Επέτειοs των 2.500 χρόνων από τη Μάχη των Θερμοπυλών και τη Ναυμαχία της Σαλαμίνας

Μια μεγάλη εκδήλωση για την έναρξη του Εορταστικού Κύκλου Εκδηλώσεων για την Επέτειο των 2.500 χρόνων από τη Μάχη των Θερμοπυλών και τη Ναυμαχία της Σαλαμίνας, πραγματοποιήθηκε στο Ζάππειο Μέγαρο, παρουσία της πολιτικής ηγεσίας και σημαντικών προσωπικοτήτων από τους χώρους της οικονομίας και του πνεύματος

Λίνα Μενδώνη, Προκόπης Παυλόπουλος, Τάκης Θεοδωρικάκος, Κυριάκος Μητσοτάκης, Μαριάννα Βαρδινογιάννη

Στην εκδήλωση παρέστησαν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, η υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Λίνα Μενδώνη, ο υπουργός Εσωτερικών Παναγιώτης Θεοδωρικάκος και η Πρέσβυς Καλής Θελήσεως της UNESCO Μαριάννα Βαρδινογιάννη.

Τάκης Θεοδωρικάκος, Λίνα Μενδώνη, Μαριάννα Βαρδινογιάννη, Κυριάκος Μητσοτάκης

Την εκδήλωση διοργάνωσαν το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, το Υπουργείο Εσωτερικών και το Ίδρυμα «Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη».

Μαρίλια Βαζαίου, Δήμητρα Φιλίππου, Αγγελική Τσίγκα, Χριστιάννα Καίσαρη

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, ο οποίος κήρυξε την έναρξη των επετειακών εκδηλώσεων για τα 2.500 χρόνια από την Μάχη των Θερμοπύλων και την Ναυμαχία της Σαλαμίνας, συνεχάρη το «Ίδρυμα Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη», τα Υπουργεία Πολιτισμού και Αθλητισμού, καθώς και Εσωτερικών για την εξαιρετική έμπνευση και πρωτοβουλία να συνδιοργανώσουν αυτό τον, ιστορικής σημασίας, εορταστικό κύκλο εκδηλώσεων και τόνισε.

Αθανασία Μαρινάκη, Ιωάννα Γκελεστάθη

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης έκανε λόγο για «μια σημαντική εκδήλωση με την οποία εκκινούμε ως ελληνική Πολιτεία, με τη στήριξη του Ιδρύματος Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη, τις εκδηλώσεις με τις οποίες θυμόμαστε και πάλι τα σπουδαία πράγματα που έγιναν σε αυτή την χώρα πριν από 2.500 χρόνια».

Βασίλης και Ρόη Αποστολοπούλου

Η Υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη τόνισε ότι το Υπουργείο Πολιτισμού με την κατεύθυνση του Πρωθυπουργού ετοιμάζεται για τον εορτασμό της σημαντικής αυτής επετείου ενώ μίλησε αναλυτικά για τη σημασία της Ναυμαχίας της Σαλαμίνας αλλά και της Μάχης των Θερμοπυλών.

Λίλα και Αικατερίνη Λαλαούνη

Η κυρία Βαρδινογιάννη από την πλευρά της ευχαρίστησε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο που έθεσε υπό την αιγίδα του τις εορταστικές εκδηλώσεις, αλλά και τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη για την μεγάλη τιμή, ενώ τόνισε ότι το Ίδρυμα «Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη» θέτει ως στόχο η σημαντική αυτή επέτειος να καταστεί κτήμα της νέας γενιάς.

Ειρήνη Δανελιάν, Μίλτος Καμπουρίδης, Μαρίνα Βερνίκου

Συντονιστής της εκδήλωσης ήταν ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου Δημήτρης Λιγνάδης, ο οποίος μάλιστα έκλεισε την εκδήλωση απαγγέλοντας ένα απόσπασμα από την τραγωδία «Πέρσες» του Αισχύλου.

Ντόρα Δημοπούλου, Αλεξάνδρα Τσαβρίρη, Νίκη Δανελιάν, Ειρήνη Δανελιάν, Κλαίρη Τσαβλίρη

Το «παρών» στην εκδήλωση έδωσαν εκπρόσωποι πολιτικών κομμάτων, εκπρόσωποι των Ενόπλων Δυνάμεων, της Εκκλησίας αλλά και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης ενώ σημαντική ήταν και η παρουσία Πρέσβεων και προσωπικοτήτων από το εξωτερικό όπως: ο πρώην Πρόεδρος της Βοσνίας Ερζεγοβίνης Mladen Ivanic, ο πρώην Πρόεδρος της Βουλγαρίας Rosen Plevneliev, ο πρώην Πρόεδρος της Ουκρανίας Viktor Yushchenko, μαζί με τη σύζυγό του Katheryna Yushchenko, ο πρώην Πρωθυπουργός της Βοσνίας Ερζεγοβίνης Zlatko Lagumdzija και η πρώην Πρωθυπουργός της Κροατίας Jadranka Kosor.

Τζωρτζίνα Έλληνα, Νίκη Δανελιάν, ΕΙρήνη Νταϊφά

Ελένη και Γιάννης Σμαραγδής

 

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης απευθύνει χαιρετισμό

Studio Panoulis

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Culture