Νέο ΔΣ για το «Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος Α.Ε.» με επικεφαλής την Έλλη Ανδριοπούλου

Μια γυναίκα βρίσκεται πλέον στο τιμόνι του «Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος Α.Ε.», η Έλλη Ανδριοπούλου, πολύτιμο στέλεχος ως χθες του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος είναι μέρος της ιστορίας του ΚΠΙΣΝ, έχοντας διατελέσει διοικητική διευθύντριά του από το 2014 έως και το τέλος του 2016. Στο επταμελές ΔΣ, το οποίο όρισε ο υπουργός Οικονομικών, εμφανίζονται δυο ακόμα νέα μέλη.

Με την ευκαιρία της πρώτης συνεδρίασης του νέου Διοικητικού Συμβουλίου της «Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος Α.Ε.», το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος συγχαίρει τα νέα μέλη του και, ιδιαίτερα, τη  νέα διευθύνουσα σύμβουλο, Έλλη Ανδριοπούλου, η οποία μέχρι χθες άνηκε στα πολύτιμα στελέχη του Ιδρύματος και η πορεία της είναι στενά συνδεδεμένη με το «Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος Α.Ε.», αφού έχει διατελέσει διοικητική διευθύντρια του ΚΠΙΣΝ από το 2014 έως και το τέλος του 2016. .

Η Έλλη Ανδριοπούλου είναι υψηλόβαθμο διοικητικό στέλεχος με πολυετή εμπειρία σε ηγετικές θέσεις στον τραπεζικό τομέα, σε εταιρεία συμβούλων στρατηγικής, και, πιο πρόσφατα, στο Ιδρυμα Σταύρος Νιάρχος. Είναι κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου στη Διοίκηση Επιχειρήσεων (MBA) από το Kellogg School of Management, Northwestern University, και πτυχίου BA στην Ψυχολογία από το Deree College. Εργάζεται στο Ίδρυμα από το 2012 και είναι η Υπεύθυνη Διαχείρισης Δωρεάς του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ). Ακόμα, έχει διατελέσει Διοικητική Διευθύντρια του ΙΣΝ και Διοικητική Διευθύντρια του ΚΠΙΣΝ. Πριν την έναρξη της συνεργασία της με το Ιδρυμα Σταύρος Νιάρχος είχε περάσει από τις θέσεις της Γενικής Διευθύντριας Marketing στη Citibank και της συμβούλου επιχειρήσεων στην Oliver Wyman στη Βοστώνη.

To ΔΣ του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος είναι επταμελές και τα μέλη του ορίζονται από το Ελληνικό Δημόσιο, βάσει του ιδρυτικού νόμου της ΚΠΙΣΝ Α.Ε. Ένα μέλος ορίζεται ως εκπρόσωπος της Εθνικής Λυρικής Σκηνής και ένα ως εκπρόσωπος της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος, ενώ μέλος ex officio ορίζεται και ο δήμαρχος Καλλιθέας. Έτσι το ΔΣ αποτελείται: από τον Γιώργο Κουμεντάκη καλλιτεχνικό διευθυντή της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, τον Σταύρο Ζουμπουλάκη πρόεδρο του Εφορευτικού Συμβουλίου της Εθνικής Βιβλιοθηκης, τον Δημήτρη Κάρναβο δήμαρχο Καλλιθέας, την Τίνα Στέα (η οποία παραμένει από την προηγούμενη σύνθεση), τον Ευστάθιο Μπακάλη, νομικό ειδικό σε ζητήματα φορολογίας  και τον Κωνσταντίνο Μαγουλά, καθηγητής, κοσμήτορας της σχολής Χημικών Μηχανικών του ΕΜΠ. Οι δυο τελευταίοι αποτελούν τα νέα μέλη του ΔΣ.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο που εξέδωσε το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος:

Με την ευκαιρία της χθεσινής, πρώτης συνεδρίασης του νέου Διοικητικού Συμβουλίου της «Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος Α.Ε.», όλοι μας στο ΙΣΝ θέλουμε να συγχαρούμε τα νέα μέλη του και, ιδιαίτερα, την Έλλη Ανδριοπούλου, νέα Διευθύνουσα Σύμβουλο, και να τους ευχηθούμε καλή επιτυχία στα καθήκοντά τους. Η Έλλη, πολύτιμο στέλεχος, ως χθες, του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος είναι μέρος της ιστορίας του ΚΠΙΣΝ, έχοντας διατελέσει Διοικητική Διευθύντριά του από το 2014 έως και το τέλος του 2016. Γνωρίζει, όσο κανείς άλλος, τόσο τον χώρο όσο και το όραμά του και, κυρίως, ξέρει τις πολύπλευρες και απεριόριστες δυνατότητες εξέλιξης που έχει.

Θέλουμε να ευχαριστήσουμε τα απερχόμενα μέλη του Δ.Σ. και, κυρίως, τον πρώην διευθύνοντα σύμβουλο Νίκο Μανωλόπουλο για τη συνεργασία αλλά και για την πολύτιμη συνεισφορά τους ώστε να αναδειχθεί το ΚΠΙΣΝ ως ένας εξαίρετος χώρος πολιτισμού, συνεύρεσης, διασκέδασης και αναψυχής.

Το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος είναι ένα μοναδικό παράδειγμα δημόσιου χώρου, παγκοσμίως, που σε πολύ μικρό διάστημα έγινε σημείο αναφοράς σε όλο τον κόσμο. Είναι ένα έργο που αγκαλιάστηκε από όλους τους ανθρώπους, όχι μόνο της τοπικής κοινωνίας ή της Αθήνας αλλά όλης της Ελλάδας και οι οποίοι αποδεικνύουν την αγάπη τους ως επισκέπτες, καθημερινά. Από τον οραματισμό του, τον σχεδιασμό του, την κατασκευή του, την ολοκλήρωσή του έως και τη δωρεά του στο Ελληνικό Δημόσιο αλλά και στη συνέχεια, μέχρι σήμερα, είμαστε πάντα δίπλα στο ΚΠΙΣΝ με όλες μας τις δυνάμεις και με δύο ξεχωριστές, ετήσιες δωρεές. Η μία των €5.000.000 υπερκαλύπτει τις οργανωτικές ανάγκες και όλα τα ετήσια λειτουργικά έξοδα, συμπεριλαμβανομένης και της μισθοδοσίας όλων των εργαζομένων, στελεχών ή μη, και η δεύτερη των €5.000.000, επίσης, για εκδηλώσεις και εκπαιδευτικά προγράμματα.

Είμαστε βέβαιοι πως ο μοναδικός αυτός χώρος μπορεί να κάνει ακόμα μεγαλύτερο άλμα προς το μέλλον του. Για εμάς, άλλωστε, ο θετικός αντίκτυπος που έχει καταφέρει το ΚΠΙΣΝ δεν είναι μόνο θέμα προσώπων, αλλά, κυρίως, πίστης, αφοσίωσης, συνεργασίας και σκληρής δουλειάς όλων των συμβαλλομένων μερών. Θα παραμείνουμε παρόντες, μαζί με το νέο Δ.Σ., ώστε το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος να εξακολουθήσει να αποτελεί πρότυπο συνεργασίας δημόσιου και ιδιωτικού τομέα.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Culture