Σπίτι του MANA: 5 χρόνια προσφοράς σε γυναίκες με κάθε μορφής γυναικολογικό καρκίνο

Με αφορμή τα 5 χρόνια λειτουργίας του o Μη Κερδοσκοπικός Οργανισμός το "Σπίτι του ΜΑΝΑ", ο οποίος παρέχει από το 2018 δωρεάν εξατομικευμένες υπηρεσίες φροντίδας και υποστήριξης (31 είδη υπηρεσιών σε περισσότερα από 347 άτομα) σε γυναίκες με κάθε μορφής γυναικολογικό καρκίνο, πραγματοποίησε μια υψηλών προδιαγραφών φιλανθρωπική εκδήλωση στο ξενοδοχείο Μεγάλη Βρεταννία.

Ελίνα Σμπώκου, Randa Ghandour, Αρετή Δαλακούρα, Houda Ghandour, Sophie Axiotades ετοιμάζονται να σβήσουν τα κεράκια για τα 5 χρόνια του Οργανισμού Σπίτι του ΜΑΝΑ

Γέμισε το ball room του ξενοδοχείου Μεγάλη Βρετανία από 200 και πλέον φίλες του Μη Κερδοσκοπικού Οργανισμού Σπίτι του ΜΑΝΑ, οι οποίες θέλησαν με την παρουσία τους να στηρίξουν το σπουδαίο έργο του συλλόγου και της προέδρου του Randa Ghandour (Ράντα Γκαντούρ).

Sophie Axiotiades, Αρετή Δαλακούρα, Randa Ghandour, Houda Ghandour, Ελίνα Σμπώκου

Μια ζεστή αγκαλιά και πολύπλευρη στήριξη για όλες εκείνες τις γυναίκες που υποφέρουν από κάθε μορφής γυναικολογικό καρκίνο παρέχει τα τελευταία 5 χρόνια το Σπίτι του ΜΑΝΑ. Αξίζει να αναφερθεί ότι από τον Ιανουάριο του 2018 παρέχει δωρεάν εξατομικευμένες υπηρεσίες φροντίδας και υποστήριξης.

Ζέtτα Αντσακλή, Κέλλυ Βαρβιτσιώτη, Hala Khoury, Αγγελική Κανελλοπούλου-Σάκκαρη, Βάνα Λαβίδα

Με αφορμή τα 5 χρόνια λειτουργίας του, το Σπίτι του ΜΑΝΑ, o Μη Κερδοσκοπικός Οργανισμός πραγματοποίησε ένα φιλανθρωπικό High Tea Event στο  Ball Room του ξενοδοχείου Μεγάλη Βρεταννία.

Julietta Khoury, Randa Ghandour, Randa Khoury, Rania Khoury, Houda Ghandour, Αρετή Δαλακούρα, Ιωάννα Τσικοπούλου

Τις εντυπώσεις έκλεψε ο συγκινητικός χαιρετισμός της Προέδρου του ΜΑΝΑ  Randa Ghandour, η οποία αναφέρθηκε εκτενώς στο όραμα αλλά και την επίτευξη των στόχων του ΜΑΝΑ, στη διάρκεια των 5 πρώτων ετών λειτουργίας του. Με όραμα την έμπνευση κάθε γυναίκας με διάφορες μορφές γυναικολογικού καρκίνου προς τη θετική δύναμη της ζωής μέσα από την αγάπη του εαυτού της και τη σχέση της με την οικογένεια, το Σπίτι του ΜΑΝΑ έχει καταφέρει από την αρχή της λειτουργίας του να προσφέρει 31 διαφορετικά είδη υπηρεσιών, δια ζώσης κι εξ αποστάσεως, σε περισσότερες από 347 γυναίκες.

Αρετή Δαλακούρα, Σοφία Καραγιώργη, Δέσποινα Κάτσικα, Houda Ghandour, Χριστιάννα Καίσαρη, Randa Ghandour

Η Αρετή Δαλακούρα, μέλος στο ΔΣ του ΜΑΝΑ, ήταν εκείνη που με ξεχωριστή μαεστρία και ταλέντο διεξήγαγε την ιδιαίτερα επιτυχημένη δημοπρασία 2 πινάκων έργων τέχνης από τον διεθνούς φήμης καλλιτέχνη Tadashi Kawamata, τα οποία τα προσέφερε η Galerie Kamel Mennour με έδρα το Παρίσι, καθώς και την κλήρωση δώρων μεγάλης αξίας από διάσημα brands από την Ελλάδα και το εξωτερικό, με στόχο την ενίσχυση των σκοπών του Οργανισμού.

Κωνσταντίνα Διβάνη, Randa Ghandour, Αλεξία Διβάνη

Στη συνέχεια, την εμφάνιση της έκανε η εντυπωσιακή γενέθλια τούρτα από το Maria Cake and Cookies, δίνοντας την ευκαιρία στις καλεσμένες να υψώσουν τα ποτήρια τους με τη μοναδική σαμπάνια Μoët & Chandon και να ευχηθούν Χρόνια Πολλά στο ΜΑΝΑ!

Valerie Meijer, Hala Khoury, Αναστασία Καίσαρη

Τις καλόγουστε ανθοσυνθέσεις ετοίμασε το Pavlos Flower Workshop, ενώ τη μουσική επένδυση της βραδιάς επιμελήθηκε ο Domino με διαχρονικές επιτυχίες.

Randa Ghandour, Rania Khoury

Η πρόεδρος του ΜΑΝΑ, Randa Ghandour, δήλωσε: «Εδώ και 5 χρόνια το Σπίτι του ΜΑΝΑ προσπαθεί να προσφέρει – παρά τις δυσκολίες, όπως η πανδημία – στήριξη, αγάπη , ζεστασιά και θετική διάθεση σε όλες τις γυναίκες που το έχουν ανάγκη. Και αυτό θα συνεχίσουμε να κάνουμε ακόμα πιο δυναμικά και αισιόδοξα, πάντα με την αμέριστη συμπαράσταση και βοήθεια των ανθρώπων του ΜΑΝΑ, των εθελοντών και των υποστηρικτών μας. Τους ευχαριστούμε μέσα από την καρδιά μας, καθώς χωρίς αυτούς δε θα μπορούσαμε να κάνουμε καθημερινά το όραμα μας πραγματικότητα!».

Αρετή Δαλακούρα, Αλεξάνδρα Μαρτίνου

Αξίζει να αναφερθεί πως έχουν συνολικά διατεθεί δωρεάν περισσότερες από 13.319 ώρες υπηρεσιών, από εθελοντές – εξειδικευμένους επαγγελματίες με εμπειρία στη φροντίδα ασθενών με καρκίνο αλλά και από ιδιώτες επαγγελματίες υγείας που προσφέρουν εθελοντικά την υποστήριξή τους.

Ειρήνη Νταϊφά, Valerie Meijer, Ετα Παγίδα-Σαμαρά

Μεγάλος χορηγός της εκδήλωσης ήταν η εταιρεία Vichy,  η οποία πρόσφερε στις καλεσμένες μια εξειδικευμένη σειρά προϊόντων περιποίησης δέρματος Neovadiol, την Νο 1 μάρκα περιποίησης της επιδερμίδας στην εμμηνόπαυση. Θερμές ευχαριστίες στην Κατερίνα Γεωργιλάκη για τις φιάλες οίνου που απόλαυσαν οι καλεσμένες της βραδιάς.

Μαριέττα Χρουσαλά, Σήλια Κριθαριώτη

Χρυσοί Χορηγοί της εκδήλωσης ήταν:

O Όμιλος ΒΙΑΝΕΞ της οικογένειας Γιαννακόπουλου, η πρωτοπόρος φαρμακοβιομηχανία και πρότυπο επιχειρηματικού σχεδιασμού, η οποία δραστηριοποιείται στον χώρο του φαρμάκου από το 1924, διαθέτει 4 state-of-the-art εξειδικευμένα εργοστάσια και τζίρο άνω των 450 εκ.

Μπάρμπαρα, Νίκη και Ειρήνη Δανελιάν

Το INSTITUTION FAYÇAL GHASSAN GHANDOUR DE BIENFAISANCE με έδρα τον Λίβανο, που προσφέρει πλούσιο φιλανθρωπικό έργο σε τομείς, όπως: Εκπαίδευση, Κοινωνική Πρόνοια, Ιατροφαρμακευτική Περίθαλψη καθώς στήριξη λοιπών Λιβανέζικων οργανισμών με κοινωνικό σκοπό.

Μάγδα Λιβέρη Randa Ghandour

Η ΦΑΡΑΝ ΑΒΕΕ, μία από τις πιο ιστορικές Φαρμακευτικές Εταιρίες στην Ελλάδα, με έτος ίδρυσης το 1950 και στόχο να προσφέρει καταξιωμένες θεραπευτικές προτάσεις Υψηλής Ποιότητας, Θεραπευτικής Αξίας, σύγχρονης Φαρμακευτικής Τεχνολογίας και Τεκμηριωμένης Ασφάλειας.

Δέσποινα Γιαννακοπούλου, Κορίνα Μεταξά

Ασημένιοι Χορηγοί της εκδήλωσης ήταν:

Για περισσότερα από 140 χρόνια, η Nippon Paint Marine βρίσκεται στην πρωτοκαθεδρία στον τομέα της ναυτιλίας, με ειδίκευση σε ένα απαιτητικό σε παγκόσμιο επίπεδο, περιβάλλον, όπως αυτό της επίστρωσης χρώματος πλοίων. Συνδυάζοντας την αγάπη για την τέχνη και τον άνθρωπο, η Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία «ARTE» οργανώνει δρώμενα και θεατρικές παραστάσεις φιλανθρωπικού χαρακτήρα, τα έσοδα των οποίων διατίθενται σε κοινωφελείς σκοπούς. Η κοινωνική δράση που πλαισίωσε το έτος 2022 ήταν αφιερωμένη στην ενίσχυση της μάχης για την Kαταπολέμηση του Kαρκίνου του Mαστού.

Αικατερίνη Λαλαούνη Λίλα Λαλαούνη

Λίγα λόγια για το Σπίτι του ΜΑΝΑ Ο Οργανισμός ΜΑΝΑ ιδρύθηκε το 2018 και με έδρα το Σπίτι του ΜΑΝΑ στην οδό Ρηγίλλης 10 στοχεύει στην υποστήριξη κάθε γυναίκας που νοσεί από καρκίνο του μαστού ή από οποιασδήποτε μορφής γυναικολογικό καρκίνο. Η χαλάρωση, το «μοίρασμα», η φροντίδα και η επανασύνδεση των γυναικών με τη θετική πλευρά της ζωής είναι τα στοιχεία που χαρακτηρίζουν το Σπίτι του ΜΑΝΑ και αποτελούν ταυτόχρονα το όραμα πίσω από τη δημιουργία του από την Πρόεδρο Κυρία Randa Ghandour.

Αναστασία Καίσαρη, Άννυ Πετράκη, Δέσποινα Κάτσικα

Οι Εθελοντές που προσφέρουν τις υπηρεσίες τους είναι περισσότεροι από 55. Οι πιο πολλοί ξεκίνησαν την προσφορά τους από την αρχή της λειτουργίας του ΜΑΝΑ και συνεχίζουν ανελλιπώς μέχρι και σήμερα, ενώ κάποιοι προστέθηκαν στην πορεία προσφέροντας τις υπηρεσίες τους ανά διαστήματα σύμφωνα με το επαγγελματικό τους πρόγραμμα. Οι δωρεάν υπηρεσίες που παρέχει το ΜΑΝΑ, διευκολύνουν την αποκατάσταση και την επαναφορά κάθε γυναίκας στον κανονικό ρυθμό ζωής της, παρόμοιο με εκείνον που ακολουθούσε πριν την εμφάνιση της νόσου.

Αρετή Δαλακούρα, Μάγδα Λιβέρη, Αλεξάνδρα Πάλλη

Ενδεικτικά αναφέρονται μερικές από τις δωρεάν υπηρεσίες του ΜΑΝΑ: – Ψυχολογική-Ψυχοκοινωνική Συμβουλευτική & Υποστήριξη – Διατροφικές ΣυμβουλέςΜαθήματα yoga, pilates, διαλογισμός, γυμναστική, χορός, δραματοθεραπεία, χοροθεραπεία και άλλα προγράμματα σωματικής και πνευματικής άσκησης – Υπηρεσίες Αισθητικής για την περιποίηση προσώπου & σώματος – Προγράμματα δημιουργικής απασχόλησης – Σεμινάρια σχετιζόμενα με τον καρκίνο του μαστού και κάθε μορφής γυναικολογικό καρκίνο.

Χρυσιάννα Ανδριοπούλου, Μαρίνα Κουταρέλλη, Μίκα Χούντα(Events Manager AMVYX), Λιλιαν Δημητροπούλου (PR Officer AMVYX)

Ακόμη, κατά το 4ο έτος λειτουργίας του, το Σπίτι του ΜΑΝΑ σε συνεργασία με τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Αθήνας καθηγητή Θ. Δημόπουλο και το Νοσοκομείο Αλεξάνδρα, ξεκίνησε την υλοποίηση δωρεάν Γονιδιακού Ελέγχου κατά περιόδους, με σκοπό την εκτίμηση της κληρονομικότητας, αλλά και την προσαρμογή του θεραπευτικού σχήματος σε γυναίκες με καρκίνο μαστού και κάθε γυναικολογικό καρκίνο.

Αναστασία Κοτανίδου, Celia Kritharioti (Σίλια Κριθαριώτη), Αρετή Δαλακούρα

Με Το Σπίτι του ΜΑΝΑ μπορείτε να επικοινωνήσετε για περισσότερες πληροφορίες με τους ακόλουθους τρόπους: • Tηλεφωνικά, στο 210-7295 546 κατά τις ώρες 10:00-17:00, Δευτέρα έως και Παρασκευή. (Ρηγίλλης 10, ΤΚ 10674, Αθήνα) • Ηλεκτρονικά, είτε με email info@manaorg.org είτε συμπληρώνοντας την ειδικά διαμορφωμένη φόρμα επικοινωνίας (www.manaorg.com) • Στη σελίδα στο Facebook: https://www.facebook.com/manamazigiatizoi/ και στο Instagram account: @manaorg

Άννυ Πετράκη, Randa Ghandour, Χριστιάννα Καίσαρη

Η Αρετή Δαλακούρα μας εξέπληξε ευχάριστα διεξάγοντας τη δημοπρασία

Το ball room της Μεγάλης Βρεττανίας

Αμαλία Καρέντζου, Reem Bassatne, Houda Ghandour, Randa Ghandour

 

 

Photo: Studio Panoulis

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Charity