Ο Όμιλος Ιατρικού Αθηνών παραχωρεί το Ιατρικό Περιστερίου στη μάχη κατά του κορωνοϊού

Το ύψος της προσφοράς ξεπερνάει τα 3 εκατ ευρώ. Ο Όμιλος παραχωρεί, προκειμένου να τεθεί στην υπηρεσία του Εθνικού Συστήματος Υγείας μία από τις πέντε νοσηλευτικές μονάδες του στην Αθήνα το Ιατρικό Περιστερίου, το οποίο διαθέτει 60 κλίνες, 4 χειρουργικές αίθουσες και 6 κλίνες ΜΕΘ.

Και ενώ ο αγώνας ενάντια στην πανδημία κορωνοϊού συνεχίζεται μεγάλες επιχειρηματικές οικογένειες της χώρας δείχνουν έμπρακτα τη συμπαράστασή τους τη δύσκολη αυτή συγκυρία. Η προσφορά του Όμιλου Ιατρικού Αθηνών και της ιδιοκτήτριας οικογένειας Αποστολοπούλου συγκαταλέγεται αναμφισβήτητα σε εκείνες που ξεχωρίζουν. Έτσι ο Όμιλος Ιατρικού Αθηνών με αίσθημα ευθύνης απέναντι στην κρισιμότητα των περιστάσεων και των δύσκολων ωρών που διανύει η χώρα, παραχωρεί δωρεάν με άμεση ισχύ στο Υπουργείο Υγείας μια από τις πέντε νοσηλευτικές μονάδες του στην Αθήνα, και συγκεκριμένα το Ιατρικό Περιστερίου, προκειμένου να τεθεί στην υπηρεσία του Εθνικού Συστήματος Υγείας.

O Δρ. Βασίλειος Αποστολόπουλος, διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Ιατρικού Αθηνών

Αξίζει να αναφερθεί πως το Ιατρικό Περιστεριού αποτελεί σήμερα μία από τις πιο σύγχρονες ιδιωτικές κλινικές της Αθήνας. Διαθέτει 60 κλίνες, 4 χειρουργικές αίθουσες και 6 κλίνες ΜΕΘ. Η μονάδα είναι εξοπλισμένη με βιοϊατρική τεχνολογία τελευταίας γενιάς και διαθέτει όλες τις ειδικότητες. Για την εξυπηρέτηση των αναγκών των ασθενών το Ιατρικό Περιστερίου, απασχολεί 203 εργαζόμενους πλήρους απασχόλησης και συνεργάζεται με 200 και πλέον καταξιωμένους γιατρούς όλων των ειδικοτήτων. Το ύψος της προσφοράς  ξεπερνάει τα 3 εκατ ευρώ.

Tο Ιατρικό Περιστερίου

Στόχος της προσφοράς αυτής, η οποία καλύπτει το διάστημα από σήμερα έως την 1/6/2020 (μια περίοδος ενδεικτική για την έκβαση της πανδημίας), είναι να συμβάλει στην αποδέσμευση κλινών από περιστατικά μη σχετιζόμενα με το COVID-19 από τα νοσοκομεία αναφοράς του ΕΣΥ. Η κλινική προσφέρεται σε πλήρη λειτουργία, στελέχωση και ετοιμότητα, ενώ οι ιδιωτικοί ασθενείς της θα διοχετευθούν στις υπόλοιπες νοσηλευτικές μονάδες του Ομίλου Ιατρικού Αθηνών.

Ο Δρ. Βασίλειος Αποστολόπουλος, διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Ιατρικού Αθηνών δήλωσε: «Ο Όμιλός μας εδώ και 36 χρόνια βρίσκεται πάντα δίπλα στην ελληνική κοινωνία. Ως ηγέτης του κλάδου και ως μοναδικός ελληνικών συμφερόντων όμιλος υγείας στη χώρα, στεκόμαστε την κρίσιμη αυτή στιγμή στο πλευρό των πολιτών, αλλά και του ελληνικού κράτους, λειτουργώντας με γνώμονα τις διαχρονικές αρχές και αξίες του Ομίλου, που έθεσε, από την πρώτη στιγμή λειτουργίας του, ο ιδρυτής του Γεώργιος Αποστολόπουλος».

 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Charity