Η ισχυς εν τη ενώση: η «Save a Greek Stray» και ο Νίκος Ζήκος παρουσίασαν την «Eyes behind bars»

H «Save a Greek Stray», η φιλοζωική, αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία που ιδρύθηκε από την Εριέττα Κούρκουλου–Λάτση με σκοπό την προστασία των ζώων και ο φωτογράφος Νίκος Ζήκος ένωσαν τις δυνάμεις τους και μας παρουσίασαν στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος την έκθεση φωτογραφίας «Eyes behind bars» με πρωταγωνιστές τα χαριτωμένα τετράποδα.

Ο φωτογράφος Νίκος Ζήκος και η Εριέττα Κούρκουλου-Λάτση, δημιουργός της οργάνωσης «Save a Greek Stray»

Ήταν μια διαφορετική έκθεση, έξω από τα συνηθισμένα, η οποία πέρα από την καλλιτεχνική της σημασία έστειλε και ένα δυνατό μήνυμα στην ελληνική κοινωνία μιας και η έκθεση ήταν αφιερωμένη στα αδέσποτα της Ελλάδας. Μην ξεχνάμε πως στόχος της οργάνωσης «Save a Greek Stray» και της δημιουργού της Εριέττα Κούρκουλου-Λάτση είναι μια κοινωνία, στην οποία κανένα ζώο δεν θα υποφέρει αβοήθητο στους δρόμους, αλλά θα ζουν ευτυχισμένα στα σπίτια τους με τις οικογένειες τους, προσφέροντας και λαμβάνοντας αγάπη.

Η Εριέττα Κούρκουλου-Λάτση ξεφυλλίζει τον κατάλογο της έκθεσης «Eyes behind bars»

Έτσι ο υψηλής αισθητικής χώρος της Βιβλιοθήκης στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος γέμισε από χαριτωμένα πορτρέτα σκύλων τοποθετημένα σε μαύρο φόντο. Μάτια χαρούμενα, λυπημένα, προβληματισμένα, παιχνιδιάρικα… βλέμματα γεμάτα συναίσθημα τράβηξαν την προσοχή μας και μας συγκίνησαν.

Νίκος Ζήκος, Μαρίνα Βερνίκου, Γιάννης Καγιούλης

O φωτογράφος Νίκος Ζήκος παρουσίασε την «Eyes behind bars» σε συνεργασία με την φιλοζωική οργάνωση «Save a Greek Stray» και την αφιέρωσε στα αδέσποτα της Ελλάδας.

Νίκος Ζ¨ηκος, Χριστίνα Κοντοβά, Τζώνης Καλημέρης

Ο στόχος του φωτογράφου επετεύχθη και το αποτέλεσμα ήταν το αναμενόμενο; η σύμπραξη της τέχνης με την κοινωνική ευαισθησία μπορεί να αποφέρει θεαματικά αποτελέσματα. Οι επισκέπτες ρωτούσαν και ενδιαφερόντουσαν για την ιστορία κάθε σκύλου.

Τάμτα, Νίκος Ζήκος

Κοινό και διοργανωτές συζητήσανε και μοιραστήκανε τις ιστορίες τους. Αναγνωρίσανε το πρόβλημα ως κοινωνικό και συμφωνήσανε όλοι: υιοθετούμε μέχρι να αδειάσει και το τελευταίο κλουβί.

Νίκος Ζήκος, Κατρίνα Τσάνταλη

Η φιλοζωική, μη κερδοσκοπική οργάνωση, Save a Greek Stray, τα τελευταία 5 χρόνια έχει ταχθεί στην προάσπιση των δικαιωμάτων των ζωών, καθώς και στον έλεγχο του αριθμού των αδέσποτων, διασώζοντας, στειρώνοντας και φιλοξενώντας στο καταφύγιο της ένα μεγάλο αριθμό αδέσποτων σκύλων, που είχαν ανάγκη θεραπειών και προστασίας από τους κίνδυνους του δρόμου.

Νίνο Ξυπολυτάς, Τζώνης Καλημέρης

Λίγα λόγια για τη «Save a Greek Stray» είναι η φιλοζωική, αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία που ιδρύθηκε από την Εριέττα Κούρκουλου-Λάτση με σκοπό την προστασία των ζώων. Έχοντας ιδιαίτερη αγάπη στα αδέσποτα ζώα, ένωσε τις δυνάμεις της με μια ομάδα ανθρώπων που έχουν τους ίδιους στόχους και το ίδιο όραμα για το μέλλον στη χώρα μας: τα ζώα συντροφιάς δεν θα αγωνίζονται να επιβιώσουν στους δρόμους, αλλά θα ζουν ευτυχισμένα στα σπίτια τους με τις οικογένειες τους, προσφέροντας και λαμβάνοντας αγάπη.

Άποψη από την έκθεση «Eyes behind bars»

Για την υλοποίηση του ανωτέρω σκοπού, η SGS ίδρυσε και λειτουργεί ένα πρότυπο Καταφύγιο αδέσποτων ζώων, όπου αδέσποτα ζώα περιθάλπονται και περιμένουν τη νέα οικογένεια που θα τα υιοθετήσει.

Άποψη από την έκθεση «Eyes behind bars»

Άποψη από την έκθεση «Eyes behind bars»

Ο κατάλογος της έκθεσης «Eyes behind bars»

Studio Panoulis

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Culture