30 χρόνια «Ελπίδα»-10 Χρόνια Μαίρη Καντράντζου, ένα μεγάλο πολιτιστικό γεγονός στο Σούνιο

Ένα συγκλονιστικό πολιτιστικό και ανθρωπιστικό γεγονός με παγκόσμια απήχηση, πραγματοποιήθηκε από το σωματείο «ΕΛΠΙΔΑ - Σύλλογος Φίλων Παιδιών με καρκίνο»» και τη διεθνούς φήμης σχεδιάστρια μόδας Μαίρη Κατράντζου, με αφορμή τα 30 χρόνια από την ίδρυση του «ΕΛΠΙΔΑ», στον αρχαιολογικό χώρο του Ναού του Ποσειδώνα στο Σούνιο.

Μαίρη Καντράντζου, Μαριάννα Βαρδινογιάννη

Η πρόεδρος του Σωματείου «ΕΛΠΙΔΑ – Σύλλογος Φίλων Παιδιών με καρκίνο» Μαριάννα Βαρδινογιάννη μαζί με τη Μαίρη Κατράντζου υποδέχτηκαν 500 κορυφαίες προσωπικότητες από την Ελλάδα και το εξωτερικό, σε μια μοναδική βραδιά που τίμησε και υπογράμμισε την αξία του αρχαίου ελληνικού πολιτισμού μέσα από τα ιδεώδη του ανθρωπισμού αλλά και του μεγάλου, του ωραίου και του αληθινού.

Μαριάννα Γουλανδρή, Αριέττα Βαρδινογιάννη, Μαριάννα Βαρδινογιάννη, Χριστιάννα Γουλανδρή

Οι κυρίες Βαρδινογιάννη και Κατράντζου ένωσαν τις δυνάμεις τους για να στείλουν από κοινού ένα παγκόσμιο μήνυμα κατά του παιδικού καρκίνου, αφού η κορυφαία στιγμή της βραδιάς ήταν όταν αποθεραπευμένα παιδιά της «ΕΛΠΙΔΑΣ», που έχουν καταφέρει να βγουν νικητές στον αγώνα της ζωής, ανέβηκαν στην πασαρέλα και περπάτησαν κρατώντας ο ένας το χέρι του άλλου χαρίζοντας απλόχερα την ελπίδα καθώς το παράδειγμα τους αποδεικνύει ότι ο παιδικός καρκίνος μπορεί να νικηθεί.

Χάλα Χούρι, Ανούσκα Ραφαήλ

Η κολεξιόν της Μαίρης Κατράντζου για την Άνοιξη – Καλοκαίρι 2020 ήταν εμπνευσμένη εξολοκλήρου από τον αρχαίο ελληνικό πολιτισμό και συγκεκριμένα από τις ιδέες που γεννήθηκαν στην αρχαία Ελλάδα την εποχή του 5ου αιώνα π.Χ και από τους Έλληνες φιλοσόφους και μαθηματικούς (Σωκράτη, Ευκλείδη, Πυθαγόρα).

Τα κομμάτια της made to measure συλλογής, πραγματικά έργα τέχνης ήταν σε απόλυτη αρμονία με τον χώρο Τη μουσική επένδυση της εκδήλωσης υπέγραψε ο διεθνούς φήμης Έλληνας συνθέτης Βαγγέλης Παπαθανασίου ειδικά για τη βραδιά δημιουργώντας μια μοναδική ατμόσφαιρα που μετέφερε το κοινό στην αρχαία Ελλάδα.

Αθανασία Μαρινάκη, Αλίνι Σπανού, Ντόρα Δημοπούλου

Ο Οίκος Bulgari είχε φέρει κοσμήματα από το εξωτερικό τα οποία για πρώτη φορά μεταφέρθηκαν για επίδειξη μόδας. Αξίζει να σημειωθεί ότι είναι πρώτη φορά που το Υπουργείο Πολιτισμού παραχωρεί αρχαιολογικό χώρο για την πραγματοποίηση τέτοιας εκδήλωσης, στηρίζοντας με μεγάλη ευαισθησία τους σκοπούς του Σωματείου «ΕΛΠΙΔΑ» και τον αγώνα κατά του παιδικού καρκίνου.

Ρόη και Τίτη Αποστιολοπούλου

Όλα τα έσοδα από την εκδήλωση θα διατεθούν για τις ανάγκες της Ογκολογικής Μονάδας Παίδων «Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη – ΕΛΠΙΔΑ», και συγκεκριμένα για την αναβάθμιση της Μονάδας σε Κέντρο Αριστείας μέσα από την αγορά νέων μηχανημάτων και μέσα από διεθνείς συνεργασίες όπως με το Dana Farber Cancer Institute του Πανεπιστημίου του Harvard.

Φίλιππος Λαιμός, Γιώργος Γουλανδρής

Το «παρών» ανάμεσα σε άλλους έδωσαν η Α. Ε. Βασίλισσα Sheikha Nayla bint Hamad al Khalifa, η Πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής κυρία Φώφη Γεννηματά, η Βασίλισσα Άννα Μαρία, η Πριγκίπισσα Τατιάνα, η Kerry Kennedy, η Πριγκίπισσα Αικατερίνη της Σερβίας, οι κυρίες Χριστιάννα Γουλανδρή, Μαριάννα Γουλανδρή, η Ευγενία Νιάρχου, η οποία μάλιστα περπάτησε στην πασαρέλα, η Sabine Getty, 200 δημοσιογράφοι από ολόκληρο τον κόσμο από τα μεγαλύτερα διεθνή δίκτυα.

Μαριάννα Βαρδινογιάννη, Ευγενία Νιάρχου

Το Σωματείο «ΕΛΠΙΔΑ – Σύλλογος Φίλων Παιδιών με καρκίνο» ευχαριστεί θερμά τους μεγάλους χορηγούς της εκδήλωσης Εθνική Τράπεζα και Mastercard, όπως και τις εταιρείες που στήριξαν με όλες τους τις δυνάμεις αυτή την προσπάθεια και συγκεκριμένα: την Aegean, τον Όμιλο Ν. Δασκαλαντωνάκη – Grecotel, όπως και το Cape Sounio Grecotel Exclusive Resort. Επίσης ευχαριστούμε για τις ευγενικές τους χορηγίες τους: BULGARI, Marianna G, Common Seas, Swarovski,

Μαριάννα Βαρδινογιάννη, Sabine Getty

aaMir τον όμιλο Panas Sophisticated Hospitality, Ασφάλειες Μινέττα, Four Seasons Athens, Wella Greece, Callista, Hertz, Όλυμπος, Cobalt Music, Lexus, Attica, Chandris Hotels, Mac Cosmetics Greece, Fresh Patisserie, Ancient Greek Sandals, KORRES, EnnyMonaco, Δειπνοσοφιστήριο, Fashion Workshop by Vicky Kaya, Racing Engineering,

Μάγια Μαρτίνου, Ευγενία Νιάρχου

The Margi Hotel, DTales Creative Agency, Βίκος, Ever Eden Beach Resort Hotel, Τσάνταλη, METAXA, Aegeon Beach Hotel, NYXI NYXI, STAR, STUDIO 7, PAVLOS, BHMAGAZINO, HELLO, JAR by Sweet Mates, GREY GOOSE, LOUD & CLEAR, KACAYIAS, PAPADAKIS και STEFANAKIS TOURS.

Λάουρα Μακροπούλου, Έμιλυ Βαφειά

Ανούσκα και Μαρίνα Ραφαήλ

Ράντα Γκαντούρ, Ράνα Ζέιν

Ελένη Μαρινοπούλου, Άννα Αγγελικούση

Λάουρα Λαλαούνη,Mahassin Al Khashlok

Χρύσανθος Πανάς, Αικατερίνη Καντράντζου, Σταυρούλα Σαλούτση, Αχιλλέας Τσάλτας

Μπάρμπαρα και Ειρήνη Δανελιάν

Μαρία Παπαθανασίου, Χριστίνα Φιλιαγκουρίδου, Νίκη Κουτσιανά

Έμιλυ Βαφειά, Αλίνα Μινέττα, Νούλη Μανώλη, Αλεξάνδρα Τσαβλίρη

Χριστιάνα Γουλανδρή, Μαριάννα Βαρδινογιάννη, Κέρι Κένεντι

Ελένη Δρακοπούλου, Μαρίλη Γλύπτη-Κανελλάκη

Χριστιάννα, Μαριέττα και Γιώργος Γουλανδρής

Χρυσή Βαρδινογιάνη, Ταλίν Τζανικιάν

Ελένη και Αθηνά Σκούρα, Γιώργος Ντάβλας

Ελίνα Βασιλάκη, Άντυ Τουρνικιώτη

Η Θέμις Ζουγανέλη ανάμεσα στην Τατιάννα Μπλάτνικ και τη μητέρα της

Λώρα Τσουκαλά, Χρυσή Βαρδινογιάννη, Νάσια Θανοπούλου

Evangelo Bousis, Bianca Brandolini, Noor Fares

Φίλιππος Λαιμός, Μαριάννα Γουλανδρή-Λαιμού

Άποψη από την επίδειξη

Άποψη από την επίδειξη

Άποψη από την επίδειξη

Άποψη από την επίδειξη

Άποψη από την επίδειξη

Η Μαίρη Καντράντζου, η Μαριάννα Γουλανδρή και η Μαριάννα Βαρδινογιάννη ανάμεσα στα παιδιά της «Ελπίδας» με φόντο τον ναό του Ποσειδώνα στο Σούνιο

Άποψη από τη επίδειξη

Τα παιδιά της «Ελπίδας» δημιούργησαν μια συγκινητική αλυσίδα

 

Φωτό: Studio Panoulis

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Charity