10 χρόνια Save A Greek Stray με μια ξεχωριστή παράσταση στο Εθνικό Θέατρo

Ο σεβασμός που επιδεικνύει ο άνθρωπος για τα ζώα είναι ένδειξη πολιτισμού και συναισθηματικής νοημοσύνης, έννοιες άρρηκτα συνδεδεμένες με τη θεατρική τέχνη. Για το λόγο αυτό, η φιλοζωική οργάνωση, Save a Greek Stray(SGS), φιλοξενήθηκε, για μια βραδιά την περίοδο των γιορτών, στην παράσταση του Εθνικού Θεάτρου, Αιολική γη, του Ηλία Βενέζη, στη σκηνή «Μαρίκα Κοτοπούλη».

Αριστερά: Τάκης Τζαμαργιάς, Εριέττα Κούρκουλου-Λάτση, Γιάννης Μόσχος. Δεξιά: Άλκηστις Πρωτοψάλτη, Εριέττα Κούρκουλου

Η Save a Greek Stray είναι μια φιλοζωική, αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία που ιδρύθηκε από την Εριέττα Κούρκουλου-Λάτση με σκοπό την προστασία των ζώων. Η παράσταση του Εθνικού Θεάτρου, Αιολική γη, του Ηλία Βενέζη ήταν αφιερωμένη στη SAVE A GREEK STRAY (SGS) τιμώντας έτσι τη 10ετή φιλοζωική και κοινωνική της δράση.

Άλκηστις Πρωτοψάλτη, Εριέττα Κούρκουλου

Λίγα λόγια για την παράσταση: Κι όμως, δεν γράφονται με ίσιες γραμμές οι μοίρες των ανθρώπων. Η Αιολική Γη, μια παράσταση-αναπόληση της παιδικής αθωότητας αλλά και μνήμης του αποχωρισμού από τη γενέθλια γη της Μικρασίας λίγα χρόνια πριν την Μεγάλη Καταστροφή από την οποία συμπληρώνονται φέτος 100 χρόνια.

Από την παράσταση “Αιολική Γη” του Εθνικού Θεάτρου στη σκηνή «Μαρίκα Κοτοπούλη»

Ο Ηλίας Βενέζης, καταγράφει με νοσταλγία τις παιδικές αναμνήσεις του στις Κυδωνίεςτης Μικράς Ασίας από τις αρχές του 20ού αιώνα μέχρι το 1914, όταν άρχισαν οι πρώτοι διωγμοί.

Από την παράσταση “Αιολική Γη” του Εθνικού Θεάτρου στη σκηνή «Μαρίκα Κοτοπούλη»

Παίζουν (αλφαβητικά) Αλίκη Αλεξανδράκη, Κωνσταντίνος Γαβαλάς, Χαρά Μάτα Γιαννάτου, Μαρία Δελετζέ, Κωστής Καλλιβρετάκης, Θοδωρής Κατσαφάδος, Παναγιώτης Κατσώλης, Νίκος Καρδώνης, Γιασεμί Κηλαηδόνη, Κλεοπάτρα Μάρκου, Έλενα Μαρσίδου, Δημήτρης Μαύρος, Μάξιμος Μουμούρης, Δημήτρης Ντάσκας, Δημοσθένης Παπαδόπουλος, Χρήστος Παπαδόπουλος, Δημήτρης Παπανικολάου, Θανάσης Ραφτόπουλος, Τάσος Ροδοβίτης, Μιχάλης Συριόπουλος, Βικτώρια Φώτα, Γαλήνη Χατζηπασχάλη

Τάκης Τζαμαργιάς, Εριέττα Κούρκουλου-Λάτση, Γιάννης Μόσχος

 www.saveagreekstray.org https://www.facebook.com/saveagreekstray/ https://www.instagram.com/saveagreekstray/

Στην είσοδο του θεάτρου δέσποζε η αφίσα του Save A Greek Stray

 

 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Charity