Ο σύλλογος «Οι Φίλοι του Ευρωπαϊκού Πολιτιστικού Κέντρου Δελφών» τιμά τον Κωνσταντίνο Δασκαλάκη

Με μια μεγάλη εκδήλωση στην κατάμεστη αίθουσα «Χρήστος Λαμπράκης» ο σύλλογος «Οι Φίλοι του Ευρωπαϊκού Κέντρου Δελφών» τίμησε τον Κωνσταντίνο Δασκαλάκη, ένα από τα πιο λαμπρά μυαλά της παγκόσμιας ακαδημαϊκής κοινότητας στον χώρο της Τεχνητής Νοημοσύνης και καθηγητή στο Μ.Ι.Τ.

Αριστερά, η Δήμητρα Φιλίππου, πρόεδρος του συλλόγου «Οι Φίλοι του Ευρωπαϊκού Πολιτιστικού Κέντρου Δελφών» υποδέχεται τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο. Δεξιά, ο Κωνσταντίνος Δασκαλάκης

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, διακεκριμένες προσωπικότητες από τους χώρους των γραμμάτων των τεχνών και της επιστήμης, πολιτικοί επιχειρηματίες, δημοσιογράφοι, αλλά και νέοι επιστήμονες, καθώς και φοιτητές ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση του συλλόγου «Οι Φίλοι του Ευρωπαϊκού Πολιτιστικού Κέντρου Δελφών» και της προέδρου του, Δήμητρας Φιλίππου, δίνοντας το «παρών» στη μεγάλη εκδήλωση που διοργανώθηκε στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών προς τιμήν του Κωνσταντίνου Δασκαλάκη.

Προκόπης και Σίσσυ Παυλοπούλου, Δήμητρα Φιλίππου, Κωνσταντίνος Δασκαλάκης

Ο κ. Δασκαλάκης είναι καθηγητής στο πανεπιστήμιο ΜΙΤ (Τεχνολογικό Ινστιτούτο Μασαχουσέτης) και συγκαταλέγεται στους πιο σημαντικούς επιστήμονες της παγκόσμιας ακαδημαϊκής κοινότητας στον χώρο της Τεχνητής Νοημοσύνης.

Αντώνης Σαμαράς, Δήμητρα Φιλίππου

Η βραδιά ξεκίνησε με ένα βίντεο για τη ζωή και την πορεία του στον θαυμαστό κόσμο της τεχνολογίας και της τεχνητής νοημοσύνης. Στη συνέχεια ο κ. Δασκαλάκης απάντησε στις πολλές ερωτήσεις που είχαν στείλει 1.200 μαθητές και φοιτητές από όλη την Ελλάδα.

Σίσσυ Παυλοπούλου, Ελένη Αρβελέρ (πρόεδρος του Δ.Σ. του Ευρωπαϊκού Πολιτιστικού Κέντρου Δελφών )

Συντονιστής και παρουσιαστής ήταν ο δημοσιογράφος Θανάσης Λάλας. Στην κατάμεστη αίθουσα «Χρήστος Λαμπράκης» κυριάρχησε με την παρουσία της η νέα γενιά και οι νέοι επιστήμονες.

Γιώργος Μπαμπινώτης, Δήμητρα Φιλίππου, Ροδάνθη Μπαμπινιώτη

Λίγια λόγια για τον Κωνσταντίνο Δασκαλάκη: είναι καθηγητής της Επιστήμης των Υπολογιστών του πανεπιστημίου ΜΙΤ (Τεχνολογικό Iνστιτούτο Μασαχουσέτης) και το 2018 τιμήθηκε με το περιβόητο Βραβείο Νεβανλίνα από τη Διεθνή Ένωση Μαθηματικών (Rolf Nevanlinna Prize).

Άντζελα Γκερέκου, Ντέλλα Ρούνικ

Η έρευνά του επικεντρώνεται στην Θεωρητική Πληροφορική και τη διεπαφή της με τα Οικονομικά, τη Θεωρία Παιγνίων, τη Στατιστική και την Τεχνητή Νοημοσύνη.

Αλίκλη Παυλίδου, Μαρίνα Λαμπράκη-Πλάκα, Φάνη Πάλλη-Πετραλιά

Ο 38χρονος σήμερα επιστήμονας έγινε διάσημος στα 24 του χρόνια όταν η εργασία του «Υπολογιστική Πολυπλοκότητα της Ισορροπίας Nash», με τη συνδρομή του καθηγητή του στο Μπέρκλεϊ Χρήστου Παπαδημητρίου και του καθηγητή Πολ Γκόλντμπεργκ, έδωσε απάντηση σε ένα άλυτο επιστημονικό ερώτημα που είχε τεθεί από τη δημοσίευση του μαθηματικού Τζον Νας το 1950 (για την οποία ο Νας βραβεύτηκε με το Νόμπελ Οικονομικών).

Δήμητρα Φιλίππου, Θανάσης Λάλας, Ελευθερία Ντεκώ, Κώστας Τσόκλης

Γιώργος Χατζηνάσιος, Ελένη Χέλμη, Μαρία Χατζηνάσιου, Γιώργος Χέλμης

Ο Κωνσταντίνος Δασκαλάκης κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης απάντησε στις ερωτήσεις που είχαν στείλει 1.200 μαθητές και φοιτητές από όλη την Ελλάδα.

Η κατάμεστη αίθουσα «Χρήστος Λαμπράκης»

 

Studio Panoulis

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Culture