμιλο Βαρδινογιάννη στο έργο της Ι. Μητροπόλεως μας με την μέριμνα του κ. Βαρδή Ι. Βαρδινογιάννη.  Ευχαριστούμε από καρδιάς τόσο τον κ. Βαρδή Βαρδινογιάννη όσο και την σύζυγο του Μαριάννα Βαρδινογιάννη για την ουσιαστική και μακρόχρονη στήριξη του κοινωνικού έργου της Ιεράς Μητροπόλεως μας».

 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Charity