Νάνα Μούσχουρη τιμάται με το παράσημο του «Ταξιάρχη του Εθνικού Τάγματος της Λεγεώνας της Τιμής» από τη Γαλλία

Πρόκειται για την ανώτατη διάκριση της Γαλλικής Δημοκρατίας που απονέμεται σε πολίτη άλλης χώρας

Άννα Νταλάρα, Νάνα Μούσχουρη, Μαριάννα Βαρδινογιάννη, Μαρία Χατζηνάσιου, Μάκης Μάτσας.

H Νάνα Μούσχουρη σε μία άκρως συγκινητική τελετή par;elabe το παράσημο του «Ταξιάρχη του Εθνικού Τάγματος της Λεγεώνας της Τιμής» (Commandeur de l’ordre nationale de la Legion d’honneur) από τον Γάλλο pρέσβη στην Ελλάδα Κριστόφ Σαντεπί. Πρόκειται για την ανώτατη διάκριση της Γαλλικής Δημοκρατίας που απονέμεται σε πολίτη άλλης χώρας.

Ο Γάλλος πρέσβης Κριστόφ Σαντεπί απονέμει στη Νάνα Μούσχουρη το παράσημο του «Ταξιάρχη του Εθνικού Τάγματος της Λεγεώνας της Τιμής».

Ο πρέσβης της Γαλλίας εξήρε το έργο της Νάνας Μούσχουρη και την προσφορά της στον πολιτισμό τόσο της Γαλλίας όσο και της Ελλάδας καθώς και την προσφορά της στην UNICEF ως πρέσβειρα καλής θελήσεως.

Η Νάνα Μούσχουρη με τον Γάλλο πρέσβης Κριστόφ Σαντεπί

Η Νάνα Μούσχουρη μιλώντας και στα Γαλλικά και στα Ελληνικά ευχαρίστησε την Γαλλία για όλα αυτά που της έχει προσφέρει από το 1961 που έφυγε από την Αθήνα μέχρι σήμερα, δήλωσε ότι θεωρεί την Γαλλία δεύτερη πατρίδα της και τόνισε ότι η ταυτότητά της παραμένει ελληνική και αυτό είναι κάτι που δε θα αλλάξει ποτέ.

Μαριάννα Βαρδινογιάννη, Νάνα Μούσχουρη, Αλεξάνδρα Μητσοτάκη.

Πολλοί φίλοι της Νάνας Μούσχουρη παραβρέθηκαν  στην λαμπρή τελετή που έλαβε χώρα στο υπέροχο κτήριο της γαλλικής πρεσβείας στην Αθήνα.  Η πρέσβυς καλής θελήσεως της UNESCO Μαριάννα Βαρδινογιάννη, ο πρέσβης ε.τ. Γιώργος Γεννηματάς με τη συζυγό του Αθηνά Κρητικού , η πρέσβης της Ελλάδας στην Γαλλία Αγλαία Μπαλτά, η Άννα Νταλάρα, ο Τίμης Χριστοδούλου, ο Μίμης Πλέσσας, ο Γιώργος Χατζηνάσιος, ο Μάκης και η Μαργαρίτα Μάτσα, η Αλεξάνδρα Μητσοτάκη, η Λίζα Έβερτ, η Ηρω Σαία, ο Γιώργος Περρής, ο Ηλίας Ψινάκης, ο Άρης Δαβαράκης, η Αγαθή Δημητρούκα, η Λιλή Ελευθερίου, ο Θοδωρής Κουτσογιαννόπουλος, η Μανουέλα Παυλίδου κ.ά.

Γιάννης Κουτράκης, Άννα Νταλάρα, Μαργαρίτα Μάτσα.

Αυτή η διάκριση είναι η τέταρτη για τη διεθνή Ελληνίδα τραγουδίστρια που της απονέμεται από τη Γαλλία , μετά από αυτήν του “Ιππότη των Γραμμάτων και Τεχνών” (Chevalier des Arts et de Lettres) το 1986 , του “Ιππότη του Τάγματος της Λεγεώνας της Τιμής” (Chevalier de l’ordre nationale de la Legion d’honneur) το 1997 και του “Αξιωματούχου της Λεγεώνας της Τιμής” (Οfficier de l’ordre nationale de la Legion d’honneur) το 2007.

Μίμης Πλέσσας, Νάνα Μούσχουρη, Λουκίλα Καρρέρ

Γιώργος και Μαρία Χατζηνάσιου, Γιώργος Περρής

H Nάνα Μούσχουρη με την οικογένειά της

Αθηνά Κρητικού, Γιώργος Γεννηματάς, Μάκης Μάτσας

Φωτό: Studio Panoulis

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Culture