To σωματείο «Καλλιπάτειρα» μας δίνει ραντεβού στο μεγάλο εορταστικό δείπνο του στην Κρήτη

Το Πανελλήνιο Αθλητικό Σωματείο Γυναικών «Καλλιπάτειρα» διατηρώντας 10 παρατήματα σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας διαθέτει μια ισχυρή παρουσία στην περιφέρεια αποδεικνύοντας εμπράκτως τη δυναμική του. Έτσι, αυτό το Σάββατο 14 Δεκεμβρίου το πάρατημα του σωματείου στο Ηράκλειο Κρήτης διοργανώνει ένα μεγάλο εορταστικό δείπνο, για την στήριξη των σκοπών του, επιφυλάσσοντας στους προσκεκλημένους κέφι, πολλές εκπλήξεις αλλά και συγκινητικές στιγμές.

Μια ανάσα πριν από τα Χριστούγεννα κυρίες του ιδιαίτερα δραστήριου παραρτήματος της «Καλλιπάτειρας» στο Ηράκλειο Κρήτης έχουν ετοιμάσει μια ξεχωριστή βραδιά στις Αχαρνές Ηρακλείου με οικοδέσποινες την πρόεδρο του σωματείου, Κατερίνα Παναγοπούλου και τη συντονίστρια του παραρτήματος, Μαρία Αντωνακάκη.

Το εορταστικό δείπνο, εκτός από τις παραδοσιακές κρητικές γεύσεις, θα περιλαμβάνει μουσική, χορό, πολλές εκπλήξεις, ενώ κατά τη διάρκειά του θα τιμηθούν οι επιχειρηματίες: Στέλιος Γιαννικάκης, Μιχάλης Τζιράκης, Μανώλης Βουταλάς, Ρία Πρίνου και Ανθή Δούπη. Όλα τα έσοδα θα διατεθούν για τους σκοπούς του σωματείου.

Από το φετινό χριστουγεννιάτικο bazaar του σωματείο στο Intercontinental, από αριστερά: Νάνσυ Ιωαννίδη, Κατερίνα Παναγοπούλου, Έλενα Βρεττού, Έμη Λιβανίου, Μάιρα Τσαβλίρη

 

Υπενθυμίζεται πως η «Καλλιπάτειρα» είναι Γυναικείο Αθλητικό Σωματείο, μέλος του ΣΕΓΑΣ. Το σωματείο είναι αναγνωρισμένο από το Υφυπουργείο Αθλητισμού και δρύθηκε στην Αθήνα το 1976 από την Ελευθερία Κούσουλα. Πήρε το όνομά του από την αρχαία Καλλιπάτειρα, θυγατέρα του Ολυμπιονίκη Διαγόρα του Ρόδιου, αδελφή, μητέρα και θεία Ρόδιων Ολυμπιονικών, η οποία προκειμένου να είναι παρούσα στο θρίαμβο του γού της, αψήφησε την απαγόρευση εισόδου γυναικών στα στάδια και παρακολούθησε τους αγώνες μεταμφιεσμένη σε γυμναστή.

Η πρόεδρος της «Καλλιπάτειρας», Κατερίνα Παναγοπούλου, ανάμεσα στα μέλη του σωματείου από την κοπή της πίτας τον Φεβρουάριου του 2018.

Το 1997, η Ελευθερία Κούσουλα θεωρώντας, ότι ολοκλήρωσε έναν κύκλο προσφοράς στο Σωματείο, παρέδωσε τα σκήπτρα στην Αγάπη Βαρδινογιάννη, προκειμένου το σωματείο να εμπλουτιστεί με νέες ιδέες, νέους στόχους, νέα μέλη.

Σήμερα πρόεδρος της «Καλλιπάτειρας» είναι η Κατερίνα Παναγοπούλου (εξελέγη στην προεδρία το 2005), Εθνική Πρέσβυς της Ελλάδας στο Συμβούλιο της Ευρώπης για τον Αθλητισμό, την Ανοχή και το Ευ Αγωνίζεσθαι, η οποία ήταν (έχοντας τη θέση της αντιπροέδρου) ένα από τα μέλη τα οποία συνέβαλαν στην επαναδραστηριοποίηση του σωματείου το 1997.

Στιγμιότυπο από την κοπή της πίτας του σωματείου το 2018

Η«Καλλιπάτειρα» έχει να μας επιδείξει ένα πλούσιο έργο έχοντας δράσεις και πρωτοβουλίες πουαφορούν:

  • Κατασκευές / Ανακατασκευές αθλητικών ή άλλων υποδομών.
  • Παροχή Αθλητικού, Ιατρικού Εξοπλισμού κτλ.
  • Οικονομική Ενίσχυση Αθλητών και Φορέων (ΑΜΕΑ, αθλητικών συλλόγων).
  • Οργάνωση Αθλητικών Γεγονότων ή άλλων Εκδηλώσεων.
  • Εκδόσεις Βιβλίων για τον αθλητισμό ή συμμετοχή σε αυτές.
  • Συνεργασίες με τρίτους φορείς.

Επίσης, στηρίζει δράσεις και πρωτοβουλίες τρίτων συμμετέχοντας με ενεργή παρουσία σε συνέδρια, ημερίδες, ομιλίες, αγώνες ή άλλες εκδηλώσεις.

Αξίζει να αναφερθεί πως εκτός των γραφείων της «Καλλιπάτειρας» στην Αθήνα, λειτουργούν παραρτήματα σε: Θεσσαλονίκη, Ηράκλειο της Κρήτης, Χανιά, Γιάννενα, Πρέβεζα, Άρτα, Πάτρα, Κατερίνη, Βόλος και Θήβα.

 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Charity