Όλοι μαζί… για το Μαζί για το Παιδί

Τρεις γνωστοί συνθέτες Πλέσσας, Χατζηνάσιος και Θεοφάνους «συναντήθηκαν» και μάγεψαν με τις επιτυχίες τους το κοινό του Ηρωδείου για καλό σκοπό

Γιώργος Χατζηνάσιος, Αλεξάνδρα Μαρτίνου (από το Μαζί για το Παιδί), Μίμης Πλέσσας, Γιώργος Θεοφάνους, Ιωάννης Παπαδάτος (από το Μαζί για το Παιδί)

Τρεις αγαπημένοι συνθέτες, ο Μίμης Πλέσσας, ο Γιώργος Χατζηνάσιος και ο Γιώργος Θεοφάνους «έντυσαν» τη νύχτα με τις υπέροχες μελωδίες τους για τους σκοπούς της Ένωσης Μαζί για το Παιδί, δίνοντας μια ξεχωριστή συναυλία στο Ηρώδειο. Έτσι, τρεις διαφορετικές γενιές καλλιτεχνών ένωσαν την αγάπη τους για τα παιδιά, η οποία εκφράστηκε μέσα από τη μουσική τους. Σε αυτή τη μουσική αναδρομή τους συντρόφευσαν οι: Μελίνα Ασλανίδου, Σοφία Βόσσου, Ευρυδίκη, Δάκης , Χρήστος Μάστορας, Δημήτρης Μπάσης, Κωνσταντίνος Χριστοφόρου, Demy. Επιπλέον τη βραδιά πλαισίωσαν οι ερμηνευτές: Άκης Δείξιμος, Σπύρος Κλείσας, Δήμητρα Σταθοπούλου, Μαίρη Στεφανακίδη και η Βάλια Σωμαράκη.

Το φινάλε της συναυλίας

 Οι συνθέτες άνοιξαν τη βραδιά στο Ηρώδειο με μελωδίες από τον ξένο κινηματογράφο, ενώ στη συνέχεια ο Μίμης Πλέσσας έπαιξε με τη συνοδεία των δύο συνθετών το «Ένας ουρανός μ’ αστέρια» και το «Δως μου τ’ αθάνατο νερό». Τη σκυτάλη έλαβε ο Γιώργος Χατζηνάσιος με το «Ήταν μια φορά κι έναν καιρό» για να ακολουθήσει το «Δεν είναι που φεύγεις». Ακολούθησε ο Γιώργος Θεοφάνους παίζοντας «Στα υπόγεια είναι η Θέα» και «Δεν έχω που να πάω». Η βραδιά συνεχίστηκε με αξέχαστες και μεγάλες επιτυχίες που ενθουσίασαν τους θεατές .

Η παιδική χορωδία του Σπύρου Λάμπρου προσέφερε έναν τρυφερό τόνο στη συναυλία και αποτέλεσε τον επίλογό της. Τα παιδιά φορούσαν τα μπλουζάκια του Μαζί για το Παιδί στέλνοντας ένα ηχηρό μήνυμα πόσο όμορφος μπορεί να είναι ο κόσμος μέσα από τα μάτια τους. Όλα τα έσοδα από τα εισιτήρια θα διατεθούν για τους σκοπούς και την υλοποίηση των προγραμμάτων της ένωσης Μαζί για το Παιδί.

Το Μαζί για το Παιδί ξεκίνησε να λειτουργεί στην Ελλάδα το 1996. Πρόκειται για μια ένωση μη-κερδοσκοπικών σωματείων και ιδρυμάτων, που εργάζονται για την ευημερία περισσότερων από 30.000 παιδιών κάθε χρόνο εκ των οποίων τα 10.000 σε συστηματική βάση. Κύριος στόχος της ένωσης είναι να προσφέρει βοήθεια σε παιδιά και νέους που αντιμετωπίζουν την φτώχεια, την αναπηρία, την κακοποίηση και την αρρώστια. Το 2016 τιμήθηκε με το Αργυρό Μετάλλιο της Ακαδημίας Αθηνών για την κοινωνική του προσφορά. Τα σωματεία-μέλη που αποτελούν το Μαζί για το Παιδί είναι τα εξής: Ίδρυμα «Η Παιδική Στέγη», Ίδρυμα Κοινωνικής Εργασίας «Χατζηπατέρειον» – Κ.Α.Σ.Π, Εταιρεία Προστασίας Σπαστικών, Πνοή-Φίλοι Εντατικής Θεραπείας Παιδιού, Οι Φίλοι του Παιδιού, Οι Φίλοι της Μέριμνας, Πανελλήνια Ένωση Αγώνα κατά του Νεανικού Διαβήτη (Π.Ε.Α.Ν.Δ.), Κέντρο Ειδικών Ατόμων «Η Χαρά» και Σωματείο «Φίλοι του Θεοτόκος». Περισσότερα στο http://www.mazigiatopaidi.gr.

Νίνα Παπαϊωάννου, Ανδρέας και Μιλένα Τσαβλίρη

Άννα Χατζηνάσιου, Χριστόφορος Καπαρουνάκης

Θοδωρής Κυριακού, Δήμητρα Μπιθαρά-Κυριακού

Στέλιος Κωνσταντινίδης, Νάνσυ Βογιατζόγλου

Γιώργος Χατζηνάσιος και Demy

Μίμης Πλέσσας και Δάκης

Ο Γιώργος Θεοφάνους με τους Μελίνα Ασλανίδου και Δημήτρη Μπάση

Φωτογραφίες: Studio Panoulis

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Charity