Αφιέρωμα στον διεθνή γλύπτη Τάκη από το Ευρωπαϊκό Πολιτιστικό Κέντρο Δελφών

Το περασμένο Σάββατο το Ευρωπαϊκό Πολιτιστικό Κέντρο Δελφών στους Δελφούς διοργάνωσε ημερίδα με θέμα: «Η γλυπτική του TAKIS στον 21ο αιώνα. Θέσεις και ανατροπές».

Ελένη Αρβελέρ, Δήμητρα Φιλίππου

Η έναρξη της Ημερίδας έγινε από την πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου του Ευρωπαϊκού Πολιτιστικού Κέντρου Δελφών, πρύτανη Ελένη Αρβελέρ. Ελαβαν μέρος διακεκριμένοι ιστορικοί και κριτικοί τέχνης, διευθυντές και επιμελητές Μουσείων που γνωρίζουν σε βάθος το έργο και τη σημαντική προσφορά του καλλιτέχνη στη σύγχρονη τέχνη.

Τάκης Μαυρωτάς, Αφροδίτη Λίττη, Βαγγέλης Χρόνης

Μίλησαν οι Τάκης Μαυρωτάς, Παύλος Καλλιγάς, Αλέξανδρος Αντωνόπουλος, Κώστας Βαρώτσος, Λουίζα Καραπιδάκη, Μένια Κούλη, Παναγιώτης Λαμπρινίδης, Χάρης Καμπουρίδης, Αφροδίτη Λίτη, Εμμανουήλ Μαυρωμμάτης, Χριστίνα Πετρινού και Νίκος Τρανός.

Άντζελα Γκερέκου, Ελένη Αρβελέρ

Παράλληλα, στην αίθουσα εκθέσεων του Συνεδριακού Κέντρου πραγματοποιήθηκε το αφιέρωμα στο πολύτροπο έργο του Takis, με αφορμή την ιστορική έκθεση που έγινε το 2000.

Γιάννης Φλωρίδης, Γιάννης Βογανάτσης, Εβελίνα Φλωρίδη, Γιάννης Μαυρής, Τάκης Μαυρωτάς, Ανδρέας Μάνεσης, Αφροδίτη Λίττη

Τον συντονισμό της Ημερίδας είχε ο θεωρητικός και κριτικός Τέχνης και Διευθυντής του Εικαστικού Προγράμματος του Ιδρύματος Β. & Μ. Θεοχαράκη, Τάκης Μαυρωτάς. Την Ημερίδα και το Αφιέρωμα (Έκθεση) που ακολούθησε παρακολούθησαν πολλοί καλλιτέχνες, φίλοι της τέχνης των γραμμάτων και του πολιτισμού. Μεταξύ αυτών Η πρόεδρος του Συλλόγου οι Φίλοι του Ευρωπαϊκού Πολιτιστικού Κέντρου Δελφών Δήμητρα Κ. Φιλίππου, η πρόεδρος του Ε.Ο.Τ.  Αντζελα Γκερέκου, η Αλεξάνδρα Μητσοτάκη, η  Αννη Πετράκη, η Βάνα Ξένου, ο γλύπτης Φώτης, η  Χαρίκλεια Μυταρά, η Σοφία Πορταλάκη, ο Γιάννης Μαυρής, η Μόρφυ Γκίκα και πολλοί άλλοι.

Άννη Πετράκη, Δήμητρα Φιλίππου, Άντζελα Γκερέκου

Τάκης Μαυρωτάς, Ελένη Αρβελέρ, Παύλος Καλλιγάς

 

Studio Panoulis

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Culture