Επετειακή εκδήλωση για τον ΕΟΠΕ με ξεχωριστές βραβεύσεις

Την επέτειο των 10 χρόνων από την ίδρυσή του γιόρτασε ο Ελληνικός Οργανισμός Πολιτικών Επιστημόνων διοργανώνοντας ένα μεγάλο δείπνο στη Λέσχη Αξιωματικών Ενόπλων Δυνάμεων και βραβεύοντας σημαντικές προσωπικότητες για την προσφορά τους

O Συμεών Σιδηρόπουλος, πρόεδρος του Ελληνικού Οργανισμού Πολιτικών Επιστημόνων με την Κατερίνα Παναγοπούλου, επίτιμη πρόεδρο του Οργανισμού που βραβεύτηκε για την προσφορά της
Eπετειακή εκδήλωση για τα  10 χρόνια από την ίδρυσή του πραγματοποίησε ο Ελληνικός Οργανισμός Πολιτικών Επιστημόνων (ΕΟΠΕ). Με αυτήν την ευκαιρία ο Οργανισμός παρέθεσε στη Λέσχη Αξιωματικών Ενόπλων Δυνάμεων δείπνο προς τιμή της επίτιμης προέδρου του, Κατερίνας Παναγοπούλου, και βράβευσε με το χρυσό μετάλλιο τρεις προσωπικότητες κύρους. Το «παρών» στη βραδιά έδωσαν πλήθος πολιτικού και ακαδημαϊκού κόσμου, διπλωμάτες, στρατιωτικοί και μέλη του ΕΟΠΕ.

Η Κατερίνα Παναγοπούλου, επίτιμη πρόεδρος του Ελληνικού Οργανισμού Πολιτικών Επιστημόνων, και ο Συμεών Σιδηρόπουλος ανάμεσα σε μέλη και υποτρόφους του Οργανισμού

O EOΠE αποτελεί έναν από τους σημαντικότερους και πιο δραστήριους επιστημονικούς φορείς της χώρας. Ιδρύθηκε το 2008 από πολιτικούς επιστήμονες με στόχο τη δημιουργία δίαυλου επιπλέον εκπαίδευσης πέραν των ακαδημαϊκών προγραμμάτων σπουδών, καθώς και την ανάδειξη του ρόλου του πολιτικού επιστήμονα σε τοπικό, περιφερειακό και διεθνές επίπεδο. Ο πρόεδρος του Ελληνικού Οργανισμού Πολιτικών Επιστημόνων, Συμεών Σιδηρόπουλος, απηύθυνε χαιρετισμό αναφερόμενος στο όραμα και τους στόχους του Οργανισμού, αλλά και στις εξελίξεις στον τομέα της πολιτικής επιστήμης, ενώ στη συνέχεια ακολούθησαν οι τιμητικές βραβεύσεις. 

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας της κ. Παναγοπούλου στην κατάμεστη αίθουσα της Λέσχης Αξιωματικών Ενόπλων Δυνάμεων

Το Χρυσό ΜετάλλιοΕΟΠΕ Διακεκριμένης Προσωπικότητας και Κοινωνικής Προσφοράς για την προσφορά της στην κοινωνία, στην επιστήμη και στους νέους έλαβε η επίτιμη πρόεδρος, Κατερίνα Παναγοπούλου, Εθνική Πρέσβης της Ελλάδας στο Συμβούλιο της Ευρώπης για τον Αθλητισμό, την Ανοχή και το Ευ Αγωνίζεσθαι, πρόεδρος του Πανελληνίου Αθλητικού Σωματείο Γυναικών «Καλλιπάτειρα» και άμισθη σύμβουλος του πρωθυπουργού για τη Διασπορά.

Ο Συμεών Σιδηρόπουλος βραβεύει την Κατερίνα Παναγοπούλου για την προσφορά της

Τιμήθηκαν ακόμα τα επίτιμα μέλη του ΕΟΠΕ, Σωτήρης Μουσούρης, πρώην αναπληρωτής γενικός γραμματέας του Ο.Η.Ε. και η Παρούλα Νάσκου-Περράκη, καθηγήτρια Διεθνούς Δικαίου, για την πορεία τους στους Διεθνείς Οργανισμούς και στην Επιστήμη αντίστοιχα.

Ο Σωτήρης Μουσούρης, πρώην αναπληρωτής γενικός γραμματέας του Ο.Η.Ε., παραλαμβάνει το βραβείο του από τον Συμεών Σιδηρόπουλο

Ως κεντρική ομιλήτρια η κυρία Παναγοπούλου ανέπτυξε τη θεματική «Δημοκρατία, Θεσμοί και Πολίτες» που είχε τεθεί από τον ΕΟΠΕ, αναπτύσσοντας μία πιο ιδιαίτερη πτυχή «Τις προκλήσεις, που αντιμετωπίζει σήμερα η Δημοκρατία» και την «Πολιτική των Πολιτών». 

Η Παρούλα Νάσκου-Περράκη, καθηγήτρια Διεθνούς Δικαίου, τη στιγμή της βράβευσής της

Οι βραβεύσεις στα τιμώμενα πρόσωπα ολοκληρώθηκαν με παρεμβάσεις τους. Με τις καίριες ομιλίες τους τοποθετήθηκαν, επίσης, ο Νικόλαος Παπαδάκης, καθηγητής Πολιτικής Επιστήμης Πανεπιστημίου Κρήτης, ο Κυριάκος Σουλιώτης, αναπληρωτής καθηγητής Πολιτικής Υγείας Πανεπιστημίου Πελοποννήσου και η Κωνσταντίνα Δημητρούλη, δημοσιογράφος της ΕΡΤ. Προσέγγισαν σημαντικά ζητήματα δημόσιων, διεθνών πολιτικών και κοινωνικών πολιτικών.

Μάγκυ Δούση, Χριστόφορος Βερναρδάκης, υπουργός Επικρατείας, Κατερίνα Παναγοπούλου

Στη συνέχεια, απονεμήθηκαν αναμνηστικοί έπαινοι στους υποτρόφους του ΕΟΠΕ για το ακαδημαϊκό έτος 2017 – 2018.
Μεταξύ των επίσημων την εκδήλωση και το δείπνο τίμησαν με την παρουσία τους ως εκπρόσωπος της κυβέρνησης ο Χριστόφορος Βερναρδάκης, υπουργός Επικρατείας, η Έλενα Κουντουρά, υπουργός Τουρισμού, η Μαρίνα Χρυσοβελώνη, υφυπουργός Εσωτερικών. Ως εκπρόσωπος του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκου Μητσοτάκη παραστάθηκε η βουλευτής Όλγα Κεφαλογιάννη. Ως εκπρόσωπος της επικεφαλής του ΚΙΝΑΛ παραστάθηκε ο Παύλος Χρηστίδης, εκπρόσωπος Τύπου του ΚΙΝΑΛ, ενώ ως εκπρόσωπος του Ποταμιού, ο Γεώργιος Μαυρωτάς, αντιπρόεδρος του κόμματος και βουλευτής.

O Συμεών Σιδηρόπουλος, πρόεδρος του Ελληνικού Οργανισμού Πολιτικών Επιστημόνων, η Ελενα Κουντουρά, υπουργός Τουρισμού, η Κατερίνα Παναγοπούλου και ο Αρχηγός ΓΕΝ, Αντιναύαρχος ΠΝ, Νικόλαος  Τσούνης

Επίσης, στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ως εκπρόσωπος του ΓΕΕΘΑ, ο Αρχηγός ΓΕΝ, Αντιναύαρχος ΠΝ, Νικόλαος  Τσούνης και ο πρέσβης Νικόλαος Πλεξίδας, δντής της Διεύθυνσης ΝΑΤΟ του ΥΠΕΞ και επίτιμο μέλος ΕΟΠΕ. Τέλος ανάμεσα στους προσκεκλημένους ήταν η Μαριέττα Γιαννάκου, ο Μιχάλης Κατρίνης, καθώς και σύμβουλοι του πρωθυπουργού, διευθυντές και εκπρόσωποι υπουργών, ο υποστράτηγος Αναστάσιος  Τσιάλτας ως εκπρόσωπος του Α/ΓΕΣ, ο υποπτέραρχος Θεόδωρος Λάγιος, ως Εκπρόσωπος Α/ΓΕΑ, πλήθος πανεπιστημιακών, αυτοδιοικητικών, δημοσιογράφοι, καθώς και μέλη της «Καλλιπάτειρας».

Όλγα Κεφαλογιάννη, Μαρία Σταυρίδη

Πινάρ Μπουρνούς, Πέτρος Ιωαννίδης, Γιάννης Μπουρνούς, Ηλίας Λιβάνης

Η Έμυ Λιβανίου, η οποία ανέλαβε την παρουσίαση της εκδήλωσης, και η Εβελίνα Δασκαλή

Η Κατερίνα Παναγοπούλου με τον γιο της, Πέτρο Ιωαννίδη, και τον Γιώργο Παναγιωτόπουλο

Ιωάννα Καρυοφύλλη, Εύη Σαντά, Ράνι Κόρκα

Γιώργος Μαυρωτάς, Σωτήρης Μουσούρης

Στιγμιότυπο από το δείπνο

Στιγμιότυπο από το δείπνο

Στιγμιότυπο από το δείπνο

Φωτό: Studio Panoulis

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Culture