Βάσω Τρίγκα: «κάτω από τον ήλιο»

Η Iris Gallerie της Μαρίζας Φασιανού από τις 14 Μαρτίου έως τις 14 Απριλίου, θα φιλοξενήσει την νέα ατομική έκθεσης τηςταλαντούχας καλλιτέχνιδας με κεραμεικά και έργα ζωγραφικής

Αυτή είναι η 11η ατομική έκθεση της καλλιτέχνιδας και η 5η κατά σειρά στην γκαλερί  «Ίρις», όπου και θα παρουσιαστεί μια σειρά από νέα κεραμικά και έργα ζωγραφικής με τίτλο «κάτω από τον ήλιο». Η έκθεση θα εγκαινιαστεί την Πέμπτη 14 Μαρτίου.

Για τη ζωγραφικής και την κεραμική της Βάσως Τρίγκα η επιμελήτρια της έκθεσης Ίρις Κρητικού, μεταξύ άλλων έγραψε:«Κάτω ακριβώς λοιπόν από τον γενέθλιο ελληνικό και τον οικείο μεσογειακό ήλιο της παιδικής ηλικίας και των αέναων ενηλικιωμένων περιπλανήσεων, εκεί όπου η ίδια αρθρώνει όσα ονειρεύεται και λαχταρά με ορμητικό θάρρος και επίπονη, μεθοδική ακρίβεια, σπέρνονται και ιχνηλατούνται, βλασταίνουν και ζωγραφίζονται οι γόνιμοι πλοχμοί της ταλαντούχας και ατελεύτητης φαντασίας της….»

«… Αν τα πρόσφατα ζωγραφικά έργα της Βάσως Τρίγκα απλώνονται μπροστά στο βλέμμα του θεατή σαν ένα πολύτιμο υφαντό, τα κεραμικά με τα οποία μας συναρπάζει τα τελευταία χρόνια, αποτελούν ένα αυτοτελές, θαυμαστό τρισδιάστατο σύμπαν που εγκαλεί σε ευφρόσυνη ενατένιση και σαγηνευτική ψηλαφιστική περιήγηση με τον τρόπο ενός μυστικού και αυτοφυούς κήπου θαυμάτων…»

Λίγα λόγια για τη Βάσω Τρίγκα Είναι Ελληνίδα σύγχρονη ζωγράφος, η οποία έχει σπουδάσει Νομικά και Ζωγραφική στην Αθήνα. Εκθέτει τη δουλειά της από το 1996 σε ομαδικές και ατομικές εκθέσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό (Αθήνα, Λουξεμβούργο, Παρίσι, Λονδίνο, Βρυξέλλες). Η Βάσω Τρίγκα ζει και εργάζεται στην Αθήνα και το Λουξεμβούργο. Η έως τώρα διαδρομή του έργου της ζωγράφου έχει συναντήσει ιδιαίτερη επιτυχία και θετική αναγνώριση ανάμεσα σε συλλέκτες, φιλότεχνους και το ευρύ κοινό.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Culture