Η Μαριάννα Βαρδινογιάννη στο High Level Meeting στη Ρώμη

Στο πλαίσιο του High Level Meeting, το οποίο πραγματοποιήθηκε στην αιώνια πόλη, η Πρέσβης Καλής Θελήσεως της Unesco, πέρα από την ομιλία της στην Ιταλική Γερουσία έδωσε το «παρών» σε διάφορες συναντήσεις. Έτσι η κ. Βαρδινογιάννη συμμετείχε στο Πάνελ με θέμα «Προκλήσεις και Ευκαιρίες για την επόμενη δεκαετία», παραβρέθηκε στο επίσημο δείπνο που παρατέθηκε στο Palazzo Orsini, ενώ επισκέφτηκε και την έκθεση φωτογραφίας του Robert F. Kennedy Human Rights Center

Μπροστά από το Εθνικό Μνημείο της Ιταλίας Victor Emmanuel II, η Μαριάννα Βαρδινογιάννη, η Δρ Vaira Vike Freiberga και ο σύζυγός της καθηγητής Imants Freibergs

Οι εργασίες του High Level Meeting του Νizami Ganjavi International Center στη Ρώμη συνεχίστηκαν στις 28 Νοεμβρίου 2019 με το Πάνελ με θέμα «Προκλήσεις και Ευκαιρίες για την επόμενη δεκαετία» που πραγματοποιήθηκε στην έδρα της Ιtalian Society for International Organisation (SIOI), ενός σημαντικού οργανισμού που ίδρυσε το Υπουργείο Εξωτερικών της Ιταλίας 1944 για τη διεθνή συνεργασία.

Από αριστερά, Ζlato Lagumdzija (πρωθυπουργός Βοσνίας και Ερζεγοβίνης 2001-2002), Κaterina Yushchenko (πρώτη κυρία της Ουκρανίας 2005-2010), Μarie-Louise Coleiro Preca (Πρόεδρος της Μάλτας 2014-2019), Δρ Vaira Vike Freiberga (Πρόεδρος Λετονίας 1999-2007), Amre Moussa (υπουργός Εξωτερικών της Αιγύπτου 1991-2001), Eka Thkelashvili (αναπλ. Πρωθυπουργός Γεωργίας 2010-2012), Mirko Cvetkovic (πρωθυπουργός Σερβίας 2008-2012)

Το ιστορικό αυτό κτίριο βρίσκεται στην Piazza Venezia απέναντι από το κολοσσιαίο μνημείο του Victor Emmanuel II, του πρώτου Βασιλιά της ενωμένης Ιταλίας.

Μαριάννα Βαρδινογιάννη

Μπροστά από το Εθνικό Μνημείο της Ιταλίας Victor Emmanuel II, η Μαριάννα Βαρδινογιάννη, η Δρ Vaira Vike Freiberga και ο σύζυγός της καθηγητής Imants Freibergs.

Η κυρία Βαρδινογιάννη έδωσε το «παρών» και στο επίσημο δείπνο που παρατέθηκε στο Palazzo Orsini, ένα από τα πιο ιστορικά κτίρια της Ρώμης στο πλαίσιο του XIX High Level Meeting Nizami Ganjavi International Center.

Ismail Serageldin (πρώην αντιπρόεδρος της Παγκόσμιας Τράπεζας και Co-Chair του NGIC), Μαριάννα Βαρδινογιάννη, Vaira Vike Freiberga (πρώην Πρόεδρος Λετονίας και Co-Chair του NGIC)

Η οικοδέσποινα της βραδιάς Sabina Medici, απόγονος της ιστορικής ιταλικής Οικογένειας των Μεδίκων, η Μαριάννα Βαρδινογιάννη και η πρώην Aναπλ. πρωθυπουργός της Ρουμανίας Ana Birchall.

Μαριάννα Βαρδινογιάννη, Vaira Vike Freiberga (πρώην Πρόεδρος Λετονίας και Co-Chair του NGIC)

Κατά τη διάρκεια  του XIX High Level Meeting Nizami Ganjavi International Center στη Ρώμη η κ. Βαρδινογιάννη επισκέφτηκε και την έκθεση φωτογραφίας του Robert F. Kennedy Human Rights Center.

Katerina Yuschenko (σύζυγος του πρώην Προέδρου της Ουκρανίας), Μαριάννα Βαρδινογιάννη, Δρ Ismail Serageldin (πρώην αντιπρόεδρος της Παγκόσμιας Τράπεζας και Co-Chair του NGIC), Rovshan Muradov (διευθυντής του ΝGIC)

 

Φωτό: Studio Panoulis

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Culture