«Η Ευνοούμενη», μια μεγάλη πρεμιέρα

H πολυαναμενόμενη ταινία του Γιώργου Λάνθιμου, η οποία είναι υποψήφια για 10 Όσκαρ και έχει σαρώσει υποψηφιότητες και βραβεία, έκανε πρεμιέρα στον κινηματογράφος Odeon Όπερα συγκεντρώνοντας πλήθος επωνύμων. Τις εντυπώσεις μας κέρδισε η συγκινητική ομιλία του διάσημου Ελληνα σκηνοθέτη λίγο πριν την έναρξη της προβολής.

Εύα Νάθενα, Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης, Έλενα Σκουλά

Η πρεμιέρα της ταινίας «Η Ευνοούμενη» πραγματοποιήθηκε με κάθε επισημότητα στον κινηματογράφο Odeon Όπερα από την Odeon και την 20th Century Fox.

Ο Γιώργος Λάνθιμος στη σκηνή του κινηματογράφου Odeon Όπερα

Επώνυμοι και ανώνυμοι λάτρεις της 7μης τέχνης περίμεναν με ανυπομονησία να απολαύσουν τις Ολίβια Κόλμαν, Έμμα Στόουν και Ρέιτσελ Βάις στη νέα ταινία του Γιώργου Λάνθιμου, που οι κριτικοί έχουν αποθεώσει παγκοσμίως. Η ταινία που είναι υποψήφια για 10 Όσκαρ και έχει σαρώσει υποψηφιότητες και βραβεία, απέσπασε και τα διθυραμβικά σχόλια από το ελληνικό κοινό.

Ρούλα Σαλούτση, Τάσος Μπουλμέτης

Πέρα όμως από την ταινία όλοι ανέμεναν με την ίδια ανυπομονησία να δουν από κοντά και να ακούσουν τον Γιώργο Λάνθιμο: «Ευχαριστώ όλους που ήρθατε και όλους εκείνους που οργάνωσαν αυτή την προβολή. Πρέπει να πω ότι είναι μία περίεργη μέρα για μένα σήμερα, γιατί όπως οι περισσότεροι από εσάς ξέρετε, ήταν η κηδεία του πατέρα μου. Αλλά αν ξέρω κάτι γι’ αυτόν, είναι ότι έζησε τη ζωή του διασκεδάζοντας και περνώντας όσο καλύτερα μπορούσε μέχρι το τέλος και αυτό θα ήθελα να κάνετε και εσείς σήμερα, να περάσετε ωραία, να διασκεδάσετε, να γελάσετε, να κλάψετε και να έχετε μία πολύ ωραία βραδιά», ανέφερε συγκινημένος.

Κλαίρη και Μάιρα Τσαβλίρη

Στην πρεμιέρα παρευρέθηκαν πρόσωπα από τον χώρο της πολιτικής, των τεχνών και του θεάματος μεταξύ των οποίων ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης, ο καλλιτεχνικός διευθυντής της Εθνικής Λυρικής Σκηνής Γιώργος Κουμεντάκης, ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου Βαγγέλης Θεοδωρόπουλος, ο Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης, ο Τάσος Μπουλμέτης, η Εύα Νάθενα, η Φένια Κοσοβίτσα, ο Αλέξανδρος Βούλγαρης, ο Κωνσταντίνος Ρήγος και πολλοί άλλοι. Η πρεμιέρα έγινε σε συνεργασία με το Movie Society και τη Nova. Το κρασί της βραδιάς ήταν το Μελισσόμαντρα-Καλλιγά από την Ελληνικά Κελλάρια Οίνων.

Άννα Χατζηνάσιου, Χριστόφορος Καπαρουνάκης

Λίγα λόγια για την ταινία Αρχές του 18ου αιώνα. Η Αγγλία είναι σε πόλεμο με τους Γάλλους. Παρόλα αυτά, οι αγώνες πάπιας και η κατανάλωση ανανά βρίσκονται στο απόγειο τους. Η φιλάσθενη Βασίλισσα Αν (Ολίβια Κόλμαν) βρίσκεται στο θρόνο και η στενή της φίλη Λαίδη Σάρα (Ρέιτσελ Βάις) κυβερνά τη χώρα στη θέση της, ενώ ταυτόχρονα φροντίζει για την υγεία της.

Βιβή Μπασινά, Βάσω Στασινού, Αμαλία Κυπαρίση

Όταν μια νέα υπηρέτρια, η Άμπιγκεϊλ (Έμμα Στόουν) φτάνει, η γοητεία της την κάνει αμέσως αγαπητή στη Σάρα. Η Σάρα την παίρνει υπό την προστασία της και η Άμπιγκεϊλ βρίσκει μια ευκαιρία να επιστρέψει στις αριστοκρατικές της ρίζες. Καθώς οι τακτικές του πολέμου καταναλώνουν όλο το χρόνο της Σάρα, η Άμπιγκεϊλ παίρνει τη θέση της Σάρα ως η συντροφιά της Βασίλισσας. Η φιλία τους της δίνει την ευκαιρία να κάνει πραγματικότητα τις φιλοδοξίες της και δεν θα αφήσει καμία γυναίκα, καμία πολιτική και κανένα κουνέλι να σταθούν εμπόδιο στο δρόμο της…

Πάνος Παπαδόπουλος (CEO της Forthnet), Κατερίνα Κασκανιώτη (Pay TV Executive Director της Forthnet)

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για το Movie Society Η Αθήνα αποκτά ένα νέο εβδομαδιαίο κινηματογραφικό ραντεβού διαρκείας στο σινεμά Odeon Όπερα με την υπογραφή του «Αθηνοράματος». Το Movie Society είναι μια φρέσκια πρόταση, μια κινηματογραφική λέσχη νέας κοπής, στην οποία οι θεατές θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν κλασικά και μοντέρνα αριστουργήματα καθώς επίσης ειδικές πρεμιέρες πολυαναμενόμενων ταινιών. Κάθε Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή απόγευμα θα προβάλλονται συνολικά τρεις ταινίες, προσεκτικά επιλεγμένες από τους κινηματογραφικούς συντάκτες του «α», οι οποίες εντάσσονται σε θεματικές που ανανεώνονται κάθε μήνα.

Γεώργιος Καμίνης, Αδαμαντία Αναγνώστου

Λίγα λόγια για την Odeon Η Odeon δραστηριοποιείται στον τομέα της οπτικοακουστικής ψυχαγωγίας, εστιάζοντας με πάθος και αφοσίωση σε ό, τι αφορά στον κινηματογράφο. Όραμά της είναι να ψυχαγωγεί, να ενθουσιάζει και να συγκινεί το ελληνικό κοινό, προσφέροντας μια απόλυτα ολοκληρωμένη κινηματογραφική εμπειρία. Ο όμιλος εταιρειών Odeon αναπτύσσεται σε όλους τους τομείς κινηματογραφικής ψυχαγωγίας, από τη διανομή και τις παραγωγές ταινιών, μέχρι τους σύγχρονους πολυκινηματογράφους και την οικιακή ψυχαγωγία (home entertainment), έχοντας συνδέσει άρρηκτα το όνομα της με τις μεγαλύτερες κινηματογραφικές δημιουργίες των τελευταίων δεκαετιών.

Χάρης και Γιασμίν Οικονομοπούλου

Στέλιος Καφαντάρης, Έλια Πορταλάκη

Χριστίνα Πολίτη

Φαίη Μπέη

Γιώργος Λαμπράκης, Ρεγγίνα Κουρή

Τάσος Μπουλμέτης, Χρήστος Μήτσης, Κατερίνα Κασκανιώτη

Τόνια Σωτηροπούλου, Γιώργος Πράσινος, Κωστής Μαραβέγιας

Αδάμ Τσαρούχης, Γιώργος Παρίσης

Κατερίνα Ζέρβα (Marketing Manager for 20th Century Fox Titles), Γιώργος Μούρτης (Director of Operations Odeon Entertainment), Εμμανουέλα Ιγνατίου (Print Manager and Sales Assistant for 20th Century Fox)

Μαρία Σγουμποπούλου

Φωτό: Studio Panoulis

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Culture