H Brigitte Macron στην Ογκολογική Μονάδα Παίδων «Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη-ΕΛΠΙΔΑ»

Τη σύζυγο του Προέδρου της Γαλλικής Δημοκρατίας Brigitte Macron συνόδευε η σύζυγος του πρωθυπουργού Μαρέβα Μητσοτάκη. Τις δύο κυρίες υποδέχτηκαν η πρόεδρος του Σωματείου «ΕΛΠΙΔΑ-Σύλλλγος Φίλων Παιδιών με καρκίνο Μαριάννα Βαρδινογιάννη και ο κοινός διοικητής των Νοσοκομείων Παίδων «Η ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ» και «Π.&Α. Κυριακού» Μανώλης Παπασάββας.

Η Brigitte Macron τοποθετεί το Αστέρι με το όνομά της στον Τοίχο των Αστεριών της ΕΛΠΙΔΑΣ

Τα παιδιά της Ογκολογικής Μονάδας είχαν ετοιμάσει χειροτεχνίες για τις δύο κυρίες αφιερωμένες στη διαχρονική φιλία ανάμεσα στην Ελλάδα και τη Γαλλία, τις οποίες τους παρέδωσε εκ μέρους των παιδιών η Μαριάννα Βαρδινογιάννη.

Μαρέβα Μητσοτάκη, Brigitte Macron, Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη στον Τοίχο των Αστεριών της ΕΛΠΙΔΑΣ

Η κυρία Βαρδινογιάννη υποδέχτηκε την κυρία Macron και μιλώντας της στα γαλλικά ανέφερε: «Είναι μεγάλη τιμή και μεγάλη χαρά να σας υποδεχόμαστε σήμερα στην Ογκολογική μας Μονάδα. Η παρουσία της Πρώτης Κυρίας της Γαλλικής Δημοκρατίας  Brigitte Macron, την οποία έχω την μεγάλη τιμή να μπορώ να αποκαλώ «αγαπημένη φίλη» αποτελεί μια σπουδαία στιγμή στην ιστορία της ΕΛΠΙΔΑΣ… Η κυρία Macron είναι μια πραγματική φίλη της χώρας μας και με τη στάση και το παράδειγμά της ενισχύει τους ιστορικούς δεσμούς φιλίας που συνδέουν την Ελλάδα και την Γαλλία. Αγαπημένη μου Brigitte, από τα βάθη της καρδιάς μου σε ευχαριστώ για την σημερινή σου παρουσία στο πλευρό των παιδιών της ΕΛΠΙΔΑΣ και των οικογενειών τους. Τα λόγια είναι φτωχά για να εκφράσω τη βαθιά μου ευγνωμοσύνη και τη συγκίνησή μου που βρίσκεσαι σήμερα μαζί μας».

Brigitte Macron, Μαριάννα Βαρδινογιάννη

Ιδιαίτερες ευχαριστίες απηύθυνε η κυρία Βαρδινογιάννη και στην Μαρέβα Μητσοτάκη για την πολύτιμη στήριξή της στο έργο της «ΕΛΠΙΔΑΣ»: Νιώθω βαθιά συγκίνηση γιατί η κυρία Μητσοτάκη, εδώ και πολλά χρόνια, με τιμά με την πολύτιμη και ειλικρινή φιλία της. Γνωρίζω καλά την μεγάλη της καρδιά και την αγάπη της για τα παιδιά. Αγαπημένη μου Μαρέβα, νιώθω απέραντη ευγνωμοσύνη για τη σημερινή σου παρουσία και τη διαχρονική σου στήριξη. Η συμπαράσταση σου στον αγώνα μας είναι ανεκτίμητη και σε ευχαριστώ θερμά!». Σε ένδειξη ευγνωμοσύνης η κυρία Βαρδινογιάννη επέδωσε στις δύο κυρίες ένα στεφάνι από ελιάς και το άγαλμα της «ΕΛΠΙΔΑΣ» με την μητέρα που κρατά στην αγκαλιά της ένα παιδί, λέγοντας: «Η σημερινή ημέρα αποτελεί μια ημέρα ορόσημο για την ΕΛΠΙΔΑ, αλλά και την χώρα μας γιατί στέλνουμε από κοινού ένα δυνατό μήνυμα πως ο παιδικός καρκίνος μπορεί και πρέπει να νικηθεί».

H Brigitte Macron και η Μαριάννα Βαρδινογιάννη με την μικρή Λουίζα

Η κυρία Macron έδειξε πολύ μεγάλο ενδιαφέρον για το έργο που επιτελείται στην Ογκολογική Μονάδα και ζήτησε να ενημερωθεί αναλυτικά για τον τρόπο λειτουργίας της Μονάδας, συγχαίροντας με θερμά λόγια την κυρία Βαρδινογιάννη για τον αγώνα και την προσφορά της ενάντια στον παιδικό καρκίνο. «Το έργο που επιτελείτε είναι συγκλονιστικό» ανέφερε χαρακτηριστικά η κυρία Macron, η οποία ενδιαφέρθηκε ιδιαίτερα για τις τελευταίες μεθόδους αντιμετώπισης του καρκίνου και συγκεκριμένα για τον τρόπο λειτουργίας του Κέντρου Κυτταρικής και Γονιδιακής Θεραπείας που λειτουργεί στην Ογκολογική Μονάδα.

Μαρέβα Μητσοτάκη, Μαριάννα Βαρδινογιάννη, Brigitte Macron, Μανώλης Παπασάββας

Μάλιστα, η κυρία Macron ανέφερε πως και στη Γαλλία η γονιδιακή θεραπεία αποτελεί την πιο σύγχρονη μέθοδο αντιμετώπισης του παιδικού καρκίνου και πρότεινε να συνεργαστούν οι δύο χώρες στον τομέα αυτόν. Αμέσως, μετά οι δύο κυρίες τοποθέτησαν στον «Τοίχο των Αστεριών της ΕΛΠΙΔΑΣ» τα αστέρια με τα ονόματα τους και στη συνέχεια ξεναγήθηκαν στους χώρους του Νοσοκομείου.

Κατά την επίσκεψη τους στο σχολείο της Ογκολογικής Μονάδας, η κυρία Macron εντυπωσιάστηκε με τα έργα των παιδιών και το έργο των εκπαιδευτικών που χαρίζουν ελπίδα στα παιδιά. Ιδιαίτερα συγκινητική ήταν η στιγμή όταν η μικρή Λουίζα που νοσηλεύεται στην Ογκολογική Μονάδα Παίδων θέλησε αυθόρμητα να χαιρετίσει τις κυρίες. Μαζί με τον πατέρα της, η μικρή Λουίζα συνομίλησε με την κυρία Macron, την κυρία Βαρδινογιάννη και την κυρία Μητσοτάκη οι οποίες με πολλή αγάπη και τρυφερότητα της έδωσαν δύναμη και κουράγιο στον μεγάλο της αγώνα και της ευχήθηκαν σύντομα να είναι υγιής και να μπορέσει να επιστρέψει στο σπίτι της, στην οικογένεια και στους φίλους της.

H Brigitte Macron και η Μαριάννα Βαρδινογιάννη στην είσοδο της Ογκολογικής Μονάδας

 

Photo: Studio Panoulis

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Charity