Γιώργος Χαδούλης: εγκαίνια έκθεσης στην γκαλερί Σκουφά

Ζωγραφική, κεραμική και σχέδια συνθέτουν τρεις φαινομενικά διαφορετικές ενότητες, που συνομιλούν, αλληλεπιδρούν μεταξύ τους και αποτελούν το συνολικό έργο των τελευταίων δύο χρόνων του καλλιτέχνη. Έτσι, εντυπωσιακά νεαρά κορίτσια και τοπία από κάρβουνο φιλοξενούνται, μεταξύ άλλων, στη γκαλερί Σκουφά έως τις 1 Ιουνίου

Γιάννης Ολύμπιος, Γιώργος Χαδούλης, Μιχάλης Μπουτάρης, Λητώ Καρακωστάνογλου

Η γκαλερί Σκουφά εγκαινίασε την ατομική έκθεση του Γιώργου Χαδούλη. Ζωγραφική, κεραμική και σχέδια συνθέτουν τρεις φαινομενικά διαφορετικές ενότητες, που συνομιλούν, αλληλεπιδρούν μεταξύ τους και αποτελούν το συνολικό έργο των τελευταίων δύο χρόνων του καλλιτέχνη .

Αλέκος Φασιανός, Γιώργος Χαδούλης, Μαρίζα και Βικτώρια Φασιανού

Νεαρά κορίτσια, μόνα ή ως ζευγάρι, σαν διπλά πορτρέτα ή μαζί με το ζωγράφο, ζωγραφισμένα με καθαρά, έντονα χρώματα μαγνητίζουν τα ανυποψίαστα βλέμματα.

Τατιάνα Γκούσκου, Αλεξάνδρα Μαρτίνου

Ο θεατής καλείται με τη φαντασία του να δημιουργήσει ιστορίες που γλιστρούν έξω από τα όρια των τελάρων. Το χαρακτηριστικό ύφος του ζωγράφου αναδεικνύεται στα κεραμικά που απλώνονται σε όλους τους χώρους της γκαλερί.

Αλίκη Γουλναδρή, Νίκος Σταμπολίδης

Όπως αναφέρει ο ίδιος : «Ένα απλό κεραμικό σκεύος σε συνδέει με κάτι αρχέγονο. Με γοητεύει η ιδέα ότι ζωγραφίζω πάνω στο χώμα, στη γη».

Μαρία Ιωάννου, Γιώργος Χαδούλης, Αγγελική Βλαχάκη

Στον πρώτο όροφο θα παρουσιαστεί μια μικρή ενότητα σχεδίων για την Ακρόπολη. Με κάρβουνο, μελάνια και παστέλ σε χαρτί, ο Γιώργος Χαδούλης προσδίδει σε ένα τόσο γνωστό θέμα – σύμβολο μια φρέσκια ματιά.

Γιώργος Χαδούλης, Ελένη Σκουλά, Αλεξάνδρα Πάλλη

Η έκθεση θα συνοδεύεται από διαδικτυακό κατάλογο ο οποίος θα περιλαμβάνει φωτογραφίες των έργων, μία εισαγωγή του ποιητή Χάρη Βλαβιανού και μία συνομιλία του ζωγράφου με τον ιστορικό τέχνης Γιώργο Μυλωνά.

Μαριάννα Ψάλτη, Γιώργος Χαδούλης, Νικομάχη Μπουτάρη

Το link του καταλόγου θα είναι διαθέσιμο στην ιστοσελίδα της γκαλερί. Διάρκεια έκθεσης: 9 Μαΐου έως 1 Ιουνίου 2019 Γκαλερί Σκουφά, Σκουφά 4, Κολωνάκι Ώρες λειτουργίας: Δευτ: 11:00-15:30, Τρ & Πεμ: 10:00-15:30 & 17:30-21:00, Τετ: 10:00-15:30, Παρ: 10:00-15:30 & 17:30-20:00, Σαβ: 10:30-15:30.

Θωμάς Βαρβιτσιώτης, Μαρία Καλλιγά, Ολίνκα Βαρβιτισώτη

Λίγα λόγια για τον Γιώργο Χαδούλη Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1966, σπούδασε ζωγραφική στην École des Beaux-Arts στό Παρίσι όπου έζησε σχεδόν δέκα χρόνια και έκτοτε εκθέτει συστηματικά το έργο του στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Βικτώρια, Μαρίζα και Αλέκος Φασιανός, Γιάννης Καλλιγάς

Σε προέκταση της ζωγραφικής του αναζήτησης έχει, επίσης να παρουσιάσει ένα ιδιαίτερα αξιόλογο έργο στο σχέδιο, τη λιθογραφία, την εικονογράφηση και την κεραμική. Χρησιμοποιώντας έντονα χρώματα και καθαρό σχέδιο, το έργο του Γιώργου Χαδούλη δοξάζει το τι σημαίνει να είναι κανείς ζωντανός. Έργα του βρίσκονται σε μουσεία και σε σημαντικές δημόσιες και ιδιωτικές συλλογές.

Ειρήνη Δανιόλου-Νεοφύτου, Ντόζια Κορτσανίδη, Ρίκα Πορφυράτου

Μάκης Κλαουδάτος, Μαρία Πετρίδη

Στέφανος Δασκαλάκης, Γιάννης Καλλιγάς, Ειρήνη Ηλίοπούλου, Γιώργος Χαδούλης, Άννα Πατάκη

Λυδία Μαλεβίτη, Σίσσυ Σακαρέλλου

Ελένη Καλλιγά, Ειρήνη Κανά, Ρόδη Κωνσταντόγλου

Γιάννης Καλλιγάς, Γιώργος Χαδούλης, Γιώργος Μυλωνάς

Μαλβίνα Σαραντίτη, Τάκης Διαμαντόπουλος, Πόλυ Μπελένη

Αντιγόνη Καψάλη, Έλενα Σκουλά, Αλεξάνδρα Χαριτάτου

Φωτό: Studio Panoulis

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Culture