Σπύρος Κοκκινάκης, ένας ποιητής στο Ίδρυμα Β. και Μ. Θεοχαράκη

Στο κατάμεστο, από ανθρώπους της τέχνης, του πνεύματος, των επιχειρήσεων αλλά και της πολιτικής, αμφιθέατρο του Ιδρύματος Θεοχαράκη παρουσιάστηκε το νέο βιβλίο του Σπύρου Κοκκινάκη «Ποιήματα 1974-2019», το οποίο κυκλοφορεί από της εκδόσεις Ηριδανός

Βασίλης Θεοχαράκης, Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, Σπύρος Κοκκινάκης, Βαγγέλης Χρόνης

Το ποιητικό έργο του Σπύρου Κοκκινάκη «Ποιήματα 1974-2019», που κυκλοφορεί από της εκδόσεις Ηριδανός, παρουσίασε ο συγγραφέας Θανάσης Νιάρχος, ενώ ποιήματά του απήγγειλαν η Λυδία Κονιόρδου και ο Μάνος Καρατζογιάννης. Την εκδήλωση συντόνισε ο Τάκης Μαυρωτάς.

Τάκης Μαυρωτάς, Θανάσης Νιάρχος, Σπύρος Κοκκινάκης, Λυδία Κονιόρδου, Μάνος Καρατζογιάννης

Ο Σπύρος Κοκκινάκης γεννήθηκε στον Πειραιά το 1954. Σπούδασε Πολιτικές Επιστήμες, Επικοινωνία και ΜΜΕ στο Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και είναι διδάκτορας Δημόσιας Διοίκησης του Παντείου Πανεπιστημίου.

Λυδία Κονιόρδου, Βαγγέλης Χρόνης, Μαρίνα Θεοχαράκη

Ο κ. Κοκκινάκης διαθέτει μια ενδιαφέρουσα πορεία, έτσι μεταξύ άλλων έχει διατελέσει γενικός γραμματέας του Υπουργείου Υγείας, γενικός διευθυντής Πρόνοιας και Κοινωνικής Ασφάλισης των Υπουργείων Υγείας, Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, πρόεδρος του Μιχαληνείου Κέντρου Προστασίας Παιδιών, αντιπρόεδρος της Εθνικής Εταιρείας Ελλήνων Λογοτεχνών, γενικός γραμματέας Παιδικών Χωριών SOS Ελλάδος. Σήμερα είναι συντονιστής της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής.

Ο ποιητής Σπύρος Κοκκινάκης υπογράφει το βιβλίο του

Τα ποιητικά του βιβλία: Ασφυξία (1974), Επικήδειος για τους τυράννους (1974), Στη χαραμάδα του πατώματος (1976), Ο αποχαιρετισμός της σιωπής (1977), Τα κύματα του Αιγαίου – Το σχήμα της θυσίας (1979), Μαθητεία προσώπου (1981), Σ’ εποχή αμφισβητήσεων (1983), Μνήμη αέναη (1990), Εικόνες και άλλα (1995), Ποιήματα-Poemes (2013), Επιλογές (2015) και Λυκόφως ορίων (2019) έχουν αποσπάσει πολλές διθυραμβικές κριτικές και έχουν αγαπηθεί από εκατοντάδες αναγνώστες.

Κυριάκος Τσιγκίρογλου, Μάνος Καρατζογιάννης, Τάκης Μαυρωτάς, Όλγα Τσιγκίρογλου

Για το έργο του έχουν γράψει βιβλία οι Γεώργιος Μ. Παπαχατζής, Γιάννης Σπανόπουλος, Ευάγγελος Ρόζος, Δημήτρης Σιατόπουλος, Όθων Δέφνερ, Άννα Κελεσίδου. Σημαντικοί συγγραφείς έχουν καταθέσει τις προσωπικές τους απόψεις για τον ποιητικό του κόσμο όπως: ο Δημήτρης Χατζής χαρακτήρισε το έργο του Κοκκινάκη «γνήσια ποίηση», ο Μανώλης Αναγνωστάκης «ελεγειακή και ρωμαλέα με δωρικό τόνο και εκφραστική τόλμη», ο Στέλιος Γεράνης «προχωρημένη και τολμηρή που τάραξε την λιμνάζουσα εκφραστική μας», και ο Δ.Π. Παπαδίτσας έγραψε «ότι οι πολύ ανθρώπινοι και πλατείς υπαρξιακοί ορίζοντες της ποίησης του Κοκκινάκη με εντυπωσίασαν όσο σε πολύ λίγους της γενιάς του».

Μαρίνα Θεοχαράκη, Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου

Στο κατάμεστο αμφιθέατρο του Ιδρύματος Θεοχαράκη την εκδήλωση παρακολούθησαν η υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, ο τέως υπουργός υγείας, Παναγιώτης Κουρουμπλής, ο τέως υφυπουργός Πρόνοιας, Θεόδωρος Κοτσώνης, ο πρόεδρος και η αντιπρόεδρος του Ιδρύματος Θεοχαράκη, Βασίλης και Μαρίνα Θεοχαράκη, ο Κυριάκος και η Όλγα Τσιγκίρογλου και πολλοί φίλοι της ποίησης και της τέχνης.

Σπύρος Κοκκινάκης, Βασίλης Θεοχαράκης

Βαγγέλης Χρόνης, Σπύρος Κοκκινάκης

Ο Σπύρος Κοκκινάκης ανάμεσα στη σύζυγό του, Ευαγγελία, και την κόρη του, Μαριάννα

Θανάσης Νιάρχος, Τάκης Μαυρωτάς, Λυδία Κονιόρδου, Μάνος Καρατζογιάννης, Σπύρος Κοκκινάκης

Το κατάμεστο αμφιθέατρο του Ιδρύματος Β & Μ Θεοχαράκη

Το νέο βιβλίο του Σπύρου Κοκκινάκη «Ποιήματα 1974-2019», που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Ηριδανός

Φωτό: Studio Panoulis

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Culture