Το 33ο Ετήσιο Συνέδριο Leadership 100 στη Φλόριντα συγκέντρωσε την ελίτ της ομογένειας

Η επιχειρηματική «ελίτ» της ομογένειας στην Αμερική έδωσε το «παρών» στο 33ο Ετήσιο Συνέδριο Leadership 100, το οποίο πραγματοποιήθηκε πριν από λίγες ημέρες στο The Ritz-Carlton, Naples, στη Νάπολη της Φλόριντα. Μεταξύ των προσκεκλημένων μελών ήταν και η Κατερίνα Παναγοπούλου, πρόεδρος της «Καλλιπάτειρας» και εθνική πρέσβης της Ελλάδας στο συμβούλιο της Ευρώπης για τον Αθλητισμό, την Ανοχή και το Ευ Αγωνίζεσθα

Η Κατερίνα Παναγοπούλου στο επίσημο δείπνο με τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής Ελπιδοφόρο, τον Στρατηγό Ανδρέα Πόππα, ενώ στα δεξιά της κάθεται ο Δρ Λεωνίδας Πλατανιάς
Σύμφωνα με τον Πρόεδρο του Leadership 100, Δημήτριο Γ. Λογοθέτη, το 33ο Ετήσιο Συνέδριο Leadership 100, το οποίο πραγματοποιήθηκε στο The Ritz-Carlton, Naples στη Νάπολη της Φλόριντα, σημείωσε ρεκόρ συμμετοχών με 725 μέλη και προσκεκλημένους. Κατά τη διάρκεια του συνεδρίου τιμήθηκε και η 40η επέτειος δημιουργίας του Οργανισμού «Leadership 100» υπό την αιγίδα της Αρχιεπισκοπής Αμερικής.
Ο κ. Λογοθέτης ήταν για έναν ακόμα λόγο χαρούμενος: για τη δημιουργία μιας ξεχωριστής έκθεσης με τίτλο: «Leadership 100, 1984 έως 2024, 40 χρόνια φιλανθρωπικής υπηρεσίας», η οποία θα φιλοξενηθεί έως τον Μάιο του 2024 στο Ελληνικό Μουσείο στο Σικάγο.

Αξίζει να αναφέρουμε πως το Leadership 100 αποτελεί κινητήρια δύναμη για την ανάπτυξη και την καλλιέργεια νέων προγραμμάτων που προωθούν την Ορθοδοξία και τον Ελληνισμό. Ιδιαίτερη μνεία θα πρέπει να γίνει για την ομιλία του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Ελπιδοφόρου, η οποία μετέδωσε το μήνυμα της αγάπης, της φιλανθρωπίας, της αλληλεγγύης αλλά και της ενότητας για όλους τους Έλληνες σε ολόκληρο τον κόσμο. Ταυτόχρονα ο Αρχιεπίσκοπος εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του για τον ζωτικό ρόλο του οργανισμού Leadership 100 στην υποστήριξη της Εκκλησίας κατά τη διάρκεια της σαραντάχρονης ιστορίας του, τονίζοντας την προσφορά των ιδρυτών του.

O Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος

Μεταξύ των σημαντικών ομιλητών του συνεδρίου ήταν: ο στρατηγός Ανδρέας Πόππας, διοικητής της Διοίκησης Στρατού των ΗΠΑ, ο Δρ. Λεωνίδας Πλατανιάς, διευθυντής του Robert H. Lurie Comprehensive Cancer Center και καθηγητής στην Ιατρική Σχολή Feinberg του Πανεπιστημίου Northwestern, η Ματίνα Κολοκοτρώνη Chief Operating Officer, Sacramento Kings, ο Δρ. Θεόδωρος Τέκνος, πρόεδρος και επιστημονικός διευθυντής του Κέντρου Καρκίνου UH Seidman και καθηγητής στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Case Western Reserve του Κλίβελαντ, ο διάκονος Μάρεκ Σιμόν, εκτελεστικός διευθυντής, και οι Μαρία Τσαρνάς και Κρις Κοντομάρης, της Ορθόδοξης Χριστιανικής Κοινότητας (OCF), καθώς και μια σειρά ακόμα ξεχωριστών προσωπικοτήτων.

Η Κατερίνα Παναγοπούλου με τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής Ελπιδοφόρο, τον Στρατηγό Ανδρέα Πόππα, ενώ στα δεξιά της κάθεται ο Δρ Λεωνίδας Πλατανιάς

Η Κατερίνα Παναγοπούλου, πρόεδρος της «Καλλιπάτειρας» και εθνική πρέσβης της Ελλάδας στο συμβούλιο της Ευρώπης για τον Αθλητισμό, την Ανοχή και το Ευ Αγωνίζεσθαι ως μέλος του Οργανισμού ήταν προσκεκλημένη στις εργασίες του συνεδρίου, καθώς και στο επίσημο δείπνο, το οποίο επίσης φιλοξενήθηκε στο The Ritz-Carlton.

Αριστερά, ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος και στην άκρη δεξιά ο Δημήτριος Γ. Λογοθέτης και η Paulette Poulos απονέμουν το Βραβείο Αριστείας Leadership 100 στους: Δρ Θεόδωρο Τέκνο, Δρ Λεωνίδα Πλατανιά, Ματίνα Κολοκοτρώνη και Στρατηγό Ανδρέα Π. Πόππα, στο μεγάλο δείπνο του Leadership 100.

Ο κ. Λογοθέτης, ο οποίος επανεξελέγη για δεύτερη διετή θητεία, δήλωσε: «Ζήσαμε ένα χαρούμενο και συναρπαστικό συνέδριο με εμπνευσμένους ομιλητές και ρεκόρ συμμετοχών, ιδιαίτερα μεταξύ των νέων επαγγελματιών μελών μας και των προσκεκλημένων τους, στο οποίο θέσαμε τους ενιαίους στόχους μας για τα επόμενα 40 χρόνια και μετά».
Το συνέδριο ολοκληρώθηκε με θεία λειτουργία, στην οποία χοροστάτησε ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής, στον Ιερό Ναό της Αγίας Αικατερίνης στη Νάπολη της Φλόριντας.
Οι σύνεδροι, ανανέωσαν το ραντεβού τους για του χρόνου, για ένα ακόμα εποικοδομητικό και επιτυχημένο συνέδριο.
Λίγα λόγια για το Leadership 100. 
Το 1984, υπό την καθοδήγηση του τότε Αρχιεπισκόπου Αμερικής Ιακώβου, δημιουργήθηκε το Leadership 100 ως ταμείο δωρεάς της Ελληνικής Ορθόδοξης Αρχιεπισκοπής, μέσω του οποίου οι Έλληνες Ορθόδοξοι ηγέτες κλήθηκαν να δεσμευτούν να προσφέρουν 10.000 $ ετησίως έναντι συνολικού ποσού 100.000 $ ο καθένας για τη διατήρηση της ζωής στις διακονίες της Εκκλησίας.
Σήμερα, το Leadership 100, που μετονομάστηκε σε The Archbishop Iakovos Leadership 100 Endowment Fund ως αναγνώριση του οράματος του Αρχιεπισκόπου Ιακώβου, είναι ένα ξεχωριστό ταμείο που υποστηρίζει τις ανάγκες που είναι σε προτεραιότητα της Ελληνικής Ορθόδοξης Αρχιεπισκοπής Αμερικής, ενώ ταυτόχρονα είναι αφιερωμένο στην προώθηση της ορθόδοξης πίστης και των ελληνικών ιδεωδών στην Αμερική.

H αρχική συμμετοχή των 100 μελών σύντομα συμπληρώθηκε και το Leadership 100 «ανέβασε τον πήχη» και αυξήθηκε προοδευτικά σε 300 μέλη, στη συνέχεια έγιναν 600 και όπως ήταν αναμενόμενο νέα μέλη συνέχισαν να  προστίθενται με την πάροδο των ετών αυξάνοντας τον αριθμό τους. Η συμμετοχή περιλαμβάνει ένα ευρύ φάσμα Ελληνορθόδοξων ηγετών, ανδρών και γυναικών κάθε ηλικίας από κάθε τομέα. To Leadership 100 αποτελεί κινητήρια δύναμη για την ανάπτυξη και την καλλιέργεια νέων προγραμμάτων που προωθούν την Ορθοδοξία και τον Ελληνισμό.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Charity