Επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη στην έδρα της Unesco στο Παρίσι

Τον πρωθυπουργό υποδέχτηκε η Γενική Διευθύντρια της UNESCO Audrey Azoulay, η Πρέσβης Καλής Θελήσεως της UNESCO Μαριάννα Βαρδινογιάννη και η Πρέσβης της Ελλάδας στην UNESCO Μαρία Διαμαντοπούλου.

Κυριάκος Μητσοτάκης, Μαριάννα Βαρδινογιάννη, Μαρία Διαμαντοπούλου,Audrey Azoulay

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ξεναγήθηκε στην έδρα του Διεθνούς Οργανισμού στο Παρίσι και αμέσως μετά ακολούθησε συνάντηση ανάμεσα στην ελληνική αντιπροσωπεία και τους επιτελείς της UNESCO όπου συζητήθηκαν πολιτιστικά θέματα με επίκεντρο την ελληνική πολιτιστική κληρονομιά.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την επίσκεψη του στην έδρα της UNESCO στο Παρίσι. Δίπλα του διακρίνονται η Audrey Azoulay και η Μαριάννα Βαρδινογιάννη

Στη συνάντηση συμμετείχαν ο Έλληνας πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, η Γενική Διευθύντρια της UNESCO Audrey Azoulay, η Πρέσβης Καλής Θελήσεως της UNESCO Μαριάννα Βαρδινογιάννη, η Πρέσβης της Ελλάδας στην UNESCO Μαρία Διαμαντοπούλου, ο αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής της UNESCO υπεύθυνος για θέματα πολιτισμού κύριος Ernesto Ottone και ο Διευθυντής του Γραφείου της κυρίας Azoulay, Νικόλας Κασσιανίδης.

Στιγμιότυπο από την υποδοχή του Πρωθυπουργού με τις κυρίες Βαρδινογιάννη και Azoulay

Στο πλαίσιο της συζήτησης τόσο η κυρία Azoulay όσο και ο κύριος Μητσοτάκης έκαναν ξεχωριστή αναφορά στο έργο και την προσφορά της κυρίας Βαρδινογιάννη. «Μαριάννα ευχαριστούμε πολύ για την παρουσία σου. Η κυρία Βαρδινογιάννη κάνει ένα εξαιρετικό έργο και όχι μόνο στα θέματα πολιτισμού, αλλά σε όλους τους τομείς με τους οποίους ασχολείται» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κύριος Μητσοτάκης, ενώ από την πλευρά της η κυρία Azoulay τόνισε: «Είναι απίστευτο το έργο της. Ξέρω πως ασχολείται με πολλούς τομείς αλλά και στα θέματα της UNESCO είναι απόλυτα αφοσιωμένη και προσφέρει πολλά».

Ο Έλληνας πρωθυπουργός είχε μια ενδιαφέρουσα συζήτηση με τους επικεφαλής του Διεθνούς Οργανισμού σχετικά με πολιτιστικά θέματα και με επίκεντρο την ελληνική πολιτιστική κληρονομιά.

Σχετικά με την επίσκεψη του Έλληνα Πρωθυπουργού στην έδρα της UNESCO, η κυρία Βαρδινογιάννη δήλωσε: «Η επίσκεψη του κυρίου Μητσοτάκη στην έδρα της UNESCO και η συνάντησή του με τη Γενική Διευθύντρια Audrey Azoulay αποτελεί μια μεγάλη τιμή για την οικογένεια της UNESCO. Είναι η πρώτη φορά που Έλληνας Πρωθυπουργός επισκέπτεται την UNESCO και είναι μια σπουδαία πρωτοβουλία του κυρίου Μητσοτάκη που ενδυναμώνει την θέση της Ελλάδας στη διεθνή πολιτιστική κοινότητα».

Στιγμιότυπο από την επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη. Αριστερά του διακρίνεται η Μαριάννα Βαρδινογιάννη και δεξιά του η Audrey Azulay

Λίγο αργότερα, η κυρία Βαρδινογιάννη μαζί με την κυρία Azoulay επισκέφθηκαν την έκθεση «Paris-Athenes, Naissance de la Grece Modern», η οποία εγκαινιάστηκε στο Λούβρο παρουσία του Προέδρου της Γαλλικής Δημοκρατίας κυρίου Emmanuel Macron και του Πρωθυπουργού κυρίου Κυριάκου Μητσοτάκη, οι οποίοι συνοδεύονταν από τις συζύγους τους.

Μαριάννα Βαρδινογιάννη, Audrey Azoulay στην έδρα της Unesco στο Παρίσι.

Μαριάννα Βαρδινογιάννη, Audrey Azoulay στον Λούβρο

 

Photo: Studio Panoulis

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Culture