Βράβευση της Μαριάννας Βαρδινογιάννη

Το Νοσοκομείο Παίδων «Η Αγία Σοφία» τίμησε τη Μαριάννα Βαρδινογιάννη για την προσφορά της με αφορμή τα 25 χρόνια από την δημιουργία της Μονάδας Μεταμόσχευσης Μυελού των Οστών το 1993

Εμμανουήλ Παπασάββας, Μαριάννα Βαρδινογιάννη, Προκόπης Παυλόπουλος

Το Νοσοκομείο Παίδων «Η Αγία Σοφία» (έπειτα από πρωτοβουλία του διοικητή του Νοσοκομείου Μανώλη Παπασάββα) τίμησε την Πρέσβειρα Καλής Θελήσεως της Unesco και πρόεδρο του συλλόγου «Ελπίδα», Μαριάννα Βαρδινογιάννη, σε μια σεμνή τελετή παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου, και της συζύγου του, Σίσσυς Παυλοπούλου. Η εκδήλωση διοργανώθηκε στο «Χωρέμειο Αμφιθέατρο» του Νοσοκομείου Παίδων «Η Αγία Σοφία», με αφορμή τα 25 χρόνια από την δημιουργία της Μονάδας Μεταμόσχευσης Μυελού των Οστών το 1993. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας βράβευσε την κυρία Βαρδινογιάννη για τη συνολική της προσφορά στον χώρο της υγείας. Το «παρών» στην εκδήλωση έδωσαν εκπρόσωποι της κυβέρνησης, εκπρόσωποι όλων των πολιτικών κομμάτων, το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό του Νοσοκομείου Παίδων «Η Αγία Σοφία» κ.ά.

Χρυσή, Μαριάννα, Γιώργος και Αλεξία Βαρδινογιάννη

Με εμφανή συγκίνηση η Μαριάννα Βαρδινογιάννη παρέλαβε το βραβείο, καθώς και μία εικόνα της Αγίας Σοφίας την οποία της παρέδωσε ο Διοικητής του Νοσοκομείου. «Το βραβείο αυτό αποτελεί για εμένα μία έκπληξη γιατί ό, τι έκανα στην ζωή μου, ακόμα και την πιο μικρή πράξη προσφοράς, το θεωρούσα πάντοτε χρέος απέναντι στον εαυτό μου και απέναντι στην κοινωνία. Για τον λόγο αυτό θεωρώ ότι το βραβείο αυτό ανήκει στα παιδιά της “Ελπίδας”, στις οικογένειές τους, και ιδιαίτερα στις μητέρες τους, αυτές τις ηρωίδες που μας διδάσκουν καθημερινά τη δύναμη, το θάρρος, την υπομονή και την αυταπάρνηση και όχι σε εμένα. Γιατί αυτά τα παιδιά είναι η δύναμή μας. Κι είναι αυτά που οδηγούν τα βήματά μας συνεχώς σε νέους δρόμους». Η κυρία Βαρδινογιάννη ανακοίνωσε επίσης την πρόθεση της να αναλάβει την κατασκευή μιας μικρής εκκλησίας μέσα στην Ογκολογική Μονάδα Παίδων «Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη-ΕΛΠΙΔΑ». «Η εκκλησία αυτή θα λειτουργεί σαν καταφύγιο για παιδιά και γονείς και θα είναι αφιερωμένη στο Γενέθλιο της Παναγίας, που τιμάται στις 8 Σεπτεμβρίου, για να συμβολίζει την ελπίδα για ζωή», ανέφερε χαρακτηριστικά η κυρία Βαρδινογιάννη.

Μαριάννα Βαρδινογιάννη, Μαρέβα Μητσοτάκη

Βασίλης και Νατάσα Λεβέντη

Η Μαριάννα Βαρδινογιάννη ανάμεσα στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο και τη σύζυγό του Σίσσυ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Charity