Η Ελληνική Ένωση Επιχειρηματιών «ανοίγει» την πόρτα της Ελλάδας στο Hollywood

Επίσκεψη στον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης με τους κορυφαίους παραγωγούς Τζιάνι Νουνάρι (Gianni Nunnari) και Άλαν Σίγκελ (Alan Siegel), καθώς και τον Αμερικανό ηθοποιό Μπίλι Ζέιν (Billy Zane) οργάνωσε η Ελληνική Ένωση Επιχειρηματιών παρουσία του υπουργού Τουρισμού Χάρη Θεοχάρη. Η προγραμματισμένη εδώ και μήνες επίσκεψη των διάσημων παραγωγών και αστέρων του Χόλιγουντ πραγματοποιήθηκε λίγες ημέρες πριν ληφθούν τα μέτρα της κυβέρνησης για τον κορωνοιό.

Andre Lemmens, Βασίλης Αποστολόπουλος, Μπίλι Ζέιν (Billy Zane), Άλαν Σίγκελ (Alan Siegel), Χάρης Θεοχάρης, Τζιάνι Νουνάρι (Gianni Nunnari), Παύλος Ευθυμίου

Η Ελληνική Ένωση Επιχειρηματιών (ΕΕΝΕ) και ο πρόεδρός της Βασίλης Αποστολόπουλος ξενάγησαν στον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης τους κορυφαίους παραγωγούς Τζιάνι Νουνάρι (Gianni Nunnari) (300, Immortals, 300: Rise of an Empire, Alexander, the Departed, Shutter Island, Se7en) και Άλαν Σίγκελ (Alan Siegel) (Law Abiding Citizen, Olympus has Fallen, Hunter Killer, Den of Thieves, London Has Fallen) καθώς και τον Αμερικανό ηθοποιό Μπίλι Ζέιν (Billy Zane) (Titanic, Cleopatra, Back to the Future, The Phantom).

Billy Zane, Χάρης Θεοχάρης, Βασίλης Αποστολόπουλος, Andre Lemmens, Alan Siegel, Gianni Nunnari, Παύλος Ευθυμίου

Η προγραμματισμένη εδώ και μήνες επίσκεψη των διάσημων παραγωγών και αστέρων του Χόλιγουντ πραγματοποιήθηκε λίγες ημέρες πριν ληφθούν τα μέτρα της κυβέρνησης για τον κορωνοιό. Από την παρέα των διάσημων επισκεπτών έλειπε ο Τζέραρντ Μπάτλερ, ο οποίος έφτασε στη χώρα μας την επόμενη ημέρα.

Χάρης Θεοχάρης, Βασίλης Αποστολόπουλος, Μπίλι Ζέιν (Billy Zane)

Η επίσκεψη στην Ακρόπολη κράτησε μία ώρα, παρουσία του υπουργού Τουρισμού, Χάρη Θεοχάρη, και κατά τη διάρκεια της επίσημης ξενάγησης οι συζητήσεις με τους παραγωγούς εστίασαν στην πλούσια ιστορική-πολιτιστική κληρονομιά της Ελλάδας, τα σπάνια μνημεία-σύμβολα και την δύναμη του ‘Brand’ της χώρας, το οποίο είναι ενιαίο, αλλά ταυτόχρονα, πλούσιο και πολυδιάστατο (Αθήνα, Σπάρτη, Ολυμπισμός, Ιστορία, Αρχαία, Μακεδονία, κοκ).

Στιγμιότυπο από το γεύμα εργασίας, σε πρώτο πλάνο διακρίνεται ο αντιπρόεδρος της ΕΝΕΕ Κρίστιαν Χατζημηνάς

Στο γεύμα που ακολούθησε σε γειτονικό εστιατόριο με θέα τον Ιερό Βράχο, συζητήθηκε το φιλικό πλαίσιο που διαμορφώνει η πολιτεία για την προσέλκυση ξένων παραγωγών στην Ελλάδα και συμπράξεων με την ελληνική κινηματογραφική βιομηχανία, που θα αναδεικνύει τον πολιτιστικό πλούτο και της ιστορική κληρονομιά της Ελλάδας, στον τόπο της.

Η επίσκεψη στην Ακρόπολη ήταν μια αξέχαστη εμπειρία για τους διάσημους προσκεκλημένους

Ο υπουργός Τουρισμού, Χάρης Θεοχάρης ηγήθηκε της συζήτησης, αναλύοντας τις προνομιακές διατάξεις και ευνοϊκές ρυθμίσεις που έχει νομοθετήσει η Ελληνική κυβέρνηση προκειμένου να προσελκύσει διεθνείς κινηματογραφικές παραγωγές στην Ελλάδα, και επενδύσεις στον Τουρισμό, τον Πολιτισμό και την Ελληνική Κινηματογραφική Βιομηχανία μέσω συμπράξεων και συνεργασιών “win-win” χαρακτήρα.

Η επίσκεψη στην Ακρόπολη ήταν μια αξέχαστη εμπειρία για τους διάσημους προσκεκλημένους

Σε αντίστοιχο κύμα κινήθηκαν και οι εκπρόσωποι του Ελληνικού κινηματογράφου και τους Έλληνες επιχειρηματίες που συμμετείχαν στο γεύμα. Πέραν του Υπουργού Τουρισμού, του πρόεδρου της ΕΕΝΕ Βασίλη Αποστολόπουλου και του αντιπροέδρου Κρίστιαν Χατζημηνά, στο επίσημο γεύμα εργασίας με τους κορυφαίους διεθνείς καλεσμένους συμμετείχαν ο δήμαρχος Σπάρτης Πέτρος Δούκας, ο Andre Lemmers, παραγωγός και συνεργάτης του κ. Nunnari, ο πρόεδρος του Tanweer Group και παραγωγός με έδρα την Ελλάδα, Joseph Samaan, ο γενικός διευθυντής της ΕΕΝΕ, Παύλος Ευθυμίου, ο αντιπρόεδρος του Προξενικού Σώματος στην Ελλάδα, και επικεφαλής της Vardikos & Vardikos, Χρήστος Βαρδίκος, o Έλληνας σκηνοθέτης Δημήτρης Σταματόπουλος και η Cynthia Harvey, Σύμβουλος Δημοσίων Υποθέσεων της Αμερικανικής Πρεσβείας στην Ελλάδα.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση του Πρόεδρου της ΕΕΝΕ, ο καταξιωμένος παραγωγός Τζιάνι Νουνάρι (Gianni Nunnari), αποκάλυψε πως σχεδιάζει να γυρίσει στο προσεχές μέλλον τρεις ταινίες με θέμα την Ελλάδα. Συγκεκριμένα μία ταινία που θα εστιάζει στην «Οδύσσεια» και την επιστροφή του Οδυσσέα στην Ιθάκη μετά την Τροία, τη συνέχεια των «300» ή «300 ΙΙΙ’, καθώς και τη συνέχεια των «Immortals» ή ‘=«Immortals II».

Επίσης, εκδηλώθηκε ενδιαφέρον και από τον Alan Siegel για κινηματογραφικές παραγωγές στην Ελλάδα με ευρύτερη θεματολογία. Από την πλευρά τους, ο πρόεδρος και ο αντιπρόεδρος της ΕΕΝΕ ευχαρίστησαν τους σημαίνοντες παραγωγούς για την αγάπη τους και την εμπιστοσύνη τους για την Ελλάδα και τους μετέφεραν πως μπορούν να υπολογίζουν σε ένα σύμμαχο στο πρόσωπο της Ελληνικής Ένωσης Επιχειρηματιών. Την πρωτοβουλία ανέλαβε και συντόνισε ο πρόεδρος της ΕΕΝΕ, Δρ. Βασίλης Αποστολόπουλος μαζί με τον Α’ Αντιπρόεδρο της Ένωσης, Κρίστιαν Χατζημηνά, με την υποστήριξη μίας σειράς μελών της ΕΕΝΕ: Όμιλος Ιατρικού Αθηνών, EFA Group / European Finance & Aerospace Ventures, Eunice Energy Group (EEG) / We Energy – 100% Πράσινη Ενέργεια, ‘Vardikos & Vardikos’, ‘ELPEN / Almora Plus’, Όμιλος Επιχειρήσεων Σαρακάκη / Mitsubishi Motors.

Φωτό: Studio Panoulis

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Culture