Η «Ελπίδα» γιόρτασε στο Ζάππειο τα 30 της χρόνια και όλοι ήταν εκεί!

Ο σύλλογος γιορτάζει τα 30 χρόνια από την ίδρυσή του και οι επετειακοί εορτασμοί ξεκίνησαν με μια συγκινητική εκδήλωση στο Ζάππειο παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλοπούλου και σημαντικών ονομάτων από τους χώρπυς της πολιτκής, των επιχειρήσεων και του πνεύματος

Μαριάννα Βαρδινογιάννη, Χριστιάννα Γουλανδρή, Μαριάννα Γουλανδρή-Λαιμού, Hedva Ser

Η πρώτη Κυρία της Κύπρου, Άντρη Αναστασιάδη, η σύζυγος του Προέδρου της Δημοκρατίας, Σίσσυ Παυλοπούλου, η πρώην Γενική Διευθύντρια της UNESCO, Ιρίνα Μπόκοβα, εκπρόσωποι όλων των πολιτικών κομμάτων, της Εκκλησίας, του επιχειρηματικού, διπλωματικού, καλλιτεχνικού, επιστημονικού και δημοσιογραφικού κόσμου έδωσαν το «παρών» για να τιμήσουν την «Ελπίδα» και την πρόεδρό της Μαριάννα Βαρδινογιάννη για τα 30 χρόνια προσφοράς τους στην ελληνική κοινωνία.

Η Μαριάννα Βαρδινογιάννη μαζί με τα αποθεραπευμένα παιδιά της «Ελπίδας» ετοιμάζονται να αφήσουν στον ουρανό τα 30 μπαλόνια που συμβολίζουν τα 30 χρόνια του συλλόγου

Την εκδήλωση αλλά και την Μαριάννα Βαρδινογιάννη αγκάλιασαν με τον δικό τους ξεχωριστό τρόπο 30 από τα χιλιάδες αποθεραπευμένα παιδιά της «Ελπίδας» τα οποία ανέβηκαν στη σκηνή κρατώντας 30 φωτεινά μπαλόνια, γεμάτα ελπίδα και φως, που συμβόλιζαν τα 30 χρόνια του συλλόγου με σκοπό να ευχαριστήσουν την «Ελπίδα» και την κυρία Βαρδινογιάννη.

Ο Βαρδής Βαρδινογιάννης, ο Αμερικανός πρέσβης Τζέφρι Πάιατ, η πρόεδρος της «Ελπίδας» Μαριάννα Βαρδινογιάννη και η Μαίρη Πάιατ

Η κυρία Βαρδινογιάννη ανέβηκε συγκινημένη στη σκηνή για να παραλάβει το 30ο μπαλόνι, να τους αγκαλιάσει όλους και να αφήσουν εν τέλει όλοι μαζί τα μπαλόνια στον έναστρο ουρανό. Στην ομιλία της η κυρία Βαρδινογιάννη ευχαρίστησε τους 500 περίπου προσκεκλημένους, ευχαριστώντας τους όλους, καθώς όπως χαρακτηριστικά είπε το έργο της «Ελπίδας» είναι δημιούργημα ολόκληρου του ελληνικού λαού.

Μαίρη Κατράντζου, Μαριάννα Γουλανδρή-Λαιμού, Χριστιάννα Γουλανδρή

Ακολούθησαν χαιρετισμοί από τον Προκόπη Παυλόπουλο, την Άντρη Αναστασιάδη, τον Αλέκο Φλαμπουράρη, τη Φώφη Γεννηματά, τη Λιάνα Κανέλλη και την Irina Bokova.Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, έστειλε βιντεοσκοπημένο μήνυμα με ευχές, ο Επίσκοπος Θεσπιών κ. Συμεών ανέγνωσε γραπτό μήνυμα του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου, ενώ γραπτό χαιρετισμό απέστειλε η Γενική Διευθύντρια της UNESCO κυρία Όντρεϊ Αζουλάι.

Αθανασία Μαρινάκη, Ντόρα Δημοπούλου, Μαριάννα Λάτση, Ντίνα Πριτσιβέλη

Σε αυτή την τόσο ιδιαίτερη βραδιά ο σύλλογος αποφάσισε να ανακοινώσει τη συνεργασία του με το Εθνικό Ινστιτούτο Ογκολογίας της Γαλλίας, τιμώντας τον ιδρυτή του Καθηγητή Ντάβιντ Κάγιατ, έναν από τους κορυφαίους ογκολόγους παγκοσμίως. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος απένειμε στον καθηγητή Ντάβιντ Κάγιατ την ύψιστη διάκριση του Συλλόγου, το Βραβείο Ανθρωπιστικής Πρωτοπορίας.

Γιώργος, Πάρης και Βαρβάρα Αλεξανδρίδη

Για τον κορυφαίο Γάλλο επιστήμονα και το έργο του μίλησε ο Πρύτανης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου κύριος Μελέτιος Αθανάσιος Δημόπουλος. Αμέσως μετά ο καθηγητής Khayat πραγματοποίησε την κεντρική ομιλία της βραδιάς με τίτλο «Καρκίνος: Τι έχουμε μάθει;». Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με ένα μουσικό κλείσιμο-έκπληξη που ενθουσίασε τους καλεσμένους της βραδιάς.

Ντάβιντ Κάγιατ, Μαριάννα Βαρδινογιάννη, Προκόπης Παυλόπουλος

Ο «Αγγελιοφόρος της «Ελπίδας» Σάκης Ρουβάς και ο «Καλλιτέχνης για την «Ελπίδα» Μιχάλης Χατηγιάννης, συνοδευόμενοι από την παιδική χορωδία «Μανώλης Καλομοίρης», υπό την διεύθυνση του Νίκου Μαλλιάρα, τραγούδησαν για την «Ελπίδα».

Αλέξανδρος Καραμανλής, Μαριάννα Βαρδινογιάννη, Νατάσα Καραμανλή

Αμέσως μετά, η ερμηνεύτρια Σοφία Μανουσάκη ερμήνευσε το τραγούδι που συνέθεσε ειδικά για τα 30 χρόνια της «Ελπίδας» ο διεθνούς φήμης πιανίστας και συνθέτης Στέφανος Κορκολής, με τίτλο «Αγκαλιάζουμε το μέλλον μαζί» σε στίχους της Ρεβέκκας Ρούσση. Στο πιάνο ήταν ο Σάββας Ρακιντζάκης, ενώ και την κυρία Μανουσάκη συνόδευε μουσικά η παιδική χορωδία. Συντονιστής της εκδήλωσης ήταν ο Νίκος Χατζηνικολάου.

Βασίλης και Ρόη Αποστολοπούλου

Χάρης Τσιμόγιαννης, Αφροδίτη Πλακιωτάκη

Λώρα Τσουκαλά, Αλεξάνδρα και Κλαίρη Τσαβλίρη

Δήμητρα Φιλίππου

Βάσω και Γιώργος Φειδάκης

Μάγδα Λιβέρη, Γιάννης Βογανάτσης, Ειρήνη Νταϊφά, Τάκης Μαυρωτάς, Γιάννης Παρμακέλης, Λένα Καρδασιλάρη

Μαρία Παπαθανασίου-Αρώνες, Ερρίκος Αρώνες

Αγγελική Τσίγκα, Σόφη Κουταλίδη, Ρόδη Κράτσα

Χρυσούλα Λαιμού, Μαρίτα Μαργαρώνη, Μαρία Λαιμού

Μπέκη Παπασταυροπούλου, Μπέκη Στραβελάκη

Άντρη Αναστασιάδη, Μαριάννα Βαρδινογιάννη

Ζέτα Μακρυπούλια, Μιχάλης Χατζηγιάννης

Τζωρτζίνα και Λουκάς Έλληνας

Γιώργος και Αλίνα Μινέττα

Ελίνα Σμπώκου, Χρυσή Βαρδινογιάννη

Ελλη Κοκκίνου, Ελένη Μενεγάκη, Ειρήνη Νταϊφά

Προκόπης Παυλόπουλος, Μαριάννα Βαρδινογιάννη.

Άννα Αγγελικούση, Βασίλης και Μαρίνα Θεοχαράκη

Μαριάννα Βαρδινογιάννη, Μαρέβα Μητσοτάκη

Ο Παναγιώτης Τσάκος με τη συνοδό του

Βασίλης και Ρόη Αποστολοπούλου

Χαρά και Βασίλης Καίσαρης

Ελένη Γλύκατζη-Αρβελέρ, Μαριάννα Βαρδινογιάννη

Σοφία Μανουσάκη, Μαριάννα Βαρδινογιάννη, Μιχάλης Χατζηγιάννης, Νίκος Χατζηνικολάου

Μάγδα Λιβέρη, Τάκης Μαυρωτάς

Δήμητρα Σιγάλα, Γιώργος Βαρδινογιάννης, Εύαγγελος και Δέσποινα Αποστολάκη

Έλλη Ιωάννου-Τάνες, Γιώργος Τάνες

Το περιστύλιο του Ζαππείου τη βραδιά της εκδήλωσης

Φωτό: Studio Panoulis

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Charity