Μια αξέχαστη καλοκαιρινή βραδιά στο Island από το σωματείο “Καλλιπάτειρα”

Tο Πανελλήνιο Αθλητικό Σωματείο Γυναικών "Καλλιπάτειρα" με  οικοδέσποινα τη λαμπερή και δυναμική πρόεδρό του, Κατερίνα Παναγοπούλου, διοργάνωσε μια μοναδική μουσική εκδήλωση στο Island με guest star την ταλαντούχα Ηρώ Σαΐα. Το σωματείο διαθέτει 17 παραρτήματα σε όλη την Ελλάδα, καθώς και πλούσιο έργο σε πολλλούς τομείς.

Η πρόεδρος του σωματείου "Καλλιπάτειρα", Κατερίνα Παναγοπούλου, με τον κουμπάρο της, Σταύρο Ξαρχάκο

Το καλοκαίρι μόλις αρχίζει και όμορφες καλλιτεχνικές εκδηλώσεις όπως αυτή που διοργάνωσε για την ενίσχυση των σκοπών του το σωματείο “Καλλιπάτειρα” στο Island στη Βάρκιζα αποτελεί το καλύτερο ξεκίνημα για τη σεζόν. Ήταν μια ιδιαίτερα γλυκιά βραδιά και το δροσερό αεράκι αποτέλεσε πολύτιμο σύμμαχο. Στην υποδοχή βρισκόταν η πρόεδρος του σωματείου, Κατερίνα Παναγοπούλου. Το “παρών” έδωσαν προσωπικότητες από διάφορους χώρους και βέβαια σύσσωμο το Διοικητικό Συμβούλιο του σωματείου, καθώς και δεκάδες  μέλη του που ταξίδεψαν ειδικά για την εκδήλωση από όλη την Ελλάδα.

Ηρώ Σαΐα, Κατερίνα Παναγοπούλου, Έμη Λιβανίου

Στη σκηνή που είχε στηθεί ειδικά η ταλαντούχα Ηρώ Σαΐα με την κρυστάλλινη φωνή της, πλαισιωμένη από εννεαμελή ορχήστρα, ερμήνευσε  αξέχαστες επιτυχίες σε ένα νοσταλγικό ταξίδι πίσω στο χρόνο. Στο πρώτο τραπέζι ο σύζυγός της, Σταύρος Ξαρχάκος, δε σταμάτησε να τη θαυμάζει και να την χειροκροτεί.

Τζόρτζ Νίκολας, Μάιρα και Νίκος Τσαβλίρης, Κατερίνα Παναγοπούλου

Στον σύντομο αλλά ιδιαίτερα ουσιαστικό λόγο της η Κατερίνα Παναγοπούλου αναφέρθηκε στο σημαντικό έργο που επιτελεί το Πανελλήνιο Αθλητικό Σωματείο Γυναικών “Καλλιπάτειρα” επί 47 συναπτά έτη για την ενίσχυση της θέσης των γυναικών στον χώρο του αθλητισμού, αλλά και τη γενικότερη προσφορά του στο κοινωνικό σύνολο. Την εκδήλωση παρουσίασε η δημοσιογράφος και αντιπρόεδρος του Σωματείου, Έμη Λιβανίου.

Η Κατερίνα Παναγοπούλου ανάμεσα στην εγγονή της Κατερίνα Ιωαννίδη και τη νύφη της Νάνσυ Νικολακοπούλου

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ:  Η «Καλλιπάτειρα» ιδρύθηκε το 1976 από τη γιατρό Ελευθερία Κούσουλα (μητέρα του Βαλκανιονίκη Γιάννη Κούσουλα) και πήρε το όνομά της από την αρχαία Καλλιπάτειρα, θυγατέρα του Ολυμπιονίκη Διαγόρα του Ρόδιου, αδελφή, μητέρα και θεία Ρόδιων Ολυμπιονικών, η οποία προκειμένου να είναι παρούσα στο θρίαμβο του γιού της Πεισίροδου που αγωνιζόταν στην πάλη, αψήφησε την απαγόρευση εισόδου γυναικών στα στάδια (τιμωρούνταν με θάνατο) και παρακολούθησε τους αγώνες μεταμφιεσμένη σε γυμναστή. Σήμερα το σωματείο διαθέτει 17 παραρτήματα σε όλη την Ελλάδα με 4,5 χιλιάδες γυναίκες-μέλη και στηρίζει κάθε προσπάθεια γύρω από τον αθλητισμό, τον πρωταθλητισμό, τον εθελοντισμό και τον πολιτισμό.

Μάγδα Λιβέρη, Σίμος Σιδηρόπουλος

Αξίζει να αναφερθεί πως η ”Καλλιπάτειρα” έχει παραδώσει μέχρι σήμερα δυο στάδια, ένα στις Σάπες και ένα στο Κιλκίς, καθώς και 45 γήπεδα ποδοσφαίρου 5Χ5 και αίθουσες μυϊκής ενδυνάμωσης, κυρίως σε απομακρυσμένες και ευαίσθητες οικονομικά περιοχές της περιφέρειας. Μεταξύ αυτών περιλαμβάνεται και ο εξοπλισμός αίθουσας στο Καυτατζόγλειο στάδιο, όπου προπονούνται οι αθλητές με αναπηρίες.

Ρούλα Λινάτσα, Έμη Λιβανίου

Αν και οι δράσεις του σωματείου περιστρέφονται κυρίως γύρω από τον αθλητισμό διαπιστώνοντας τις σοβαρές συνέπειες της οικονομικής κρίσης η “Καλλιπάτειρα” επέκτεινε τη δραστηριότητά της και στον τομέα της Κοινωνικής Αλληλεγγύης. Έτσι, μεταξύ άλλων, έχει πραγματοποιήσει δωρεά απινιδωτή και υπολογιστών στην Παιδιατρική Κλινική του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Ιωαννίνων. Επίσης, έσοδα από εκδηλώσεις της έχουν διατεθεί για την αγορά ιατρικού εξοπλισμού στην Γ’ Παιδιατρική Κλινική του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης, για τις ανάγκες των Νοσοκομείων Πρέβεζας και Άρτας και για τις ανάγκες της Μαιευτικής Κλινικής του Νοσοκομείου Άρτας.

Χάρης Τσιμόγιαννης, Κατερίνα Παναγοπούλου, Αφροδίτη Πλακιωτάκη, Ζόζεφ και Μαζντ Σαμάν

Ζανέτ Καλαντζάκου, Φάνη Πάλλη-Πετραλιά, Άντζελα Βαγιωνή

Κωνσταντίνα Ψύλλα, Χριστιάνα Καίσαρη

Μαρίνα Καποπούλου Δαρεία Σπυρίδη

Μάγδα Λιβέρη, Μαρία Σταυρίδη, Γιάννα Οικονόμου, Όλγα Καρντασίδη

Κατερίνα Παναγοπούλου, Αλέξανδρος και Ράνια Σούτου

Τζορτζ Νίκολας, Γιώργος Τανισκίδης, Σταύρος Ξαρχάκος

Όλγα Πρωτόπαππα, Γιάννης Τρίκαρδος, Χριστιάνα Καίσαρη

Μαζντ και Ζόζεφ Σαμάν

Κατερίνα Παναγοπούλου, Τζορτζ Νίκολας, Φάνη Πάλλη-Πετραλιά

Δέσποινα Πορτοκάλη, Τάσος Συμεωνίδης, Κατερίνα Παναγοπούλου

Παναγιώτης Τόμπρας, Φανή Λεβέντη

Λίτσα Λάβδα

Άντζελα Βαγιωνή, Ζανέτ Καλαντζάκου

 

Τζοβάνα Ναχμία, Κορίνα Καμμένου

Αμαλία Χατζηευθυμίου Τίνη και Νίκος Ουραηλίδης Στέλλα Παπαδάκη

Αλέξανδρος Μωραιτάκης Ρίτα Πικρού-Μωραϊτάκη

Πέγκυ Φιλίππου, Χριστίνα Ασημακοπούλου, Νάνσυ Νικολακοπούλου

Φώφη Κομποσιώρα, Λέιλα Νεοφύτου, Αμαλία Χατζηευθυμίου, Κατερίνα Παναγοπούλου

Αναστασία Ζαννή, Έλενα Κουλαουζίδου, Ντάνα Στασινού

Λία Παναγοπούλου Κατερίνα Γιαννέτου

Δέσποινα Πορτοκάλη

Η Μαρία Μανουσάκη (δεύτερη από αριστερά), η Κατερίνα Παναγοπούλου και η Έμη Λιβανίου με μέλη φίλους της “Καλλιπάτειρας”

Έφη Παπαστύλου

Γιάννης Καζανίδης, Βάνα Μπάρμπα

Σίμος Σιδηρόπουλος, Σουζάνα Χατζηβασιλείου

Βούλα Σαραντέα, Νίκη Παξιμαδάκη

Ιωάννα Καρυοφύλλη

Η Έμη Λιβανίου με την κόρη της, Αλεξάνδρα

Η Κατερίνα Παναγοπούλου με την εγγονή της Κατερίνα

Η Ηρώ Σαΐα γοήτευσε τους πάντες με την ερμηνεία της

Η Ηρώ Σαΐα γοήτευσε τους πάντες με την ερμηνεία της

Η Ηρώ Σαΐα αφιερώνει ένα τραγούδι στο σύζυγό της Σταύρο Ξαρχάκο

 

Photo: Studio Panoulis και Papadakispress

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Charity