Μια λαμπερή βραδιά με έναν ξεχωριστό καλεσμένο

Ο Κωνσταντίνος Δασκαλάκης, ο επιφανής και πολυβραβευμένος Έλληνας επιστήμονας, ήταν ο επίσημος καλεσμένος στο φιλανθρωπικό δείπνο που οργάνωσε το «Μαζί για το Παιδί». Ο 37χρονος καθηγητής του ΜΙΤ έδωσε μια εμπνευσμένη ομιλία και στέλνει ένα δυνατό μήνυμα στους νέους της χώρας μας που θέλουν να διακριθούν.

Η Αταλάντη Μαρτίνου, η Αλεξάνδρα Κούρκουλα, ο καθηγητής της Επιστήμης των Υπολογιστών του πανεπιστημίου ΜΙΤ Κωνσταντίνος Δασκαλάκης, η Αλεξάνδρα Μαρτίνου (πρόεδρος της Ένωσης Μαζί για το Παιδί) και η Μάγια Μαρτίνου

Μια ξεχωριστή φιλανθρωπική εκδήλωση διοργάνωσε η Ένωση «Μαζί για το Παιδί» στο Hilton με επίσημο προσκεκλημένο τον Κωνσταντίνο Δασκαλάκη, βραβευμένο καθηγητή του πανεπιστημίου MIT με στόχο την ενίσχυση των σκοπών της.

Λυδία Οικονόμου, Έλενα Κρασοπούλου, Μαλού Λαρσινού

Περίπου 350 καλεσμένοι έδωσαν το «παρών» στο δείπνο προκειμένου να ακούσουν την ομιλία του κ. Δασκαλάκη με τίτλο «Πώς οι τεχνολογίες πληροφορικής αλλάζουν τον κόσμο γύρω μας;» αλλά και για να  υποστηρίξουν το σπουδαίο έργο που προσφέρει από το 1996, το έτος της ίδρυσής του, το «Μαζί για το Παιδί».

Αλίκη Μαρτίνου, Ντένης Ηλιάδης, Μυρτώ Αναστασοπούλου

Ο Κωνσταντίνος Δασκαλάκης είναι καθηγητής της Επιστήμης των Υπολογιστών του πανεπιστημίου ΜΙΤ (Τεχνολογικό Iνστιτούτο Μασαχουσέτης) και το 2018 τιμήθηκε με το περιβόητο Βραβείο Νεβανλίνα από τη Διεθνή Ένωση Μαθηματικών (Rolf Nevanlinna Prize).

Τζεμπ Μαυρίδης, Μαριλένα Μηναϊδη, Εβελίνα Πετράκη

Η έρευνά του επικεντρώνεται στην Θεωρητική Πληροφορική και τη διεπαφή της με τα Οικονομικά, τη Θεωρία Παιγνίων, τη Στατιστική και την Τεχνητή Νοημοσύνη.

Μαρίνα Βερνίκου, Μίλτος Καμπουρίδης

Ο 37χρονος σήμερα επιστήμονας έγινε διάσημος στα 24 του χρόνια όταν η εργασία του «Υπολογιστική Πολυπλοκότητα της Ισορροπίας Nash», με τη συνδρομή του καθηγητή του στο Μπέρκλεϊ Χρήστου Παπαδημητρίου και του καθηγητή Πολ Γκόλντμπεργκ, έδωσε απάντηση σε ένα άλυτο επιστημονικό ερώτημα που είχε τεθεί από τη δημοσίευση του μαθηματικού Τζον Νας το 1950 (για την οποία ο Νας βραβεύτηκε με το Νόμπελ Οικονομικών).

Φαίη Μπαρμπαλιά, Ιωάννα και Στέφανος Γαβριηλίδης

Η πρόεδρος της Ένωσης, Αλεξάνδρα Μαρτίνου, με αφορμή την εκδήλωση δήλωσε «Απόψε είναι μια ιδιαίτερη βραδιά για εμάς στην οικογένεια του ”Μαζί για το Παιδί”. Είναι μια βραδιά όπου έχουμε την τιμή να φιλοξενούμε έναν ταλαντούχο Έλληνα επιστήμονα που αφήνει το αποτύπωμα του στον κόσμο μας μέσα από την έρευνα και έργο του.

Αταλάντη Μαρτίνου, Αλεξάνδρα Μαρτίνου,Πρόεδρος της Ένωσης Μαζί για το Παιδί, Λένα Οικονομίδη, Μάγια Μαρτίνου

Παράλληλα, στο ”Μαζί για το Παιδί” στόχος μας είναι να αφήνουμε το δικό μας αποτύπωμα στην ελληνική κοινωνία ανακουφίζοντας την καθημερινότητα των παιδιών που είναι αντιμέτωπα με την αναπηρία, την αρρώστια, την κακοποίηση και τη φτώχεια. Για το 2019 έχουμε θέσει τον πήχη ακόμα ψηλότερα, πάντα πιστοί στο όραμα μας να μεγαλώσουμε την αγκαλιά μας για να χωρέσουν πολλά ακόμα παιδιά και η καρδιά της Ένωσης να χτυπά μέχρι και στο πιο απομακρυσμένο σημείο της Ελλάδας», τόνισε η κ. Μαρτίνου.

Δήμητρα Κούστα, Μαριάννα Σταφυλοπάτη

Μετά το πέρας της εκδήλωσης ο Κωνσταντίνος Δασκαλάκης, μεταξύ άλλων, ανέφερε: «Ήταν μεγάλη μου τιμή και ιδιαίτερη χαρά που ήμουν προσκεκλημένος και μπόρεσα να συντελέσω με τον τρόπο μου στο σημαντικό έργο που επιτελεί η Ένωση ”Μαζί για το Παιδί”. Όπως ανέφερα και κατά τη διάρκεια της ομιλίας μου, τα παιδιά αποτελούν το μέλλον της χώρας».

Δημήτρης και Αρετή Δαλακούρα

Στη συνέχεια ο καταξιωμένος επιστήμονας τόνισε, «Κατά την ομιλία μου αναφέρθηκα στην εξέλιξη των υπολογιστών ως επιστήμη τον τελευταίο αιώνα, μίλησα για τις τεχνολογικές επαναστάσεις που έχουν συμβεί τα τελευταία 15 χρόνια, που έχουν να κάνουν με τις εφαρμογές των υπολογιστών στο διαδίκτυο και παρουσίασα ένα παράθυρο στο μέλλον προβάλλοντας το επίπεδο που βρίσκεται αυτή την στιγμή η τεχνητή νοημοσύνη, τις προκλήσεις που τίθενται στο μέλλον και πως ο κόσμος μας μπορεί να αλλάξει με την εφαρμογή αυτών των τεχνολογιών».

Ράνια Φιλίππου, Χαρά Καίσαρη

«Στόχος μου είναι να εμπνεύσω νέους ανθρώπους» Ο Κωνσταντίνος Δασκαλάκης τόνισε πως ο κύριος επιστημονικός του στόχος είναι να ωθήσει νέους ανθρώπους στη γνώση και να την εξελίξουν.

Ο Κωνσταντίνος Δασκαλάκης με τον εφοπλιστή Γιάννη Κούστα

Μιλώντας με τον κ. Δασκαλάκη και ζητώντας του να στείλει ένα μήνυμα στα Ελληνόπουλα μας είπε: «Να χρησιμοποιήσουν τη δύναμη της ψυχής και του μυαλού τους για να κάνουν κάτι παραγωγικό για τους ίδιους και την κοινωνία. Και επίσης να ψάξουν να βρουν το πεδίο των ενδιαφερόντων τους. Γιατί όταν κάτι σε ενδιαφέρει γίνεται πάθος, και όχι μόνο δουλειά, και τότε έρχεται η επιτυχία.

Αλεξάνδρα και Παύλος Ανδρεάδη, Μαρίτα Δασκαλάκη

Είμαι εκπαιδευτικός. Στόχος του έργου μου είναι να ”καλλιεργήσει” την ανθρώπινη γνώση περαιτέρω και να εμπνεύσει τους νέους να γίνουν δημιουργικοί. Αν στο μέλλον ακούσω πως κάποιο από τα παιδιά, που επωφελούνται από τις δράσεις του «Μαζί για το Παιδί», έχοντας επηρεαστεί από δική μου πορεία ακολούθησε έναν δρόμο δημιουργία, αυτό θα με έκανε ιδιαίτερα ευτυχή».

Νινέτα Βαφειά, Ξένια Λεκανίδη

Λίγα λόγια για το Μαζί για το Παιδί: Το Μαζί για το Παιδί ξεκίνησε να λειτουργεί στην Ελλάδα το 1996. Πρόκειται για μια ένωση μη-κερδοσκοπικών σωματείων και ιδρυμάτων, που εργάζονται για την ευημερία περισσότερων από 30.000 παιδιών κάθε χρόνο εκ των οποίων τα 10.000 σε συστηματική βάση.

Αταλάντη Μαρτίνου, Αλεξάνδρα Μαρτίνου,Πρόεδρος της Ένωσης Μαζί για το Παιδί, Λένα Οικονομίδη, Μάγια Μαρτίνου

Κύριος στόχος της Ένωσης είναι να προσφέρει βοήθεια σε παιδιά και νέους που αντιμετωπίζουν την φτώχεια, την αναπηρία, την κακοποίηση και την αρρώστια. Το 2016 τιμήθηκε με το Αργυρό Μετάλλιο της Ακαδημίας Αθηνών για την κοινωνική του προσφορά.

Αλεξία Βερνίκου, Αλεξία Κατσαούνη, Δημήτρης Χατζόπουλος

Τα Σωματεία-μέλη του Μαζί για το Παιδί: Ίδρυμα «Η Παιδική Στέγη» • Ίδρυμα Κοινωνικής Εργασίας «Χατζηπατέρειον» – Κ.Α.Σ.Π. • Εταιρεία Προστασίας Σπαστικών •Πνοή-Φίλοι Εντατικής Θεραπείας Παιδιού• Οι Φίλοι του Παιδιού• Οι Φίλοι της Μέριμνας• Πανελλήνια Ένωση Αγώνα κατά του Νεανικού Διαβήτη (Π.Ε.Α.Ν.Δ.) •Κέντρο Ειδικών Ατόμων «Η Χαρά» •Σωματείο «Φίλοι του Θεοτόκος». www.facebook.com/mazigiatopaidi |Twitter/Instagram: @mazigiatopaidi.

Μάιρα Τσαβλίρη, Αλεξάνδρα Προκοπίου, Μαρίνα Μαρτίνου

Μάρθα Βερνίκου, Αλεξάνδρα Πάλλη, Μαίρη Παναγιωτίδη

Από αριστερά, Μαργαρίτα Πουρνάρα, Λίζη Μανωλά, Λυδία και Φίλιππος Οικονόμου

Λένα Οικονομίδη, Αλίκη Λαμπροπούλου, Μανώλης Λαιμός, Αταλάντη Μαρτίνου

Μισέλ Χρυσικόπουλος, Ιφιγένεια Πετρίδη

Φαίδων και Βαλίνα Τομάζου

Γιάννης και Μικαέλα Ολιζιέρσκι

Μάρθα Βερνίκου, Σοφία Δασκαλάκη, Τοτής Βερνίκος, Σοφία Γιαννακάκη

Μαλβίνα και Γιάννης Σαραντίτη

Μιχάλης Τσαμάζ, (πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του Ομίλου ΟΤΕ), Ιωάννης Παπαδάτος (αντιπρόεδρος του Μαζί για το Παιδί)

Λυδία Βεκρή, Αλέξανδρος Μάνος, Έλλη Φιλιπποπούλου

Νέλλος και Λη Κανελλοπούλου

Η Αταλάντη Μαρτίνου, η Αλεξάνδρα Κούρκουλα, ο Κωνσταντίνος Δασκαλάκης, η Αλεξάνδρα Μαρτίνου και η Μάγια Μαρτίνου

Άννα και Χρήστος Μπαρτσόκας, Ντόλα Νομικού

Τέσσα Αραβανή-Σαραντοπούλου (ταμίας της Ένωσης Μαζί για το Παιδί), Άννα Ανδρεάδη (μέλος), Ιωάννης Παπαδάτος (αντιπρόεδρος), Μάρθα Βερνίκου, (μέλος), Κωνσταντίνος Δασκαλάκης, Αλεξάνδρα Μαρτίνου (πρόεδρος), Μαριλένα Μηναϊδη (μέλος), Έρρικα Οικονόμου (γενική γραμματέας)

 

Φωτό: Studio Panoulis

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Charity