Έκθεση ζωγραφικής: Η τέχνη της αλήθειας, καλοσύνης, ανεκτικότητας

Η διεθνής έκθεση The Art of Zhen Shan Ren από το 2004 έχει φιλοξενηθεί σε 200 πόλεις ανά τον κόσμο. Τα έργα είναι εμπνευσμένα από αληθινές εμπειρίες των ζωγράφων και αποπνέουν τις αρχές της φιλοσοφίας του Φάλουν Ντάφα, η οποία στην Κίνα διώκεται από τον Ιούλιο του 1999

Οι Γιάννης Στασινόπουλος και Χρήστος Ευθυμίου από τη Luxury Concierge με τον Χρύσανθο Πανά

Στο foyer του θεάτρου «Παλλάς» πραγματοποιήθηκαν πριν από λίγες ημέρες τα εγκαίνια της έκθεσης «The Art of Zhen Shan Ren» (Η Τέχνη της Αλήθειας, Καλοσύνης, Ανεκτικότητας) με διοργανωτές την Ελληνική Ένωση Φάλουν Ντάφα και τη Luxury Concierge.

Η art curator Ειρήνη Βανταράκη, ο Αλέξανδρος Κοκκινάκης, η επιμελήτρια της έκθεσης Ναταλία Μπασδέκη, η ζωγράφος Ιωάννα Καλογήρου, ο Άγγελος, η γκαλερίστα Σούλα Παπουτσίδη και ο ζωγράφος Δημήτρης Βαρβαρέσος

Πρόκειται για μια διεθνή έκθεση τέχνης, η οποία από τον Ιούλιο του 2004, έχει περιοδεύσει σε περισσότερες από 40 χώρες και 200 πόλεις ανά τον κόσμο. Οι 18 καλλιτέχνες που συμμετέχουν με τα έργα τους είναι ασκούμενοι του Φάλουν Γκονγκ (ή Φάλουν Ντάφα), μιας αρχαίας πνευματικής εξάσκησης για την καλλιέργεια νου και σώματος, η οποία στην Κίνα διώκεται από τον Ιούλιο του 1999.

Τάκης Μαυρωτάς, Μαρίζα Φασιανού, Τατιάνα Σπινάρη-Πολλάλη, Γιάννης Βογανάτσης

Mέσα από αυτή την έκθεση οι καλλιτέχνες θέλουν να μοιραστούν με το κοινό, την ομορφιά του Φάλουν Ντάφα καθώς και τις προσωπικές τους εμπειρίες, αφού  πολλοί από τους ίδιους υπέστησαν σκληρά βασανιστήρια όταν άρχισε η δίωξη.

Δημήτρης Λυμπερόπουλος, Μαρία Βατοπούλου, Χρήστος Ευθυμίου

Ανάμεσα στους ξεχωριστούς καλεσμένους που έδωσαν το «παρών» στα εγκαίνια της έκθεσης στην Αθήνα ήταν και ο  καταξιωμένος ζωγράφος Άγγελος, ο οποίος συγκινήθηκε με τα έργα και την τεχνική τους αναφέροντας ότι τον άγγιξαν στην καρδιά του γιατί είναι έργα που έγιναν με πολύ αγάπη.

Αλέξανδρος Κοκκινάκης, Γιάννη Στασινόπουλο (της Luxury Concierge), Κατερίνα Νικολίτση

Έργα σε καμβά, κυρίως ελαιογραφίες, εμπνευσμένες από αληθινές εμπειρίες των ζωγράφων, αποπνέουν τις αρχές της φιλοσοφίας του Φάλουν Ντάφα: την Αλήθεια, Καλοσύνη και Ανεκτικότητα.

Χρήστος Ευθυμίου, Ζέτα Μακρή

Ακόμα και οι πιο σκληρές εικόνες δείχνουν ελπιδοφόρες και δυναμικές, μέσα από την νέο-αναγεννησιακή τεχνοτροπία που χρησιμοποιούν. «Είμαι ένα από τους μάρτυρες‧ είχα παράνομα καταδικαστεί σε καταναγκαστικά έργα για τρία χρόνια, μου έκαναν ηλεκτρικά σοκ και άλλες μορφές βασανιστηρίων. Ως καλλιτέχνης θέλω να δείξω μέσα από το πινέλο μου τι συμβαίνει στην Κίνα. Η τέχνη μου θέλω να εκφράσει όχι μόνο τα συναισθήματά μας αλλά και όσα περάσαμε εν μέσω της δίωξης», είπε ένας από τους ζωγράφους.

Αργύρης Λαζόπουλος, Τάνια Παπακωνσταντίνου, Δημήτρης Λυμπερόπουλος, Ινές Ζήκου, Γιώργος Κωνσταντίνου

Σούλα Παπουτσίδη, Ειρήνη Βασιλοπούλου

Ο ζωγράφος Ασπάσιος Χαρωνιτάκης με τον Ηλία Σκούρτη

Ζαφείρης Γεωργόπουλος, Ναταλία Μπασδέκη (επιμελήτρια της έκθεσης), Χρήστος Ευθυμίου (Luxury Concierge)

Ναταλία Μπασδέκη, Ελπίδα Βασιλειάδου

Λάσκαρης Βαλαβάνης, Αργύρης Λαζόπουλος

Στέλιος Καφαντάρης, Ειρήνη Βανταράκη

Γιάννης Στασινόπουλος, Σούλα Παπουτσίδη, Άγγελος

Ο Σάντης Παπαδάτος με την αρπίστρια Νέλλη Σφιγκοπούλου

Φωτό: Studio Panoulis

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Culture