Η Ένωση «Μαζί για το Παιδί» τιμά τους «Αφανείς» Πρωταγωνιστές

Με μια συγκινητική εκδήλωση στο Μουσείο Μπενάκη Πειραιώς το «Μαζί για το Παιδί» βράβευσε για το έργο τους την Αλίκη Τσιαμούρα και τον Λεωνίδα Κουρσούμη, αλλά και όσους υποστηρίζουν τις δράσεις της Ένωσης. Τα βραβεία απένειμε η Άννα Ψαρούδα-Μπενάκη, πρόεδρος της Ακαδημίας Αθηνών και πρώην πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων.

Αριστερά, η Αλεξάνδρα Μαρτίνου πρόεδρος της Ένωσης «Μαζί για το Παιδί» παραδίδει τιμητική διάκριση στον Ντίνο Κόκκαλη και δεξιά η Δούκισσα Νομικού παραλαμβάνει την τιμητική της διάκριση ως «Πρέσβειρα» της Ένωσης «Μαζί για το Παιδί» από την Μάρθα Βερνίκου.

Ιδιαίτερα συγκινητικές στιγμές βίωσαν όσοι παρευρέθησαν στην τελετή των Βραβείων της Ένωσης «Μαζί για το Παιδί», η οποία πραγματοποιήθηκε στο κατάμεστο αμφιθέατρο του Μουσείου Μπενάκη Πειραιώς.  Για το έργο τους και την προσφορά τους στο σωματείο τιμήθηκαν: η  Αλίκη Τσιαμούρα, πρόεδρος της «Ένωσης την Κυριών Δράμας» και ο Λεωνίδας Κουρσούμης, δημιουργός του «Παλαιοπωλείου των Αστέγων».

Η Άννα Ψαρούδα-Μπενάκη παραδίδει το βραβείο της «Έργο Ζωής» στην πρόεδρος της Ένωσης Κυριών Δράμας Αλίκη Τσιαμούρα.

Τα βραβεία «Έργο Ζωής» και «Μάθημα Ζωής» απένειμε η Άννα Ψαρούδα-Μπενάκη πρόεδρος της Ακαδημίας Αθηνών και πρώην πρόεδρος της Βουλής. Το κοινό χειροκρότησε θερμά την Αλίκη Τσιαμούρα για την πολύχρονη και πολύτιμη προσφορά της στην κοινωνία της Δράμας και τον Λεωνίδα Κουρσούμη ο οποίος συγκίνησε τους παρευρισκόμενους με την προσωπική του ιστορία.

Η Άννα Ψαρούδα-Μπενάκη με με τον Λεωνίδα Κουρσούμη, ο οποίος παρέλαβε το Βραβείο «Μάθημα Ζωής»

Η Αλεξάνδρα Μαρτίνου, πρόεδρος της Ένωσης «Μαζί για το Παιδί» ανέφερε: «Εξυμνούμε την αξία του εθελοντισμού και της προσφοράς». Είναι μια ξεχωριστή και συγκινητική ημέρα για την οικογένεια της Ένωσης η σημερινή ημέρα των Βραβείων «Μαζί για το Παιδί». Η φιλοσοφία της εκδήλωσης είναι να εξυμνήσει την αξία του εθελοντισμού και της προσφοράς. Τα βραβεία «Έργο Ζωής» και «Μάθημα Ζωής», απονέμονται σε προσωπικότητες που έχουν προσφέρει σημαντικό κοινωνικό έργο και με τον τρόπο ζωής τους είναι παράδειγμα για όλους εμάς», είπε κατά τον χαιρετισμό της η κυρία Μαρτίνου δίνοντας με αυτόν τον τρόπο το κοινωνικό αποτύπωμα της ξεχωριστής αυτής εκδήλωσης.

Η Πρόεδρος της Ένωσης «Μαζί για το Παιδί», Αλεξάνδρα Μαρτίνου παραδίδει τιμητική διάκριση στη Σόφη Δασκαλάκη-Μυτιληναίου

Αλίκη Τσιαμούρα, πρόεδρος της «Ένωσης Κυριών Δράμας»: «Η σημερινή βράβευση είναι απόδειξη για το έργο μας» Η κυρία Τσιαμούρα τιμήθηκε με το βραβείο «Έργο Ζωής». Το βραβείο που αντιπροσωπεύει την πολυετή και πολυσχιδή εθελοντική δράση σε ανθρώπους που έχουν αφιερώσει τη ζωή τους με αυταπάρνηση και ανιδιοτέλεια προσφέροντας υλική, πνευματική, ιατρική ή ηθική υποστήριξη στο συνάνθρωπο σε ανάγκη. Η πρόεδρος της «Ένωσης Κυριών Δράμας» συνεχίζει μαζί με τους συνεργάτες της να προσφέρει στις ευαίσθητες και ευπαθείς κοινωνικές ομάδες στήριξη με κάθε τρόπο αδιάκοπα επί τρεις δεκαετίες.

Η Πρόεδρος της Ένωσης «Μαζί για το Παιδί», Αλεξάνδρα Μαρτίνου παραδίδει τιμητική διάκριση στον Ντίνο Κόκκαλη

Λεωνίδας Κουρσούμης-Παλαιοπωλείο των Αστέγων: «Να στηρίξουμε τους συνανθρώπους μας που βιώνουν τη φτώχεια και τον κοινωνικό αποκλεισμό» Με το βραβείο «Μάθημα Ζωής» τιμήθηκε ο κύριος Λεωνίδας Κουρσούμης. Το βραβείο αυτό απονέμεται στους ανθρώπους που ξεπερνούν τις δυσκολίες της ζωής τους και προσφέρουν εθελοντικά στο «εμείς», συμβάλλοντας στην κοινωνική αναγέννηση του τόπου, ενώ αποτελούν παράδειγμα προς μίμηση.

Ο Γιώργος Χατζηνάσιος παραλαμβάνει τιμητική διάκριση από την Αλεξάνδρα Μαρτίνου

Η ζωή του κυρίου Λεωνίδα Κουρσούμη είναι άξια θαυμασμού. Μέσα στη δίνη της οικονομικής κρίσης, το 2016, μένει άνεργος και περιέρχεται σε κατάσταση αστεγίας για 18 μήνες. Ο κύριος Κουρσούμης δημιουργεί μαζί με άλλους δυο αστέγους το Παλαιοβιβλιοπωλείο των Αστέγων. Κατάφεραν να ιδρύσουν μια Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση με όραμα να βοηθήσουν και άλλους αστέγους.

Η Αλίκη Μαρτίνου παραλαμβάνει τιμητική διάκριση από την Έρρικα Οικονόμου (γενική γραμματέα της Ένωσης «Μαζί για το Παιδί»)

Χορηγοί, εθελοντές, «πρεσβευτές», καλλιτέχνες και ΜΜΕ τιμήθηκαν από το «Μαζί για το Παιδί» Στο πλαίσιο της τελετής τιμήθηκαν χορηγοί, πρεσβευτές, εθελοντές και ΜΜΕ που στήριξαν το έργο της Ένωσης «Μαζί για το Παιδί» τα προηγούμενα δύο χρόνια.

Η Δούκισσα Νομικού παραλαμβάνει την τιμητική της διάκριση ως «Πρέσβειρα» της Ένωσης «Μαζί για το Παιδί» από την Μάρθα Βερνίκου (μέλος του Δ.Σ. της Ένωσης).

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν και τιμήθηκαν: η «πρέσβειρα» της Ένωσης, Δούκισσα Νομικού και οι καλλιτέχνες Γιώργος Χατζηνάσιος και Γιώργος Θεοφάνους και Παυλίνα Βουλγαράκη. Μουσικός επίλογος Ο επίλογος της εκδήλωσης ήταν μελωδικός. Ο συνθέτης Γιώργος Θεοφάνους μετά την τιμητική του διάκριση από την Ένωση «Μαζί για το Παιδί» έπαιξε στο πιάνο το τραγούδι που έχει συνθέσει με τίτλο «Σ’αγαπώ». Τον συνόδευσαν με τις φωνές τους η Όλγα Βενετσιάνου και ο Βασίλης Πορφυράκης.

Εβελίνα Πετράκη, Κρίστυ Χατζηνικολάου

Η δημοσιογράφος, Σία Κοσιώνη παρουσίασε την τελετή των Βραβείων, η Pro Εvents παρείχε την τεχνική υποστήριξη της εκδήλωσης και το «Δειπνοσοφιστήριον» παρέθεσε δωρεάν cocktail.

Αναμνηστική φωτογραφία μετά το τέλος της εκδήλωσης των βραβείων της Ένωσης «Μαζί για το Παιδί».

Ο Γιώργος Θεοφάνους με την Όλγα Βενετσιάνου και τον Βασίλη Πορφυράκη “έντυσαν” μουσικά τον επίλογο της εκδήλωσης

Ο επίτιμος πρόεδρος της Ένωσης “Μαζί για το Παιδί” Χρήστος Μπαρτσόκας, ο Λεωνίδας Κουρσούμης ο οποίος τιμήθηκε με το Βραβεία “Μάθημα Ζωής” και ο αντιπρόεδρος της Ένωσης “Μαζί για το Παιδί” και διευθυντής της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας, Ευρωκλινική Παίδων, Ιωάννης Παπαδάτος

Το κατάμεστο από κόσμο αμφιθέατρο του Μουσείου Μπενάκη στην τελετή των βραβείων της Ένωσης “Μαζί για το Παιδί”

Λίγα λόγια για το Μαζί για το Παιδί: Το Μαζί για το Παιδί ξεκίνησε να λειτουργεί στην Ελλάδα το 1996. Πρόκειται για μια ένωση μη-κερδοσκοπικών σωματείων και ιδρυμάτων, που εργάζονται για την ευημερία περισσότερων από 30.000 παιδιών κάθε χρόνο εκ των οποίων τα 10.000 σε συστηματική βάση. Κύριος στόχος της Ένωσης είναι να προσφέρει βοήθεια σε παιδιά και νέους που αντιμετωπίζουν την φτώχεια, την αναπηρία, την κακοποίηση και την αρρώστια. Το 2016 τιμήθηκε με το Αργυρό Μετάλλιο της Ακαδημίας Αθηνών για την κοινωνική του προσφορά. Τα Σωματεία-μέλη του Μαζί για το Παιδί: Ίδρυμα «Η Παιδική Στέγη» • Ίδρυμα Κοινωνικής Εργασίας «Χατζηπατέρειον» – Κ.Α.Σ.Π. • Εταιρεία Προστασίας Σπαστικών •Πνοή-Φίλοι Εντατικής Θεραπείας Παιδιού• Οι Φίλοι του Παιδιού• Οι Φίλοι της Μέριμνας• Πανελλήνια Ένωση Αγώνα κατά του Νεανικού Διαβήτη (Π.Ε.Α.Ν.Δ.) •Κέντρο Ειδικών Ατόμων «Η Χαρά» •Σωματείο «Φίλοι του Θεοτόκος». Αγ. Θωμά 14 Αθήνα 115 27 | Τηλ.: 210 7482690 | Fax : 210 7482664 | E-mail: info@mazigiatopaidi.gr | http://www.mazigiatopaidi.gr| www.facebook.com/mazigiatopaidi |Twitter/Instagram: @mazigiatopaidi

Φωτό: Studio Panoulis

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Charity