Ο σύλλογος «Ελπίδα» και το Ίδρυμα «Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη» ενισχύουν άπορες οικογένειες μέσω της Ιεράς Μητροπόλεως Νίκαιας

Με πρωτοβουλία της προέδρου Μαριάννας Βαρδινογιάννη, την Τρίτη 7 Απριλίου, πραγματοποιήθηκε παράδοση τροφίμων με αποδέκτη την Ιερά Μητρόπολη Νικαίας που στηρίζει 3.000 άπορες οικογένειες από επτά Δήμους της Αττικής, οι οποίες είναι εγγεγραμμένες στον Τομέα Πρόνοιας της Μητρόπολης Νικαίας και που λόγω της κρίσης του κορωνοϊού αντιμετωπίζουν σοβαρά ζητήματα επιβίωσης.

Μία μεγάλη αγκαλιά αγάπης και προσφοράς για τους συνανθρώπους μας που πλήττονται περισσότερο από την κρίση πανδημίας του κορωνοϊού άνοιξαν το σωματείο «ΕΛΠΙΔΑ – Σύλλογος Φίλων παιδιών με καρκίνο» και το Ίδρυμα «Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη».

Με πρωτοβουλία της προέδρου Μαριάννας Βαρδινογιάννη, την Τρίτη 7 Απριλίου 2020, πραγματοποιήθηκε παράδοση τροφίμων με αποδέκτη την Ιερά Μητρόπολη Νικαίας που στηρίζει 3.000 άπορες οικογένειες από επτά Δήμους της Αττικής, οι οποίες είναι εγγεγραμμένες στον Τομέα Πρόνοιας της Μητρόπολης Νικαίας και που λόγω της κρίσης του κορωνοϊού αντιμετωπίζουν σοβαρά ζητήματα επιβίωσης.

Ο Πρωτοπρεσβύτερος Πατέρας Γεώργιος Ζώρζος στον Ι.Ν. Παμμεγίστων Ταξιαρχών με τα δέματα από το Ίδρυμα “Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη” και την “ΕΛΠΙΔΑ”

 Συγκεκριμένα παραδόθηκαν 1.000 δέματα με τρόφιμα όπως ζυμαρικά, όσπρια, ελαιόλαδο, αλεύρι και μπισκότα στο Πνευματικό Κέντρο Ιεράς Μητρόπολης Νίκαιας τα οποια θα διατεθούν από τον Τομέα Πρόνοιας της Μητρόπολης σε άπορες οικογένειες στους Δήμους: Πέραμα, Κερατσίνι, Νίκαια, Κορυδαλλός, Αιγάλεω, Αγία Βαρβάρα και Χαϊδάρι.

 Επιπλέον, παραδόθηκαν 600 δέματα με τρόφιμα στις ενορίες των Ιερών Ναών «Παμμεγίστων Ταξιαρχών» και «Αγίας Τριάδας» στον Κορυδαλλό που στηρίζουν 600 άπορες οικογένειες .

Η Μαριάννα Βαρδινογιάννη συνομιλεί μέσω skype με τον Πρωτοπρεσβύτερο Πατέρα Γεώργιο Ζώρζο

Η κυρία Βαρδινογιάννη μάλιστα συνομίλησε μέσω skype με τον Αιδεσιμολογιώτατο Πρωτοπρεσβύτερο Πατέρα Γεώργιο Ζώρζο, Αρχιερατικό Επίτροπο Νικαίας και Υπεύθυνο Πρόνοιας της Μητρόπολης Νικαίας μεταφέροντάς του λόγια καρδιάς για να δώσει δύναμη και κουράγιο.

Ο Πρωτοπρεσβύτερος Πατέρας Δημήτριος Παπασπύρος στον Ι.Ν. Αγίας Τριάδας  με τα δέματα από το Ίδρυμα “Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη” και την “ΕΛΠΙΔΑ”

Από την πλευρά του ο Αιδεσιμολογιώτατος Πρωτοπρεσβύτερος Πατέρας Γεώργιος Ζώρζος ευχαρίστησε την κυρία Βαρδινογιάννη για τη σημαντική της στήριξη αυτές τις δύσκολες ώρες τονίζοντας ότι η συμβολή της είναι πολύ σημαντική αλλά αυτό που ξεχωρίζει είναι η αγάπη με την οποία προσφέρει στους συνανθρώπους μας που έχουν πληγεί από αυτή την πρωτόγνωρη κρίση. Την ευχαρίστησε επίσης εκ μέρους του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Νικαίας κυρίου Αλεξίου αλλά και του ιερέα του Ιερού Ναού Αγίας Τριάδος Αιδεσιμολογιώτατου Πρωτοπρεσβύτερου Πατρός Δημητρίου Παπασπύρου για τη μακροχρόνια στήριξη της κας Βαρδινογιάννη και του Ιδρύματός της.

Η Μαριάννα Βαρδινογιάννη σε παλαιότερη επίσκεψή της στην Ι. Μ. Νικαίας συνοδευόμενη από τον Μητροπολίτη Νίκαιας, Αλέξιο

Αξίζει να σημειωθεί πως η προσφορά του Ιδρύματος «Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη» γίνεται με τα κονδύλια που είχαν προϋπολογιστεί για τις δράσεις του Ιδρύματος για το Επετειακό Έτος «Θερμοπύλες – Σαλαμίνα 2020», τα οποία θα διατεθούν εξ ολοκλήρου για τη στήριξη ευπαθών ομάδων, όπως ανακοινώθηκε πρόσφατα.

Η προσφορά της «ΕΛΠΙΔΑΣ» γίνεται με κονδύλια του Κοινωνικού Ταμείου Αλληλεγγύης του Συλλόγου για το 2020 που διατίθενται για τη στήριξη ευπαθών ομάδων απέναντι στην κρίση της πανδημίας.

 

Φωτό: Studio Panoulis

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Charity